Банки та їх роль в економіці

Про матеріал
Банки та їх роль в економіці. Банк- (від італ. banco - лава) — кредитно-фінансова установа, яка зберігає кошти і капіталовкладення, надає кредити та здійснює послуги по фінансовим операціям.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Банки та їх роль в економіці

Номер слайду 2

Банк- (від італ. banco - лава) — кредитно-фінансова установа, яка зберігає кошти і капіталовкладення, надає кредити та здійснює послуги по фінансовим операціям.

Номер слайду 3

Види банків

Номер слайду 4

Виділяють такі банки: Емісні (центральні) - банки, які за розпорядженням уряду проводять емісію грошей, зберігають обов'язковий резерв інших банків і надають їм кредит у разі потреби.

Номер слайду 5

Комерційні банки (депозитні) - банки, які здійснюють функції кредитування промислових, торгових та інших підприємств, переважно за рахунок грошових коштів (у вигляді кладень (депозитів)).

Номер слайду 6

Експортні банки - спеціалізуються на операціях, пов'язаних із зовнішньою діяльністю.Іпотечні банки - спеціалізуються на наданні довгострокових позик під заставу нерухомості.

Номер слайду 7

Ощадні банки - кредитні установи, як виконують функції ощадних кас.Інноваційні банки - спеціалізуються на фінансуванні інноваційних проектів шляхом придбання відповідних акцій, а також шляхом розміщення облігаційної позики.

Номер слайду 8

Державний банк - фінансовий заклад, який входить до системи центрального банку країни і контролює грошовий обіг. Крім того існують міжнародні кредитні організації - Європейський банк реконструкцій та розвитку, Група світового банку. Банк міжнародних Розрахунків (БМР) тощо.

Номер слайду 9

Функції банків(взагалі)

Номер слайду 10

На сьогоднішній день банки виконують 3 основних функції:

Номер слайду 11

1. Залучення коштів

Номер слайду 12

2. Розміщення залучених коштів

Номер слайду 13

3. проведення розрахунків

Номер слайду 14

Банківська система

Номер слайду 15

Банківська система-це сукупність різних видів національних банків і кредитних установ, що діють в рамках загального грошово-кредитного механізм.

Номер слайду 16

Банківська система України складається з Національного банку України та інших банків, а також філій іноземних банків, що створені і діють на території України відповідно до положень закону «Про банки і банківську діяльність».

Номер слайду 17

Схема

Номер слайду 18

НБУНаціональний банк України

Номер слайду 19

Націона́льний банк Украї́ни (скороч. НБУ) є особливим центральним органом державного управління, його емісійним центром, проводить єдину державну політику в галузі грошового обігу, кредиту, зміцнення грошової одиниці України - гривні

Номер слайду 20

Основні відомості: Штаб-квартира - Київ, Україна. Дата заснування - 1991 Президент - Арбузов Сергій Геннадійович. Валюта - Українська гривня. Резерви - $38,205 млрд (станом на 09.2011)

Номер слайду 21

Національний банк України

Номер слайду 22

Основна функція:

Номер слайду 23

Відповідно до Конституції України основною функцією Національного банку є забезпечення стабільності грошової одиниці України. На виконання своєї основної функції Національний банк сприяє дотриманню стабільності банківської системи, а також, у межах своїх повноважень, - цінової стабільності.

Номер слайду 24

Дякую за увагу!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чала Світлана Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 жовтня 2019
Переглядів
1988
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку