Звіт про педагогічну діяльність за І семестр вчителя початкових класів

Про матеріал
Орієнтовний перелік заходів з виховної роботи для звіту про педагогічну діяльність класного керівника першого класу з урахуванням подій щодо календаря пам'ятних і знаменних дат.
Перегляд файлу

Звіт про педагогічну діяльність за І семестр  2022-2023 н.р.

вихователя групи подовженого дня у 1 – Б класі

01-02.09 -09.09     Тиждень "Здравствуй, школо!"

                              Організаційний    тиждень

Свято «Першого дзвоника».

Рольова гра «Давай знайомитись, дружити»

Екскурсія «Знайомся, це – твоя школа!»

 Мета: знайомити учнів зі шкільним життям, розпочати згуртування колективу, введення дітей у велику шкільну сім′ю, виховувати любов до книги, знань, до своїх товаришів, рідного краю.  

 Ознайомити  учнів з правила поведінки у школі. Розвивати вміння застосовувати набуті знання практично.  

  

 12-16.09.     Тиждень  «Безпеки дорожнього руху»

Інтегроване заняття на тему «Правила та безпека дорожнього руху»

Мета: ознайомлення та закріплення знань дітей про правила безпечної поведінки на вулиці, під час переходу дороги, про призначення світлофора.

Збагачення знань дітей новою інформацією про ПДР, розширення знань понять «Перехрестя», «Дорожня розмітка», «Пішохідний перехід»

Діти з захопленням приймали  участь у вирішенні різних ситуацій на імпровізованій дорозі. Вправлялись у «керуванні» імпровізованим транспортом, реагували відповідними діями на сигнали світлофора.

Тиждень завершився підсумком у вигляді виготовлення аплікації «Світлофор».

 

19-23.09.     Тиждень миру, злагоди між  усіма народами

Традиційно 21вересня в Україні  та усьому світі відзначають міжнародний день миру. З нагоди Дня миру з учнями 1- Б класу було проведено такі тематичні заходи:

1.Флешмоб «Голуб миру»

2.  Створення колективної роботи – плакату «Голуби миру» до Міжнародного  дня  Миру.

Мета: ознайомити учнів з ідеєю дня миру, символу миру.Формувати: відчуття приналежності до України – мирної нації, усвідомлення вартості людського життя; виховувати почуття патріотизму, ціннісного ставлення до всіх держав, особистої відповідальності за мир у всьому світі через дружбу, взаємодопомогу,мирне,дружелюбне ставлення до однокласників у колективі.

26-30.09.      Тиждень  юного читача

Екскурсія в шкільну бібліотеку «Мандрівка книжковим містом» 

Бібліотечний урок «Книжка – добрий, мудрий друг». «Казкова вікторина»

Під час екскурсії учні мали нагоду ознайомитись із шкільною бібліотекою, її «книжковими мешканцями», прийняти участь у казковій вікторині», послухати веселі вірші для дітей, споглядати постійно діючі виставкові полиці.

Мета: сформувати в учнів загальне уявлення про бібліотеку; формувати читацький досвід; практично ознайомити учнів з поняттями: бібліотека, бібліотекар; ознайомити з основними правилами гігієни читання, з правилами збереження книжки, правилами поведінки в бібліотеці.

 

03-07.10.     Тиждень початкових класів

Понеділок - ''Кожен день у нас цікавий, веселий, плідний і яскравий!''

Розважальна програма «Вернісаж цікавих завдань для дітей»  занурила учасників у атмосферу  «невичерпної криниці знань».                                  

Логічна гра «Що не так?»  сприяла розвитку навичок порівнювати об’єкти за кількістю та довжиною;  вмінню вилучати зайве;  знаходити частини предметів, яких не вистачає, а також злагоджено працювати у команді.

Кмітливими, креативними та енергійними діти відчули себе під час пошуку відповідей на загадки «Вгадай назву фрукта»

Гарний настрій, посмішка,  позитивні  емоції – це палітра дитячих відчуттів, отриманих  від дитячої пісні Наталії  Май «Веселка»

Вівторок -''Наше диво калинове - українська рідна мова''

Під час казкової гри – вікторини «Потяг казкарів» діти проявили кмітливість, винахідливість, знання, здатність бути уважними,  азарт та жагу до перемоги. У грі приймали участь дві  команди.  Юні знавці української мови  мали можливість дати відповіді на запитання віршованої казкової вікторини.

Із  задоволенням  діти віртуально подорожували інформаційними сторінками «Казка про казки»

Пізнавальним, творчим був  вернісаж «Ілюстрації до улюбленої казки».

Клубочок казкових заморочок «Ріпка» -- це  подорож до країни чарівної мови, під час якої діти  продемонстрували  високий  рівень знань, були активними, творчими, старанними. 

Середа - ''Ми - діти твої, Україно!''

Подорожуючи Інформаційним  колом:  «Це наше і це твоє»; «Символи України»; «Вишиванка»;  «Легендарні обереги» -- діти формували відчуття приналежності до України, усвідомлення себе українцем. Плекали повагу до державних символів, формували почуття патріотизму,  любові до Батьківщини.

Виставці малюнків «Я люблю Україну» передувала презентаційна хвилина «Україна очима щасливої дитини…» під супровід пісні «Про рідну Україну». 

Четвер - відкрита виховна година''Здоров'я дитини - скарб для нації''

Під час квесту - подорожі «Здорові зуби, гарний настрій, щасливий я!» відбувся  міні – тренінг «Як  я чищу зуби». Учасники мали нагоду подорожувати станціями, знайомлячись з  інформаційним вісником «Як виникає карієс»,  « Шкідлива та корисна їжа для зубів».  Діти поглиблювали свої знання про цей важливий орган травлення, переконались у необхідності берегти зуби, отримали поради щодо догляду за зубами. Підсумком та фінішем квесту стала драйвова, весела руханка «Якщо ти щасливий, роби так…»

П’ятниця - ''Творимо дива своїми вчинками''

Формування ціннісного ставлення до Батьківщини, любов до рідного краю прагнення  розвивати почуття національної свідомості та громадянської активності, любов до рідного краю – це стало можливим для діток під час інформаційного альманаху «Добро те, що повертається». Під час цього марафону учні  мали можливість долучитись  до збору волонтерської допомоги захисникам України, воїнам ЗСУ.

10-14.10.     Тиждень "Козацькими шляхами"

1.Віртуальна подорож «Козацькими шляхами»

2. Участь в акції «Дитячий оберіг для бійця ЗСУ»

Мета: виховувати в дiтей любов до України, бажання завжди стати на її захист; повагу до нацiональних традицiй, прагнення знати сторiнки нацiональної iсторiї (про козакiв, запорожцiв, Запорiзьку Сiчi; формувати усвідомлення гордості за історичне минуле нашої нації та виховувати глибоку повагу до воїнів, які захищаючи рідну Державу, проливають власну кров, віддаючи життя заради майбутнього.      

17-21.10.     Тиждень "Барви осені"        

 Під час цього тижня учні взяли участь у майстер – класі,  створюючи  аплікацію «Чарівна парасолька».

А також мали нагоду повеселитись під час флешмобу з «осінніми» парасольками.

 Мета : закріпити знання про осінні зміни в природі, походження назв осінніх місяців. Розвивати фантазію, допитливість, спостережливість, пам’ять та увагу до змін в природі. Виховувати почуття прекрасного.

 

07-11.11.     Тиждень  Мова рідна, слово рідне

Інсценізація казки «Колобок» до Дня української писемності та мови.

Діти радо взяли участь у казковому дійстві, з задоволенням обирали ролі та виступали перед однокласниками.

Мета заходу : формувати в учнів розуміння того, що українська мова – скарб народу, без якого не може існувати народ, Держава; вчити дітей уважно слухати казку, аналізувати її зміст, плекати культурні цінності, які залишили  для нас українські творці слова, пишатися та примножувати культурну спадщину нашого народу – мову, якою розмовляли наші славетні прадіди; формувати вміння імітувати рухи казкових персонажів; виховувати повагу до народної казки.

21-25.11.     Тиждень "Пам’ятаємо вічно" 

  21 листопада у 1 - Б класі проведено урок – вшанування пам’яті до  «Дня Гідності  та Свободи» (21 листопада). Учні дізнались історію виникнення свята, ознайомились із змістом понять «гідність» та «свобода»

 Мета: виховувати патріотизм та гідність, формувати розуміння єдності та цілісності України, усвідомлення себе українцями, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині своєю працею, розвивати бажання стати гідними громадянами України; вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні.

 

 Інформаційна  година  присвячена «Дню вшанування пам'яті жертв Голодомору»

 

28.11.-02.12. Тиждень  толерантності та волонтерства

 

Участь  в акції «Оберіг  для бійця ЗСУ» до Дня Збройних Сил України. Михайло Дмитрійчук та Макар Яценко - найактивніші учасники акції.

Мета: долучити всіх дітей класу до створення малюнків, виробів з ниток, аплікацій - створення оберегів для бійців ЗСУ,  при цьому, наголосити  дітям на значенні Героїчності кожного військовослужбовця, завдячуючи яким, ми вільний народ.

 

05-09.12.       Тиждень права/Тиждень доброчесності

         7 грудня у 1 - Б класі була проведена інформаційна година «Що таке доброчесність?» Створення колективної роботи – плакату «Квітка доброчесності»

Мета заходу: сформувати в учнів уявлення про доброчесність; ознайомити їх з основними принципами доброчесності, із видами та суттю порушень академічної доброчесності; за допомогою життєвих ситуацій ознайомити дітей із поняттями "доброчесність", "інтелектуальна власність", "крадіжка інтелектуальної власності",

 дотримання принципів доброчесності та правил чесної поведінки учнів класу.

 

12-16.12.       Тиждень народних традицій

         13 грудня з учнями 1 - Б було проведено народознавчо – розважальну програму, присвячену народному святу Андрія (кусання калити). Діти мали змогу дізнатись про передумови виникнення народного свята, звичаї та традиції святкування молоддю під час вечорниць.

Мета: ознайомити дітей з традиційними народними святами зимового циклу, виховувати любов та повагу до традицій українського народу під час святкувань, пов’язаних зі звичаями та віруванням  українського народу, пов’язати сучасне та минуле під час святкування.

19-30.12.       Декада  "Новорічні зимові свята"

         Протягом декади діти долучились до святкування  свята Миколая та Нового року.

Лунали вивчені новорічні пісні, а також діти мали можливість долучитись до творчої майстерні класу, виготовивши новорічну аплікацію та живописний малюнок чобітка для Святого Миколая.

 

 

 

docx
Додано
23 травня
Переглядів
50
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку