Звіт про добре діло "Джура"

Про матеріал
Вагому роль у пропагуванні ідеї патріотичного виховання як національного пріоритету України, набутті підростаючою особистістю громадянських якостей, соціального досвіду відіграє Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»), яка є важливою складовою системи патріотичного виховання, що формується в українському суспільстві. Добре діло «Хвилею доброти» надає перевагу активним формам роботи, що передбачають самостійну або спільну роботу, набуття нами соціального досвіду; сприяє формуванню національної свідомості, критичного мислення, ініціативності, творчого підходу до справи, відповідальності за свої дії та вчинки: громадській, волонтерській діяльності, соціальним практикам, пошуковій, дослідницькій та проектній діяльності, діяльності учнівських прес-центрів, флеш-мобам, акціям. Нехай хвиля доброти торкнеться душі кожного з нас! Тільки великі нації здатні на велике добро! Створюємо нашу величну Україну!
Перегляд файлу

УКРАЇНА
МИКОЛАЙ – ПІЛЬСЬКИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС

«ЗАГАЛЬНООСВІТНІЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД – ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД»

ЗАПОРІЗЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 

 

 

 

 

 

З В І Т

про Добре діло

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                     Виховник

                    Петрик Анатолій Миколайович

                                                                 (прізвище, ім’я, по батькові, посада)

 

 

 

 

 

 

 

 Вагому роль у пропагуванні ідеї патріотичного виховання як національного пріоритету України, набутті підростаючою особистістю  громадянських якостей, соціального досвіду відіграє Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»), яка є важливою складовою системи патріотичного виховання, що формується в українському суспільстві.
    Добре діло «Хвилею доброти» надає перевагу активним формам роботи, що передбачають самостійну або спільну роботу, набуття нами соціального досвіду; сприяє формуванню національної свідомості, критичного мислення, ініціативності, творчого підходу до справи, відповідальності за свої дії та вчинки: громадській, волонтерській діяльності, соціальним практикам, пошуковій, дослідницькій та проектній діяльності, діяльності учнівських прес-центрів, флеш-мобам, акціям.
Нехай хвиля доброти торкнеться душі кожного з нас!
Тільки великі нації здатні на велике добро!

Створюємо нашу величну Україну!

СКЛАД  РОЮ«КОЗАКИ»

№ п/п

Прізвище, ім’я,

по батькові учасника

Рік народження

Навчальний заклад, школа, клас

1

2

3

4

1

Івахненко Віталій Віталійович

2003

Миколай-Пільський НВК, 8 клас

2

Сковородко Світлана Павлівна

2003

Миколай-Пільський НВК, 7 клас

3

Сизоненко Віктор Вікторович

2005

Миколай-Пільський НВК, 6 клас

4

Борисенко Альона Ігорівна

2003

Миколай-Пільський НВК, 8 клас

5

Гордієнко Лілія Михайлівна

2002

Миколай-Пільський НВК, 9 клас

6

Головайчук Вячеслав Миколайович

2002

Миколай-Пільський НВК, 9 клас

7

Дудко Гліб Сергійович

2004

Миколай-Пільський НВК, 7 клас

8

Куліченко Костянтин Сергійович

2004

Миколай-Пільський НВК, 7 клас

9

Відовський Ігор Дмитрович

2005

Миколай-Пільський НВК, 6 клас

10

Федоров Максим Сергійович

2005

Миколай-Пільський НВК, 6 клас

 Екологічна акція "Посади дерево для майбутнього України"

    Зараз у нашому суспiльствi так гостро постає проблема екологічного захисту, стрімко зростає інтерес до екологічних питань. Люди намагаються перебудувати свої взаємини з природою. Проблема порятунку Землі виходить на перший план людських турбот: діють запроваджені програми щодо економічного використання природних ресурсів, поглиблюється наукова i виховна робота з екології – започатковуються природоохоронні акції, проекти.
      Одним з таких заходів стала щорічна Всеукраїнська акція “За чисте довкілля”, в рамках якої було організовано та проведено акцію «Посади дерево для майбутнього України», до якої долучився наш рій. І ось 3 квітня 2017 року ми зібралися на подвір’ї НВК, щоб разом  дружньою  шкільною родиною об’єднатись для добрих справ .
     Метою екологічної акції є формування екологічної культури у населення, поширення знань про стан, значення та захист зелених насаджень.

Акція "За чисте довкілля"

G:\IMG_0893.JPG

   Озеленення є складовою частиною загального комплексу заходів щодо планування, забудови і впорядкування території. Воно має величезне значення в житті людини та певним чином впливає на навколишнє природне середовище.
    Краса і естетичний вигляд школи несе гармонію у життя. Упорядкована шкільна ділянка сприяє повноцінному відпочинку під час перерв, прищеплює нам любов до природи, вчить дбайливо ставитися до зелених насаджень, привчає до охайності і порядку.
   Саме тому ми  запропонували і провели для учнів акцію «За чисте довкілля». 

 

 

 

 

 

Туристична акція

IMG_7264.JPGIMG_7266.JPG

     В якості підготовки до випробувань етапів гри «Джура» рій «Козаки» Миколай-Пільського НВК організували змагання  разом з учнями та вчителями за програмою «Дні туризму».

 

Акція "Новорічна іграшка"

G:\DCIM\Camera\IMG_20151218_094917.jpg

G:\DCIM\Camera\IMG_20151218_095638.jpg

Напередодні Новорічних свят нами було проведено акцію – "Новорічна іграшка".  

 

Мітинг «З попелу забуття»

Изображение 028

У  жовтневі дні 2016 року жителі нашого краю відзначали річницю визволення села Миколай-Поля від німецько–фашистських загарбників.
І за доброю традицією ми, учні Миколай-Пільського НВК, під керівництвом учителів провели виставку квітів  та урочистий мітинг зі словами  привітання та подяки, присвячену цій визначній даті.

Екскурсія в музеї "А пам'ять жива"

D:\Сльота Н.Б\Міхно О.Ю\вих робота\класний керівник\екскурсія\IMG_7366.JPGD:\Сльота Н.Б\Міхно О.Ю\вих робота\класний керівник\екскурсія\IMG_7306.JPG

Під час екскурсії в краєзнавчий музеї та історії зброї.

Захід "Не дамо згасити свічу пам'яті"

    У ті страшні роки припинили існування тисячі родів по всій Україні.
    І ледь не в кожній родині — своя трагічна історія… 
       День пам’яті жертв голодомору – щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. Традиційно цього дня громадяни  покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам Голодоморів в Україні.
      20 листопада ми провели виховний захід під гаслом «Не дамо згасити свічу пам’яті» до Дня вшанування пам’яті жертв голодомору та політичних репресій. Під час заходу діти мали змогу здійснити історичний екскурс до тих важких часів, до найтрагічнішої та найчорнішої плями в історії України – голодомору. Страшні історичні факти не залишили байдужим жодного учня.

«Справжніх Героїв не призначають   ними стають»

C:\Users\joker\Desktop\Міхно\IMG_0569.JPG

День Захисника Вітчизни

2013-10-13_13-16-18.jpg

Захід, присвячений героям-борцям за незалежну Україну. Хвилиною мовчання вшанували всіх патріотів - борців за волю та незалежність нашої держави. 

Волонтерська робота

Раз добром нагріте серце –
вік не охолоне.
Тарас Шевченко

C:\Users\Пользователь\Desktop\Перший урок\Школа\IMG_20150923_090209.jpg

Акція «Голуб миру»

C:\Users\ЗАВУЧ\Desktop\Фото шкільне життя\DSC07130.JPGФлеш-моб «Голуб миру»
Кожна людина прагне поваги і любові. Добра усмішка, щире спілкування, ввічливе ставлення до людей поважного віку сьогодні стають цілющим джерелом людяності для кожного з нас. Слід пам’ятати, що досвід старшого покоління, їх мудрість, розсудливість і зваженість роблять нас сильнішими.

  • Допомога пристарілим;
  • Участь у щорічній акції «Серцем до серця»;
  • Малюнки та листи воїнам АТО;

 

 

Висновок

До  скриньки «Добрих справ» наш рій «Козаки» поклав вже чимало корисних заходів, акцій та пошукової роботи. Беручи участь у «Хвилі доброти»,  ми усвідомили основні пріоритетні напрямки духовного розвитку, усвідомили нагальну необхідність бути справжніми патріотами своєї держави, стали не байдужими до соціальних та екологічних проблем нашого суспільства.
     Важливість наших «Добрих справ» полягає в тому, що ми визначили перспективи — це продовження працювати над поповненням матеріалів для шкільного музею, долучатися до започаткованих екологічних акцій, вести тісну співпрацю з громадськістю нашого села по благоустрою території.
    Ці заходи спонукали нас відчути власну необхідність до ближнього, у серці кожного із нас назавжди лишилися слід добра, радість пізнання, щастя спілкування з природою, глибина шани, і ми, як справжні діти батьків, будемо любили свою Україну.

 

 

docx
Додано
15 квітня 2019
Переглядів
1210
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку