Батьківські збори “ Підготовка до ДПА у 4 класі”

Про матеріал
Батьківські збори “ Підготовка до ДПА у 4 класі” У презентації представлено основні вимоги до ДПА у 4 класі. Батькам допоможе більше дізнатися про ДПА.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Батьківські збори“ Підготовка до ДПА у 4 класі”

Номер слайду 2

ДПА – державна підсумкова атестація, яка проходить на загальноукраїнському рівні і є обов'язковою умовою про закінчення початкової школи.

Номер слайду 3

У 2020 році готуватися до ДПА можна,орієнтуючись на такий регламент: Атестація після 4 класу проходить на базі навчального закладу, в якому навчаються школяріДПА проводитиметься в письмовому вигляді відповідно до вимог, сформульованих Міністерством освіти і науки України. Завдання розробляє керівництво школи і конкретні дати для кожного предмета. ДПА виносяться українська мова та читання, математика. Оцінка за ДПА впливає на підсумкову оцінку школяра.

Номер слайду 4

Завдання із даних збірників

Номер слайду 5

ДПА у початковій школі У 4 –х класах ДПА проводитьсяз 3 по 18 травня із української мови та читання, математики.

Номер слайду 6

ПОРАДИ БАТЬКАМ1. Не підвищуйте тривожність дитини напередодні тестування, не критикуйте її після іспиту. Це може негативно вплинути на самооцінку та характер дитини.2. Підбадьорюйте дитину, хваліть за те, що вона робить добре. Переконуйте, що добре скласти іспити їй під силу. Пам’ятайте, що чим більше учень буде боятися невдачі, тим вірогідніше він допуститься помилок.3. Спостерігайте за самопочуттям вашої дитини, ніхто крім вас не в змозі вчасно попередити перевантаження та погіршення стану здоров’я учня.4. Поясніть дитині важливість змін діяльності від активної інтелектуальної роботи до відпочинку та релаксації.5. Зверніть увагу на харчування учня під час інтенсивного інтелектуального навантаження, йому потрібна поживна та різноманітна їжа та збалансований комплекс вітамінів. Такі продукти як риба, сир, горіхи, курага стимулюють роботу головного мозку.6. Зберігайте тишу, зведіть до мінімуму фактори, що можуть відволікати дитину від занять.7. Частіше цікавтеся, як проходить підготовка, що хвилює дитину, створюйте сприятливу атмосферу для ефективної роботи.

Номер слайду 7

 ПАМ’ЯТКИ-ПОРАДИ БАТЬКАМ УЧНІВ ЩОДО СКЛАДАННЯ ДЕРЖАВНОЇ ПІДСУМКОВОЇ АТЕСТАЦІЇ До складання ДПА Почніть готувати свою дитину до ДПА завчасно, однак не будьте нав’язливими. Поділіться з дитиною своїм досвідом складання іспитів. Пам’ятайте, що дитина може сама вибирати час для підготовки до ДПА. Будьте готові, не лише вислухати плани відповідей дитини на запитання ДПА, а й щось підказати їй. Стежте за тим, щоб ваша дитина чергувала заняття та відпочинок (наприклад 40 хв. Навчається, 10 хв. – відпочиває). Не забудьте, що дитині напередодні ДПА необхідно відпочити: ввечері після закінчення заняття прогулятися на свіжому повітрі, прийняти душ, раніше лягти спати. Підтримайте дитину. Це додасть впевненості у своїх силах. Під час складання ДПАБудьте впевнені у знаннях своєї дитини. Не хвилюйтеся, тому що зайве хвилювання заважатиме не лише вам, а й дитині, адже вона відчуватиме ваш неспокій. Не відволікайте дитину телефонними дзвінками, вона сама вам зателефонує!Після складання ДПАПідтримайте дитину незалежно від результатів ДПА. Порадьте, як раціонально розподілити час, готуючись до ДПА. 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Рога Ольга Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 квітня 2020
Переглядів
5611
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку