Батьківські збори "Соціальні пастки для підлітків"

Про матеріал

Матеріал розрахований на виступ психолога потягом декількох хвилин, містить невеликий обсяг інформації про особливості підліткового віку, небезпеки для дітей..... також надані рекомендації батькам

Перегляд файлу

Просвіта

Батьківські збори

 Соціальні пастки для підлітків

 

  Не так давно ви стояли на шлюбному рушникові, давали обітницю бути підтримкою одне одному, мріяли про діточок…Швидко летять роки. Тепер вони вище вас, носять більший розмір взуття, мають свої звички, дають поради як треба жити, вказують вам на ваші недоліки, критикують вас, сперечаються, не беруть на себе відповідальності, постійно порушують заборони, лише задля того, щоб порушити межі і т.д. – все це називається кризою підліткового віку.  Маю надію, що зараз кожен з вас згадає себе в такому віці, а саме: прагнення якнайшвидше стати дорослим, різке підвищення  інтересу до своєї зовнішності,  незадоволення фігурою свого тіла, матеріальними статками  батьків,  непорозуміння з дорослими, низький рівень успішності в школі, прагнення за будь-яку ціну бути першим і висока потреба в підтримці однолітків. Згадали?    Доведено, що цей вік є найважчих з усіх, бо вони весь час перебувають у напруженні: ким бути, як досягти успіху, відчувати себе потрібним, повноцінним….Саме в цей час у них формується потреба зарекомендувати себе у соціумі, відчувати себе частиною суспільства.  З усього раніше сказаного можна зробити висновок, що самотужки діти (без гіркого досвіду ) не справляться.  Тому, шановні батьки, зрозумійте всю серйозність цього віку, не лише ми, вчителі та інші педпрацівники, виховуємо ваших дітей, а  ви насамперед. Учитель може мати великий досвід роботи, високі знання, бути високо розвиненою та гуманною людиною, але не в змозі протистояти живому соціальному організму під назвою сім я. Сім я – це велика система, яка розвивається з подальшим розвитком суспільства, і нині склад сім ї залежить від соціального устрою, розвитку економіки і способу життя її членів. Вона гнучко змінюється, розвивається і пристосовується до належних умов. Як писав Гете: «Якщо б усі батьки були гарно виховані, народжувалися би тільки гарно виховані діти» або Джон Берне: «Щастя – це коли у тебе є велика, міцна, турботлива, улюблена сім я в іншому місці».

Отже, моя задача полягає в тому, щоб нагадати про роль батьків у житті підлітків, а саме: забезпечити безпечний доступ до мережі Інтернет,  розповісти про взаємостосунки між дівчиною та хлопцем, підтримувати під час різних змагань та конкурсів, обіймати частіше  та заспокоювати під час негараздів,  дівчатам розповісти про наслідки ранніх статевих стосунків, про гігієну тіла, підказувати синові елементарні речі: не заплакати, коли дуже хочеться; не напитися, коли пропонують; утриматися від бійки, коли чешуться руки; виховувати з сина чоловіка, який уміє стримувати свої пристрасті, вчити, що справжній чоловік може починати бійку лише у двох випадках: за рідну землю чи за гарну дівчину; спілкуватися з дитиною, описувати різні ситуації, які б підводили дітей до власних висновків, наприклад, вино має аромат, колір, смак, ним треба насолоджуватися, і тому пити потроху. А горілка не має ні кольору, ні смаку. Вона б є в голову, плутає думки і вивертає натуру.

Маніпуляції з пляшечкою.

 Шановні батьки, терпіння – це дерево, корені якого -  гіркі, а плоди – дуже солодкі (Перське  прислів я) .                   

 Дякую за увагу.

                                                                                                                  Скорик О.А.

 

docx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
18 жовтня 2018
Переглядів
625
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку