Звіт про проведення тижня англійської мови

Про матеріал
Тиждень англійської мови сприяє розвитку творчих здібностей та пізнавальних інтересів учнів та довів, що сучасні школярі знають, люблять і хочуть вивчати англійську мову.
Перегляд файлу

 

 

Біляївський НВК

 

 

 

 

 

 

Звіт про проведення тижня англійської мови

(  23 – 27  листопада 2020 р. )

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчитель англійської мови

Федоровська О.О.

 

 

 

 

 

Тиждень англійської мови у Біляївському НВК проходив з 23 по 27 листопада  2020 року згідно шкільного річного плану.

Предметні тижні у школі — одна з найцікавіших форм організації навчально-виховного процесу, можливість і для вчителя, і для учня проявити свої багатогранні здібності.

 

Мета  проведення Тижня англійської мови:

Практична: оволодіння мовним матеріалом для вільного спілкування в

усному та писемному мовленні; уміння розуміти пісенний та поетичний матеріал; уміння виконувати проектні роботи, творчі завдання, складати та розгадувати ребуси та кросворди; оволодіння знаннями про культуру та традиції англомовних  країн.

Освітня: формування комунікативних умінь: уміння слухати співрозмовника, реагувати на його мову, починати, підтримувати і завершувати розмову; формування особистості через залучення до культури і побуту іншого народу, через виховання доброзичливого, поважного ставлення до всіх людей, незалежно від мови, якою вони говорять, через вироблення норм поведінки у суспільстві; формування розуміння значення іноземної мови у суспільстві, залучення  учнів до діалогу культур.

Виховна: виховання культури спілкування,  розширення світогляду;

виховання естетичного сприйняття пісенно-поетичного матеріалу; виховання толерантного ставлення до інших культур, розвиток позитивних якостей; розвиток творчого рівня вихованців.

 

 

 

 

 

План проведення Тижня англійської мови

 

English week

Monday

Solemn line on the occasion of the opening of the English language week  «English is awesome»

 

Tuesday

Intelligence game “We love English” for primary school

Drawing Contest  “My Favorite English  Letter”

 

Wednesday

 

Day of puzzles and puzzles for secondary school

Virtual tour of  London for 8-11 forms “London is the best place in the world”

 

 

Thursday

 

An interesting guest “English express

Wisdom Day - acquaintance with expressions in English

 

Friday

Summarizing the English language week, announcing the winners and awarding the participants of the online Olympiad.

 

C:\Users\admin\Desktop\Утпдшір.png

 

Тиждень розпочався із урочистої лінійки, на якій учитель англійської мови Федоровська О.О. ознайомила учнів школи із планом проведення та завданнями тижня, розповіла про роль англійської мови у сучасному житті та про важливість вивчення англійської мови.

C:\Users\admin\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\128579395_381751299715556_4064649508427017108_n.jpg

 

 

У сучасній практиці навчання іноземних мов в українських школах широко використовується метод проектів, який передбачає опору на творчість школярів, заохочення їх до дослідницької діяльності, дозволяє реально інтегрувати навчальні предмети та організовувати навчання в співпраці. Саме тому вчителі англійської мови приділяють велику увагу проектній діяльності як на уроках,так і в позаурочний час. 

Однією із сфер, де на ранніх стадіях життя проявляється творча активність дітей, є образотворче мистецтво. Саме в в малюванні діти вільні від обмежень і тому цей вид творчості їм найближче. Тому у вівторок для учнів 2-4 класів був проведений позакласний захід «We Love English», де учні показали свої знання з предмета та конкурс малюнку «My Favorite English  Letter». Всі діти мали змогу показати свої художньо-естетичні здібності.

C:\Users\admin\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\129013770_577217183124113_4763120804279354023_n.jpg

 

Щоб зацікавити учнів до вивчення англійської мови у середу 25 листопада для учнів старших класів, та за участю учнів, які обрали в цьому році англійську мову для ЗНО був проведений позакласний захід «Virtual tour of  London for 8-11 forms “London is the best place in the world”. Старшокласники ознайомили нас із  цікавими традиційні англійські церемонії, які століттями зберігаються і є надзвичайно цікавими для туристів, а саме: церемонія зміни варти (The Ceremony of Changing  Guard), про яку вже трохи розповідалося у відеоролику, а також церемонія ключів (The Ceremony of Keys). Також переглянули цікавий відео-матеріал про життя королеви Єлизавети ІІ та королівської родини, також під цікаву розповідь.

 

C:\Users\admin\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\129294713_141703124028050_7068499718702877264_n.jpg

Під час проведення тижня англійської мови учні нашої школи брали участь у різноманітних конкурсах, вікторинах, виконували креативні завдання, що дало їм можливість збагатити знання з англійської мови та розширити свій кругозір.

Для учнів середньої ланки у четвер 24 листопада була проведена гра-квест «English express», на якому учні повторили і лексику, і граматику та показали свої знання з вивчених тем.

C:\Users\admin\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\129017534_672393430092099_6558139072124851533_n.jpg

 

 

Англійська мова для молодших школярів – це поєднання ігор, мультфільмів і цікавих розповідей, адже зацікавленість та бажання дитини – найкраща мотивація до навчання.  В четвер  24 листопада з метою підвищення мотивації до навчання, учні початкових класів переглядали мультфільми англійською мовою та прослуховували дитячі пісні також англійською мовою.

 

 

 

У рамках тижня учні 1-11 класів взяли участь у Всеукраїнській інтернет-олімпіаді  «На урок».

Дипломом ІІ ступеня нагороджена – Бондаренко Є. (2 кл.).

Дипломом ІІІ ступеня – Загоруля С. (11 кл.)

Всі учні,які брали участь в олімпіаді, отримали сертифікати учасників Всеукраїнської інтернет-олімпіади «На урок» з англійської мови.

 

У п’ятницю, 27 листопада закінчився тиждень англійської мови урочистою лінійкою. Всі переможці та активні учасники були нагороджені грамотами та подяками. 

 

Головною метою проведення тижня англійської мови в школі було підвищення мотивації учнів до вивчення англійської мови, розвиток в учнів навичок слухання та говоріння, творчих здібностей, логічного мислення та пам'яті. 

Мета була досягнута, адже учні отримали естетичне задоволення, поглибили знання з іноземної мови та спробували свої сили у різноманітних конкурсах. 

Тиждень англійської мови сприяв розвитку творчих здібностей  та пізнавальних інтересів учнів та довів, що сучасні школярі знають, люблять і хочуть вивчати  англійську мову.

 

 

1