Агатангел Кримський – феномен у світовій та українській культурі.

Про матеріал
Презентація до дня народження неперевершеного орієнталіста. "Агатангел Кримський – феномен у світовій та українській культурі".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Агатангел Кримський – феномен у світовій та українській культуріВебер Марина Юріївна,вчителька української мови та літератури. Горішньошеровецького ОЗЗСОІ-ІІІ ступенів

Номер слайду 2

Незвичайна поява серед українців, незвична своєю енергією, пристрасною любов’ю до України і різносторонністю знання й таланту, се Агатангел Кримський. Філолог із фаху, орієнталіст із замилування, він виявив себе високоталановитим поетом, дуже оригінальним повістярем.Іван Франко, «Молода Україна», 1910

Номер слайду 3

Агатангел Кримський залишив по собі унікальні дослідження української мови, які виклав, зокрема, у працях: Наукова спадщина Агатангела Кримського вражає: вчений написав 1275 праць, надруковано з них понад 500. Він не мав ані краплі української крові, а був замордований за українську мову.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Своїм головним напрямком у науці він обрав сходознавство. Агатангел Кримський писав про іслам, історію арабів, тюрків, літературу східних народів.

Номер слайду 6

В той час, коли світ знав Агатангела Кримського як видатного, неперевершеного орієнталіста, Україна відкривала його для себе і як відданого, справжнього патріота й високоталановитого прозаїка і поета.«Україна – вільна!» – вчув я новинуІ подавсь у гори! Вільно тут зітхну.І тобі, Вкраїно, вільная дорога. Зараз заблищала до життя нового,Ти одкритим морем вільно попливеш!»

Номер слайду 7

Ім’я Агатангела Кримського присвоєне Інститутові сходознавства НАНУ,Володимир-Волинському педагогічному коледжу. У Бейруті відбулася Міжнародна наукова конференція «Агатангел Кримський і Ліван»

Номер слайду 8

pptx
Додав(-ла)
Вебер Марина
Додано
15 березня 2022
Переглядів
347
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку