Звіт про проведену роботу. Тиждень зарубіжної літератури та російської мови.

Про матеріал

Шановні колеги! Ми часто проводимо з літератури та мови багато заходів ,але як розповісти про це-- не завжди вдається,або навіть просто не вистачає часу. Щоб допомогти ,поділитися з творчими колегами власним досвідом та досвідом моїх шановних колег оприлюднюю цей,я так думаю ,цікавий та корисний матеріал.

Перегляд файлу

 

 

1

 

              Звіт про проведену роботу

     Тиждень зарубіжної літератури та російської мови у просянській зош і-іііст

                   (2018-2019н.р.)

21.01.19 День фольклору

  • 5 класи . Саєнко Мариною Сергіївною був проведений конкурс на кращу власну ілюстрацію до прислівїв та приказок народів світу. Свої  малюнки показали, презентували (пояснили афористичність) майже всі п’ятикласники, але симпатії глядачів були на боці: Балюри Кирила ,Балюри Іллі, Циб Ані,Назаренко Данила,Гевка Ростислава, Погорілої Ані (5-а кл.),Горєлової Каміли, Теслюк Лізи, Щербини Богдана (5-бкл) Ось деякі з малюнків:

 

  • 6 класи.  10 маловідомих міфів про створення світу . Літературні читання організувала  Ковнацька Світлана Іванівна. Філософствували діти разом з вчителькою про:
  • «Вірменську дуальність», бо вірменські міфи нагадують слов’янські, і також оповідають нам про існування двох протилежних начал – на цей раз чоловічого і жіночого. На жаль, міф не дає відповіді на питання, як був створений наш світ, лише пояснює, як все навколо влаштовано. Але від цього менш цікавим він не стає».

«Скандинавський міф про крижаного гіганта» Здавалося б, що між китайцями та скандинавами немає нічого спільного – аж ні, у вікінгів теж був свій гігант – першооснова всього, тільки звали його Імір (Аургельмір), і був він крижаний і з дубиною. До його появи світ був розділений на Муспельхейм і Нифльхейм – царства вогню і льоду відповідно. А між ними простягався Гіннунгагап, що символізував абсолютний хаос, і там, від злиття двох протилежних стихій, був народжений Імір і т.ін. Ось про про що говорили учні 6-х класів та Світлана Іванівна.

 Діти залишились задоволені ,адже вони читали самі міфи, слухали аудіокниги та дивилися цікаві мультики про створення світу.

 А учні 7-х класів презентували  «Золоті легенди про походження вогню у індіанців». То були просто цитати, уривки з фольклору, мультимедійні презентації, малюнки, макети старого світу. Активними були : Снітка Надя,  Шафранський Святослав, Лобань Юліана та багато інших.

 22.01.19. проведений  був «День літературного журналіста» .Школярі долучились до

                 інтервю з письменником-ювіляром:

--з Артуром Конан Дойлом(160 років від дня народження),Е.По (210р. від д.н. (7кл.)

--з Вільямом Шекспіром(455 років від дня народження),Р.Бернсом (260р. від д.н.) (8 кл.)

--з Шолом-Алейхемом(160 років від дня народженн),М.В.Гоголем (210 р від д.н.) (9 кл.)

--з Дж.Девідом Селінджером(100 років від дня народження) ,Оноре де Бальзаком(220 років від дня народж.) (10кл.)

                                Саєнко М.С., Ковнацька С.І., Василенко С.І.-                                                 «редакційна комісія» відзначила кращих, оцінила роботи балами (оцінками) .Кращі інтерв’ю потрапили до шкільної літературної газети.

23.01.19  відбувся День поезії. Літературне краєзнавство.

  • Презентувала книгу поезій «Сонячне суцвіття» (2018р.в..) одна із авторок  Саєнко Марина Сергіївна. Вона розповіла про створення книги ,свій творчій шлях як поетеси ,читала вірші  ,що увійшли до збірки:

Я не хотіла бути поетесою,

Але стою ось зараз перед вами.

Поет не обирає свою долю,

Він є пророк із власними віршами…

 

  • В цей день працювала «Поетична майстерня» Діти складали власні маленькі шедеври (сенкани, хоку(хайку), рубаяти, сонети та інш.) на уроках зарубіжної літератури ( під керівництвом вчителів літератури та рос.мови).Під час подання творів світової літератури, вчителі дали можливість спробувати свій поетичний дар кожному , хто побажав, налаштувавши школярів на поетичний лад, оснастивши дітей потрібною теоретичною літературою по віршуванню (таблицями,схемами, буклетами ,книгами).І хоча то ще були перші несміливі спроби ,учні були дуже задоволені. Відзначені були Махмудова Вероніка,Носар Людмила, Максименко Дмитро, Лук’янцев Віталій, Циганок Ольга.

 

24.01.19.День театрального мистецтва.

  • У світі казки чарівної. Свято для учнів 5 кл. Саєнко М.С. Розділ  у якому вивчаються казки ,мабуть, найцікавіший з усього курсу зарубіжної літератури. Учні полюбляють грати казкових персонажів ,переодягатися на улюблених героїв, виконувати різні чарівні ролі декламувати, малювати декорації та ілюстрації до казок. Захід пройшов у жвавій цікавій атмосфері, школярі активно приймали участь у конкурсах і завданнях, кросвордах та рухливих іграх.

 

 

 

  • «Безсмертні творіння І.А.Крилова» (250р від дня народження) (байкаря,публіциста,видавця). Конкурс на кращого читця байок. Під керівництвом Ковнацької С.І. Спочатку ведучі Мамян Дамір та Циганок Оля (учні 6 кл.) розповіли про ювіляра Івана Андрійовича Крилова, згадали про відомих байкарів: Езопа, Л. Глібова, С .Міхалкова та інш. Слухали зразки ліпшого читання байок відомими виконавцями-артистами .Потім долучилися до конкурсу усі охочі. Гумору та дотепів було вдосталь. А байку «Вовк і Ягня» ( у авторстві різних письменників) читали десь до 10 разів. Школярі побачили, що про одну й ту ж саму подію (суперечку Вовка та Ягняти) у різні століття автори говорили якось по-своєму. Усі учасники дійства були приємно вражені ,веселі та задоволені.

 Шекспір у сучасному українському театрі. Інтегрований позакласний захід (8 кл.) Ковнацька С.І. Учні нашої школи «потрапили на виставу» (завдяки інтернету) в Херсонський музично-драматичний театр ім. М. Куліша. Давали "Ромео і Джульєтту" Вільяма Шекспіра. Діти, здається, навдивовижу адекватно реагували на те, що відбувалося на сцені.

Вони реготали в комічних, вельми фривольних інтермедіях за участю Годувальниці (її грав меткий, дебелий хлопець в рудій перуці і з накладним бюстом) та недоумкуватого на вигляд, довготелесого Слуги у розтягненій баскетбольній майці та бейсболці.

Завивали, мабуть, від ніяковості, коли головні герої стискали одне одного в обіймах та завмирали у довгих поцілунках. Геть змовкали, намагаючись вслухатися в монологи персонажів. "Ромео і Джульєтта" – безперечно, найпопулярніша шекспірівська п’єса на українській сцені (на початку 2000-х лише в Києві її грали в широкому жанровому діапазоні – від мюзиклу до пантоміми – сім столичних театрів). Мабуть, прихильність театрів до неї почасти варто пояснювати тим, що твір цей входить до шкільної програми.

 

25.01.19 Літературна феєрія 

  • Пройшла лінійка-привітання переможців інтелектуальної гри «Sunflower». Парад переможців, вручення призів :блокнотів ,ручок,зошитів, календариків,лінійок…Список учасників та переможців:
  •  1.Литвин Каріна  Диплом ІІ ступеня Всеукраїнського рівня
  •  2. Волков Олександр  Диплом І ступеня Всеукраїнського рівня
  •  3. Романюк Віолетта  Диплом І ступеня Всеукраїнського рівня
  •  4. Макаровська Дар'я  Сертифікат учасника
  •  5. Карпенко Юлія  Диплом ІІ ступеня регіонального рівня
  • 6. Циганок Ольга Диплом І ступеня Всеукраїнського рівня
  • 7. Хоружій Максим  Сертифікат учасника
  • 8. Гончаров Артемій  Сертифікат учасника
  •  9. Снітка Надія  Диплом І ступеня регіонального рівня
  • 10. Саєнко Дар'я  Диплом ІІІ ступеня Всеукраїнського рівня
  •  11. Алевтина Головіна  Сертифікат учасника
  • 12. Панасюк Максим  Сертифікат учасника
  • 13. Дубина Юлія  Диплом ІІІ ступеня регіонального рівня
  •  14. Максименко Дмитро  Диплом ІІІ ступеня регіонального рівня 15. Клименко Юлія  Сертифікат учасника
  • 16. Зарецька Валерія  Сертифікат учасника
  •  17. Горбань Єлизавета Сертифікат учасника
  • 18. Таран Поліна  Сертифікат учасника
  • 19. Головко Каріна  Сертифікат учасника
  • 20.Матрунчик Олена Сертифікат учасника 
  • 21. Сопілка Еліна  Диплом ІІІ ступеня регіонального рівня
  •  22. Циб Людмила  Диплом ІІ ступеня регіонального рівня
  •  Проведені ігри, розваги  і т.і.,  вручені подарунки-- любителям зарубіжної літератури, активним учасникам тижня.  Реклама- запрошення до участі в інтернет-олімпіаді «На урок»

 

 

docx
Додано
8 червня 2019
Переглядів
945
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку