Зв'язок іменників зі словами в реченні. Презентація.

Про матеріал

ознайомити учнів із змінюванням іменників за запитаннями, правилом зв'язку іменника з іншими словами в реченні за допомогою закінчення та прийменників; розвивати мовлення школярів, уміння аналізувати, спів ставляти, виховувати інтерес до рідної мови.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок української мови. В 3 класіПрезентацію підготувала Смирнова В. В., вчитель початкових класів Харківської гімназії №144, вчитель вищої категорії, старший вчитель. Тема: «Зв'язок іменників зі словами в реченні»

Номер слайду 2

Тема: «Зв'язок іменників зі словами в реченні»

Номер слайду 3

Мета: ознайомити учнів із змінюванням іменників за запитаннями; правилом зв’язку іменника з іншими словами в реченні за допомогою закінчення та прийменників; розвивати мовлення школярів, уміння аналізувати, спів ставляти, виховувати інтерес до рідної мови.

Номер слайду 4

Каліграфічна хвилинка Красиво писати – себе поважати. Х Х Х х х х Хх Хх Хх Ха Хо Хе ох ах ха хох е Хмари висять низько - чекай вітру і снігу.

Номер слайду 5

сніжинка дерево будинокмайдан садокялинка дубок

Номер слайду 6

Хлібом і сіллю зустрічаємо гостей. Нелегкий шлях зернини до окрайчика хліба в наших руках. Красно дякуємо за хліб тим, хто його виростив, збирав, молов, випікав.

Номер слайду 7

Зустрічаємо (чим?) хлібом, до окрайчика (чого?) хліба, допоміг (кому?) бабусі, підійшов (до чого?) до дуба.

Номер слайду 8

Іменники зв’язуються з іншими словами за допомогою закінчень та прийменників: скачуть (під чим?) під деревцем.

Номер слайду 9

Хвіст у білки; подарував мамі; читати книжку; писати ручкою; відпочивали на галявині; ловити рибу.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Йшла весна – красна. У синій хустинці. Несла весна - красна У скриньці гостинці. Ягнятам – травицю. Гусенятам – водицю.каченятам - ряску.а малятам – ласку.

Номер слайду 12

Нашу працю підсумуємо,Де ж знання ми застосуємо?- Яка частина іменника змінюється при зв’язку його з іншими словами?- Яка частина мови допомагає іменнику зв’язуватися з іншими словами?

pptx
Додано
5 квітня 2018
Переглядів
3067
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку