Безпечний Інтернет Виховна година

Про матеріал
Виховна година "Безпечний інтернет" призначена для 1 класу. У ній зазначені основні правила, які мають знати діти для того, щоб уберегти себе від небезпеки, яку може нести інтернет. Матеріал може бути використаний класним керівником під час Тижня "Безпечний інтернет"
Перегляд файлу

 

 

 

 

Виховна година

у 1 класі

на тему:

 

«Безпечний інтернет»

 

 

 

 Підготувала

 Яновська А.М.

 

 

Тема. Безпечний інтернет.

Мета: ознайомити з поняттям і можливостями Інтернету; правилами безпечного користування Інтернетом; розвивати вміння співпрацювати , виховувати медіаграмотність.

 

 Хід виховної години

 

1. Вступне слово

    Діти, сьогодні ми з вами поговоримо про Інтернет. Чи можете ви сказати, що таке Інтернет? Інтернет ще називають всесвітньою павутиною, адже за допомогою нього об’єднуються всі комп’ютери, які підключені до нього.

2. Гра «Павутина»

Пропоную зараз з вами провести цікаву гру «Павутина»

Учні отримують клубочок ниток. Кожен з них це «комп’ютер». Нитка, це шлях інформації. Потрібно передати клубочок тому, з ким хотіли б спілкуватись в системі Інтернет, утримуйте у себе нитку. Нитка переплітається в павутиння. Так переплітаються Інтернеті між собою пристрої, які підключені до нього.

Чим ще корисний Інтернет і навіщо люди його використовують?

3. Виступ вчителя

     Інтернет – це захоплюючий, надзвичайний світ, що дозволяє нам вивчати навколишнє цікаво. Ми можемо без проблем спілкуватись з людьми, які знаходяться на іншому кінці планети, обговорювати з ними свої захоплення, висловлювати свою думку, грати в цікаві ігри.

Але як і будь-де, Інтернет має свої правила поведінки, яких треба дотримуватись, для того, щоб уберегти себе від неприємностей та небезпеки.

     В Україні кількість користувачів інтернету постійно збільшується, тому проблема безпеки дітей в Інтернеті постала особливо гостро.

      Скажіть, хто з вас користується інтернетом? А що саме ви там шукаєте?

Упевнена, що більшість з вас чула про таку соціальну мережу як Tik-Tok. Хто чув? Що там можна знайти? Так, там є дуже багато відео та людей з якими можна спілкуватись. Це дуже цікаво та захопливо. Але є відео, які вчать поганому і є люди, які хочуть заподіяти іншим шкоду. Є ті, хто спонукають робити, наприклад дітей, небезпечні речі, які можуть стати причиною неприємностей, травм або, навіть, загибелі. 

4. Правила поведінки в інтернеті

Тому пропоную з вами вивчити правила, які допоможуть вам вберегтися від небезпеки, яка може бути в інтернеті. Пропоную спочатку переглянути відео із правилами. https://www.youtube.com/watch?v=PiA_N_uI5R8

Отже, пропоную запам’ятати :

10 золотих правил безпеки в Інтернеті для дітей

1. Нікому без дозволу батьків не давати особисту інформацію: домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній номер телефону, назву й адресу школи.

2. Якщо знайдете якусь інформацію, що турбує вас, негайно сповістіть про це батьків.

3. Ніколи не погоджуватися на зустріч з людиною, з якою ви познайомилися в Інтернеті. Якщо все ж таки це необхідно, то спочатку потрібно спитати дозволу батьків, а зустріч повинна відбутися в громадському місці й у присутності батьків.

4. Не посилати свої фотографії чи іншу інформацію без дозволу батьків.

5. Не відповідати на невиховані і грубі листи. Якщо одержите такі листи не з вашої вини, то сповістіть про це батьків, нехай вони зв'яжуться з компанією, що надає послуги Інтернет.

6. Розробити з батьками правила користування Інтернетом. Особливо домовитися з ними про прийнятний час роботи в Інтернеті і сайти, до яких ви збираєтесь заходити.

7. Не заходити на аморальні сайти і не порушувати без згоди батьків ці правила.

8. Не давати нікому крім батьків свої паролі, навіть найближчим друзям.

9. Не робити протизаконних вчинків і речей в Інтернеті.

10. Не шкодити і не заважати іншим користувачам.

 

 

 

 

5. Підсумок

    Інтернет – надзвичайна річ, сповнена цікавого і незвіданого! Але, щоб він приносив тільки користь, пам’ятайте про правила користування ним! Будьте уважними та розумними! Бережіть себе!

 

docx
Додано
25 лютого 2021
Переглядів
383
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку