Авторська розробка інтегрованих задач з математики для початкових класів з теми : " Водозбереження в побуті".

Про матеріал
Задачі для учнів 4 – го класу. У нашому 21 – сторіччі надзвичайно зросли темпи водоспоживання. Людство використовує воду практично скрізь і завжди. Дуже часто споживання води є надмірним. Втім, вирішити цю проблему не так і складно – потрібно лише економити воду і дбайливо до неї ставитися. Що ж таке економія? Економія води означає менше витрачання її через більш ефективне споживання. Так ми зможемо захистити цей цінний ресурс і зберегти його для майбутніх поколінь. Задачі 1. Щоб у кранах споживачів була вода, вона має проходити по трубах. При цьому втрати води в системах є значними. З кожного літра піднятої води дорогою до споживача втрачається третина. Які будуть втрати, якщо за день сім’я втрачає 24 літри води? Скільки літрів води втрачатиметься за 30 днів? 2. Миття машини за допомогою відра з губкою заощаджує 300 літрів води, порівняно з миттям водою зі шлангу. Василь Іванович миє свою машину один раз на тиждень, користуючись відром із губкою. Яка буде економія води за рік? 3. Кожен із нас сам робить вибір, у якому світі він буде жити завтра. Чи буде наше суспільство під владою сміття або ми об’єднаємося і разом збережемо свою країну чистою та квітучою. Одна людина за рік утворює близько 400 кг відходів. Яку масу відходів утворить сім’я із 5 чоловік?
Перегляд файлу

Марина Рожнова .

Задачі для учнів 4 – го класу.

У нашому 21 –  сторіччі надзвичайно зросли темпи водоспоживання. Людство використовує воду практично скрізь і завжди.  Дуже часто споживання води є надмірним. Втім, вирішити цю проблему не так і складно –  потрібно лише економити воду і дбайливо до неї ставитися.

Що ж таке економія?

Економія води означає менше витрачання її  через більш ефективне  споживання.

Так ми зможемо захистити цей цінний ресурс і зберегти його для майбутніх поколінь.

Задачі

  1. Щоб у кранах споживачів була вода, вона має проходити по трубах. При цьому втрати води в системах є значними.  З кожного літра піднятої води дорогою до споживача втрачається третина. Які будуть втрати, якщо за день сім’я втрачає  24 літри води? Скільки літрів води  втрачатиметься за 30 днів?
  2. Миття машини за допомогою відра з губкою заощаджує 300 літрів води,  порівняно з миттям водою зі шлангу.  Василь Іванович миє свою машину один раз на тиждень, користуючись відром із губкою.  Яка буде економія води за рік?

 

 

  1. Кожен із нас сам робить вибір, у якому світі він буде жити завтра.

Чи буде наше суспільство під владою сміття або ми об’єднаємося і разом збережемо свою країну чистою та квітучою.

 

Одна людина за рік утворює близько 400 кг відходів. Яку масу відходів утворить сім’я із 5 чоловік?

docx
Пов’язані теми
Математика, Інтегровані уроки
НУШ
Додано
25 січня 2023
Переглядів
139
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку