Звіт про проведення екскурсії до Дніпровського університета імені А. Нобеля

Про матеріал
Тема: Менеджмент. Прийняття рішень. Поняття і види управлінських рішень. Мета: учням уявити себе як суб’єкта управління, спрямувати сили на вирішення конкретної ситуації або проблеми , вміти виділяти стратегічні, адміністративні і оперативні рішення. Після завершення турніру провести екскурсію закладом, відвідати музей університету, ботанічний сад на базі університету та відвідати найдовшу набережну Європи, що розташувалася на Січеславській Набережній м. Дніпра. Обладнання: ватмани, кольорові олівці, маркери, смартфони з функцією читання QR-кодів.
Перегляд файлу

Звіт про проведення екскурсії до Дніпровського університету імені А. Нобеля

Вчитель: Мартемянова Ілона Сергіївна

Клас: 10 клас КЗ СЗШ № 20 імені О. І Стовби

Дата, кількість год.

Місце, тема

Предмет

Результат

1

25.04.2019 р., 3 год.

м. Дніпро, Дніпровський університет імені А. Нобеля,

Проведення обласного турніру з менеджменту серед студентів та учнів 9-11 класів

Економіка

Фото, звіт

 

Тема: Менеджмент. Прийняття рішень. Поняття і види управлінських рішень.

Мета: учням уявити себе як суб’єкта управління, спрямувати сили на вирішення конкретної ситуації або проблеми , вміти виділяти стратегічні, адміністративні і оперативні рішення. Після завершення турніру провести екскурсію закладом, відвідати музей університету, ботанічний сад на базі університету та відвідати найдовшу набережну Європи, що розташувалася на Січеславській Набережній м. Дніпра.

Обладнання: ватмани, кольорові олівці, маркери, смартфони з функцією читання QR-кодів.

Хід екскурсії

  1. Знайомство з організаторами турніру (проректор – Глуха Анна Яківна) та екскурсії та командами по змаганням (студенти І курсу напрямів «Менеджмент» та «Туризм»).
  2. Початок змагання – метод «Мозковий штурм» (складання нестандартних задач для незвичайних предметів, таких як коробок зі скріпками, гітара, ракетка для гри у теніс та футбольний м’яч)
  3. За допомогою жеребкування, вибір карт-квестів по станціям закладу.
  4. 58443521_401402683788376_1579339292411428864_n.jpgСтанція 1 – ребуси на управлінську тематику.
  5. Станція 2. – кросворди на тему «Ланцюжок прийняття рішень».
  6. Станція 3 – «Управлінська шибениця», екскурс по поняттям з менеджменту.
  7. Станція 4 – «Інформаційна», за допомогою ідентифікації QR-кодів визначення провідних компаній на економічному ринку України та світу.
  8. Оголошення результатів (клас КЗ СЗШ № 20 імені О. І Стовби – 38 балів із 40, студенти напрямів «Туризм» та «Менеджмент» - по 36 балів.
  9. Нагородження переможців
  10. Екскурсія по закладу.
    1.   Музей університету. При музеї працюють кіноклуб, молодіжний дискусійний клуб, краєзнавчий куточок та літературна гостьова
    2.   В архівах музею створена нова експозиція «Планета Альфреда Нобеля», яка має окремі розділи.
    3.   Музей історії університету має логічну структурну будову (9 стендів, 8 вітрин, 2 тематичні відкриті шафи, гербована ніша та капличка Св. Тетяни. Музей має відео та комп’ютерне обладнання для зберігання фонду
    4.   Перші 4 розділи експозиції «Освіта для життя» розповідає про історію відкриття нового навчального закладу недержавної форми власності, про напрями підготовки бакалаврів, магістрів.
    5.   П’ятий розділ присвячений життю студентів: участь студентів у науково-практичних конференціях, олімпіадах, конкурсах, спортивних змаганнях, у громадському життя і університету, міста, у культурно-розважальних заходах.58379727_401402490455062_8845825376241319936_n.jpg
    6.   Шостий розділ експозиції представляє наукові школи закладу, розповідає про кафедри, значну науково-дослідну та науково-методичну роботу, про аспірантуру, докторантуру, захист кандидатських і докторських дисертацій. У цьому розділі відвідувачів інформують про міжнародну діяльність ЗВО, участь у багато численних міжнародних конференціях за кордоном (Автрія, Греція, Іспанія, Нідерланди, Німеччина, Польща, Словаччина, Швейцарія тощо), у приєднанні до Великої Хартії університетів у 2007 р., про прийняття ректора Б. І. Холода (з яким також познайомились наші учні) до складу членів Європейського клубу ректорів.
    7.   Щоденно у музеї проводяться екскурсії, зустрічі, виставки та безліч інших заходів.58594687_401402720455039_1326291080735358976_n.jpg
  11.  Ботанічний сад при університеті. У саду вирощуються екзотичні для нашого клімату види: магнолії, дерево гінкго, карликові берези. болгарські троянди,рододендрони, деревовидні піони тощо.
  12. Прогулянка найдовшою набережною Європи. Вона простягається вздовж правого берега Дніпра майже на 30 км від житлового масиву «Парус» до Південного моста.

12.1. Учні під час пішої прогулянки побачили Мерефо-Херсонський міст  (найбільший арочний міст у Європі та єдиний з криволінійною конструкцією, а також перший у світі, збудований із залізобетону .

12.2. Далі попрямували до найдовшого та найвищих будинків. Перший зовні нагадує Велику Китайську стіну, тому і назву отримав відповідну – «Китайка». Найвищі будівлі – 28-поверхові башти-близнюки.

12.3. Далі нас зустріла скульптура «Юність Дніпра», що зображує сцену зі святкування Івана Купала – троє дівчат із вінками в руках.

Підсумки: а потім нас чекала мандрівка додому…

docx
До підручника
Економіка (профільний рівень) 10 клас (Радіонова І. Ф., Радченко В. В.)
Додано
21 травня 2019
Переглядів
902
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку