Аліса в країні математики. Задачі для учнів 5-6 класів

Про матеріал
Завдання з математики для учнів 5-6 класів від героїв твору Лью́їса Ке́ррола "Аліса в країні Див"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Аліса в країні математики. Задачі для учнів 5-6-х класів

Номер слайду 2

Колись давно - майже півтораста років тому, коли й прабабусі твоєї не було ще на світі, - жила собі в Англії дівчинка на ймення Аліса Ліддел. Атож, тогочасною Англією правила королева Вікторія, і правила вона довше за будь-кого з британських королів – аж … років. Завдання: Скільки років правила Англією королева Вікторія?

Номер слайду 3

Колись давно - майже півтораста років тому, коли й прабабусі твоєї не було ще на світі, - жила собі в Англії дівчинка на ймення Аліса Ліддел. Атож, тогочасною Англією правила королева Вікторія, і правила вона довше за будь-кого з британських королів. Завдання: Назвіть рік початку правління Англією королеви Вікторії?

Номер слайду 4

Колись давно - майже півтораста років тому, коли й прабабусі твоєї не було ще на світі, - жила собі в Англії дівчинка на ймення Аліса Ліддел. Атож, тогочасною Англією правила королева Вікторія, і правила вона довше за будь-кого з британських королів. Завдання: Назвіть рік закінчення правління Англією королеви Вікторії?

Номер слайду 5

Аліса з розгону пірнула слідом за Кроликом, навіть не подумавши, як буде звідти вибиратися.…Униз, униз, униз... От би падати так до безкінечності! ­ Цікаво, скільки миль я вже пролетіла? ­ міркувала Аліса вголос. Мабуть, уже й до центру Землі недалеко.  Ану прикиньмо: по­моєму, до нього ще десь чотири тисячі миль. Завдання: Виразіть у сантиметрах відстань до центра Землі, яку залишилася пролетіти Алісі згідно її припущень.

Номер слайду 6

Аліса нітрохи не забилась і швиденько схопилася на ноги. Підвела голову догори ­ там усе тонуло в темряві; зате попереду виднів ще один довгий коридор, і в ньому миготіла, швидко віддаляючись, постать Білого Кролика. … Довкола було багато дверей, але всі позамикані. … Раптом Аліса наштовхнулася на маленький триногий столик, весь із суцільного скла. На ньому не було нічого, опріч крихітного золотого ключика, й Алісі відразу спало на думку, що це, мабуть, ключ від котрихось дверей. Та ба! Чи то замки були завеликі, а чи ключик замалий ­ у кожному разі він не підходив до жодних дверей. Однак за другим обходом вона раптом нагледіла маленьку завісочку, якої не помітила спершу, а за нею ­ дверцята заввишки з п'ятнадцять дюймів*. Вона засунула золотого ключика в замок і­ о, радість! ­ він підійшов!Завдання: Виразіть у сантиметрах висоту дверцят, які відчинила Аліса за допомогою ключика.

Номер слайду 7

Аліса хильцем спорожнила пляшечку. … Цікаве відчуття! ­ мовила Аліса. ­ Здається, я стягуюсь, як підзорна труба. І справді: тепер вона заледве сягала десяти дюймів і аж проясніла на думку, що такий зріст дасть їй. нарешті змогу пройти крізь дверцята в той чарівний садок. Та, про всяк випадок, вона перечекала ще кілька хвилин, аби мати певність, що більше не зменшується. Завдання: Виразіть у сантиметрах зріст вже зменшеної Аліси

Номер слайду 8

Після того як Аліса скуштувала тістечко, вона стукнулася головою об стелю: ще б пак, її зріст сягав тепер за дев'ять футів!Завдання: Виразіть в сантиметрах зріст Аліси після збільшення.

Номер слайду 9

Глянувши на годинник, який показував час 22:37, Білий Кролик зауважив, що усі цифри на табло є простими числами. Через яку найменшу кількість хвилин він знову побачить на табло цього годинника час, записаний лише цифрами, які є простими числами?

Номер слайду 10

Сестра Аліси читає по три сторінки кожні 10 хвилин. Скільки сторінок прочитає сестра Аліси за 1 годину?

Номер слайду 11

Білий Кролик з'їдає щодня або 10 морквин або 2 капустини. Минулого тижня Білий Кролик з'їв 6 капустин. Скільки морквин він з'їв минулого тижня?

Номер слайду 12

Підрахуйте зріст Гусені і Аліси, якщо 1 дюйм дорівнює 2,54см. Гусінь має зріст 3 дюйми, а Аліса – 9 дюймів.

Номер слайду 13

Аліса помітила, що Капелюшник за сніданком випив 37 чашечок чаю, а на обід – на 12 чашечок більше. Скільки чашечок чаю випив Капелюшник за обід і сніданок разом?

Номер слайду 14

Чеширський Кіт задумав число. Якщо це число зменшити в 5 разів і від результату відняти 27, то отримаємо 13. Яке число задумав Чеширський Кіт?

Номер слайду 15

Додо робить один замах крилами за 0,001сек. Скільки замахів крилами вона зробить за 1хв?

Номер слайду 16

Додо записав кілька послідовних натуральних чисел у порядку зростання. Число 36 стоїть п'ятим, якщо рахувати як з одного, так із другого боку. Якою є різниця між найбільшим і найменшим із записаних чисел?

Номер слайду 17

На суді розглядають справу Чирвового Валета, який вкрав сім пиріжків. Вкажіть загальну масу вкрадених пиріжків у грамах, якщо Кухарка пече їх масою 1 фут (0,4095г)

Номер слайду 18

Аліса прочитала 710  книжки, що становить 56 сторінок. Скільки всього сторінок у книжці? 

Номер слайду 19

Капелюшник розрізав торт на чотири рівні частини, потім кожну частину він розрізав ще на три теж рівні шматки. Яку частину усього торта становить один шматок?

Номер слайду 20

Білий Кролик з'їдає на день 48 г зерна. Це становить 356 маси його денного корму. Скільки грамів корму з'їдає кролик на день? 

Номер слайду 21

Аліса впала в нору і за першу хвилину пролетіла 150 м. Яка глибина нори, якщо за першу хвилину Аліса пролетіла 311 всього шляху. 

Номер слайду 22

Старовинна одиниця довжини - верста дорівнює 1,071км. Білий Кролик пробіг 5 верст. Скільки км пробіг Кролик?

Номер слайду 23

Ейфелева вежа в Парижі має висоту 300,51м, а замок Герцогині – на 105,2м – нижчий. Яка висота замка Герцогині?

Номер слайду 24

В сім'ї Кролика 5 синів і у кожного є сестра. Скільки дітей у сім'ї?

Номер слайду 25

Аліса зробила великий ковток з пляшки і в ту ж мить стала такою маленькою, як лялька. Тепер пляшка стала просто велетенською проти неї…Знайдіть вагу Аліси коли вона стала такою маленькою, як лялька. Зріст Аліси 120 см, вага – 30 кг, висота ляльки – 30 см.

Номер слайду 26

Кухарка Герцогині варила 1 яйце 4 хвилини. Скільки хвилин вона буде варити 5 яєць?

Номер слайду 27

   Круть заборгував Вертю 30 грн, а потім взяв у борг ще 10 грн. Яка загальна сума боргу Крут?

Номер слайду 28

Маса торта – 900 г. Під час чаювання Капелюшник розрізав його на чотири шматки так, що найбільший із них важить стільки ж, скільки три інші разом. Якою є маса найбільшого шматка?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Єлістратова Людмила Григорівна
    Дякую! Дуже сподобалися задачі!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Васильченко Тетяна Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 серпня 2019
Переглядів
3155
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку