Акустика у фізиці 9 клас

Про матеріал
Акустика – це наукова дисципліна, яка вивчає властивості звуку, його поведінку у різних екологіях, таких як концертний зал або кімната. Область акустики включає в себе широкий діапазон тем, таких як фізика звукових хвиль, восприяття звуку, дизайну та оптимізації систем звуку. У практичних застосуваннях акустика використовується для покращення якості звуку у студіях запису, концертних залах та інших просторах, де звук важливий.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Акустика

Номер слайду 2

Акустика. Акустика - велика область фізики, яка досліджує пружні коливання та хвилі від найнижчих частот до гранично високих.

Номер слайду 3

Акустика. Загалом акустика є наукою про звуки. Звуки завжди грали особливу роль у житті будь-якої людини, тому що вони дозволяють людям орієнтуватися в просторі, спілкуватися, дивитися фільми і слухати улюблену музику. Використання акустики затребуване всіма областями, починаючи від будівництва, закінчуючи медициною. Даний науковий розділ вивчає коливання звукових хвиль, принципи їх формування та розподілу. Також акустика вивчає вібрацію, ультразвук, інфразвук.

Номер слайду 4

Фкустика в епоху античностіДослідження в галузі акустики проводилися ще в давнину. Доказом цього є факт побудови античних амфітеатрів таким чином, щоб глядачі навіть на високих трибунах могли чути промову акторів.

Номер слайду 5

Розділи акустики. Зараз акустика поділяється на безліч напрямків, таких як: Фізіологічна та психологічна акустика. Електроакустика. Гідроакустика. Медична акустика. Архітектурна акустика. Музична акустика. Екологічна акустика. Біоакустика. Аероакустика. Ультразвук. Нелінійна акустика. Геоакустика

Номер слайду 6

У нормі вухо людини чує звук у діапазоні частот від 16 до 20103 Гц. З віком верхня межа цього діапазону зменшується.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Вік людини. Верхня межа. Маленькі діти22000 Гц. До 20 років20000 Гц35 років~ 15000 Гц50 років~ 12000 Гц

Номер слайду 7

Частота звуку. Звук із частотами менше 16 Гц – це інфразвук. Якщо частота звуку вища за 20 к. Гц – це ультразвук. Частоти хвиль у діапазоні 109-1012 Гц – це гіперзвук.

Номер слайду 8

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 9 клас, Презентації
До підручника
Фізика 9 клас (Засєкіна Т.М., Засєкін Д.О.)
Додано
13 лютого 2023
Переглядів
579
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку