Бінарний виховний захід "Подорож Великобританією"

Про матеріал
Цікавий виховний захід, який можна провести в рамках ТИЖНЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ! В розробці є все - навіть ілюстрації!Тому не потрібно ніде нічого шукати! Все є в розробці! Просто заходьте і скачуйте!
Перегляд файлу

Подорож Великобританією

Бінарний виховний захід

                                         Підготували та провели:

вчитель англійської мови

                                      Перехристюк І.М.,

                               Бібліотекар:

                                 Подуст Н.М.

НВК «Звенигородський ЗНЗ І-ІІІ ступенів – ДНЗ»

 

Вчитель : Добрий день,  діти! Сьогодні вас чекає незвичайна подорож – ми з вами відправляємось до Великобританії. Але як  і у кожній подорожі, вам необхідно придбати білети (вчитель показує білети). Коштують вони зовсім недорого – привітання англійською мовою.

Діти вітаються англійською мовою по черзі і отримують за це білет.

Вчитель: А для того, щоб нам правильно мандрувати у нас є ось така «Путівка». В цій путівці чітко написано з якої і на яку станцію ми будемо прибувати.

Вчитель показує «Путівку».

Вчитель: Діти,  а як ви думаєте, навіщо ж нам з вами знати англійську мову?

Діти відповідають.

Вчитель : А давайте зараз послухаємо вірш про одного хлопчика, який не знав і не хотів вчити англійську мову. Що з нам трапилось нам розповість Данило.

Учень: Якось в місті Лондоні заблукав Микола,

             Три години він ходив і блукав навколо.

             Та ніяк не міг Микола вокзал відщукати,

             Залишилося одне-в когось запитати.

 

            До людей на вулиці хлопчина підходив,

            Намагався щось сказати, руками розводив,

            Тупотів ногами, бурмотів щосили,

            Люди ж реготали і не розуміли.

 

            Дізнатися, де вокзал, хоче бідолаха!

            Та англійської не вивчив наш турист невдаха!

            Набагато легше було б запитати,

            Ніж стояти в ценрті міста й руками махати!

Вчитель : для того, щоб подорожувати нам потрібно пригадувати віршики, які ми вчили на уроках англійської мови. Після кожного віршика наш потяг буде діставатися іншої станції. Наша подорож починається. Хто пригадує віршик?

Учень: Good morning, good morning

             Good morning to you.

            Good morning, good morning

            I am glad to see you.

Вчитель: Перша зупинка на станції «Географічна карта».

Діти разом з вчителем переходять до географічної карти  Великобританії.

Вчитель: Вели́ка Брита́нія - суверенна держава, розташована біля північно-західного узбережжя континентальної Європи. Територія Сполученого Королівства включає острів Великобританію, частину острова Ірландія та численні невеликі острови.

Столиця Королівства — місто Лондон. Королівство об'єднує чотири країни: Англію, Північну Ірландію, Шотландію та Уельс.

Велика Британія складається з 4 головних  частин (історичні країни):

 У Шотландії, Уельсі і Ольстері переважають невисокі гори і височини, Півострів Уельс зайнятий Кебрійськими горами, на південь від Шотландії розташовані Пеннінські та Камберлендські гори. Найвищі гори Великої Британії знаходяться на Північно-Шотландському нагір'ї. Гора Бен-Невіс, розташована недалеко від верхів'я затоки Лох-Лінне, підіймається до висоти 1343 м над рівнем моря

Ло́ндон — столиця Англії і Великої Британії, розташована на річці Темза; площа 1580 км²; населення 7 825 200 (2010), з передмістями понад 9 млн.

Середмістя Лондона є фінансовим і комерційним центром Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії. Великий Лондон з 1965 складається з 32 округів. Важливе джерело доходу туризм. Найбільш відвідуваними місцями є: Лондонський Тауер, Собор Святого Павла, Букінгемський палац, Вестмінстерське абатство. Лондонський університет є найбільшим в країні.

Біг-Бен (англ. Big Ben - Великий Бен) — годинникова башта у Лондоні, частина архітектурного комплексу Вестмінстерського палацу, де розташовується відновлений після пожежі 1834 р. британський парламент. Офіційна назва — «годинникова башта Вестмінстерського палацу». Взагалі, «Біг-Бен» — найбільший із дзвонів у механізмі годинника.

Вежа збудована у 1858 р., відкрита у травні 1859 р. Висота вежі 96,3 м; годинник розташований на висоті 55 м над землею. Діаметр циферблату 7 м.

Знаменитий годинник башти був запущений 31 травня 1859 р., а 11 липня - вперше "заговорив" Великий дзвін башти.

Маса Великого дзвону - 13,8 т, висота – більше двох метрів, а діаметр складає три метри.

Собор Святого Петра у Вестмінстері, який майже завжди називають Вестмінстерське аббатствоготична церква у Вестмінстері, (Лондон), на захід від Вестмінстерського палацу. Будувався з перервами з 1245 по 1745. Традиційне місце коронації монархів Великобританії і захоронень монархів Англії.

Вестмінстерський палац (англ. Palace of Westminster) — будівля на березі річки Темзи в Лондонському районі Вестмінстер, де проходять засідання Британського парламенту.

В палаці близько 1100 приміщень, 100 сходів та 4,8 кілометра коридорів. З палацових веж найбільш відома годинникова — Біг Бен.

Вемблі (англ. Wembley) — багатофункціональний стадіон у Лондоні, найбільша спортивна арена Англії. Використовується також для проведення концертів.

«Вемблі» був відкритий у 1923 році.

А тепер діти, на нас чекає наступна станція « Символи Великобританії». Хто пригадає наступний віршик?

Учень:

I have a father.
I have a mother.
I have a sister.
I have a brother.
Father, mother, sister, brother –
Hand in hand with one another.

Давайте послухаємо, що нам розповість про них Настя.

Учениця:

Кожна країна Об'єднаного Королівства має свою емблему і свого Святого покровителя. Емблема Англії - троянда, яка була зображена на гербі Ланкастерів. Ця династія боролася за престол з династією Йорків. Покровитель Англії - Святий Георг. Його символ - червоний хрест на білому тлі - зображений на прапорі Великобританії.

 Емблема Шотландії - чортополох. Ця рослина, згідно з легендою, врятувала країну від навали вікінгів. А її Святий покровитель - Святий Андрій - допоміг шотландцям здобути перемогу над англами в VIII столітті н.е.

Покровитель Північної Ірландії - Святий Патрік. Пояснюючи язичникам суть християнської доктрини про Святу Трійцю, він зірвав трилисник, щоб наочніше пояснити зв'язок між Отцем, Сином і Святим Духом. Так трилисник став національною емблемою Північної Ірландії.

 Емблема Уельсу - нарцис або цибуля - порей - також пов'язана з його покровителем - Святим Давидом. Нарциси квітнуть щороку в день народження Святого Давида. За переказами, цей Святий прожив кілька років, харчуючись лише хлібом і цибулею - пореєм. Щодо емблеми Уельсу немає єдиної думки, хоча останнім часом нарцис стає все більш популярним. Національна символіка Великобританії - це символіка Англії, Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії, поєднана в єдине ціле. Але разом з тим, всі ці країни мають свої власні символи, які показують, що колись ці держави були незалежними.

Вчитель: Дякуємо за цікаву розповідь. Який ще віршик ми можемо пригадати?

Учень:

I love my Mummy
1, 1, 1 – I love the sun.
2, 2, 2 – I love my Mummy too!
3, 3, 3 – My Mummy loves me.
4, 4, 4 – I love her more and more.

Вчитель : Наступна станція «Свята Великобританії». Давайте послухаємо, що нам підготувала Наталка.

Учениця:

Новий рік

Почнемо з урочистості, яке знайоме всім і улюблена багатьма. Новий рік у Великобританії - це не те свято, яке прийнято зустрічати в колі сім'ї, тут навіть не дарують у цей день презенти один одному. Жінки в Англії не накривають багатих столів, головне - спекти яблучний пиріг. А ось у Шотландії це свято шанується більше Різдва. Новий рік тут в першу чергу пов'язаний з генеральним прибиранням. Жодне заняття не повинно залишитися незакінченою - шкарпетки штопають, усувають всі неполадки в будинку, заводять годинник і т. д. Традиції Великобританії можуть вразити і здивувати одночасно. Ось, наприклад, як тільки пролунає перший удар годинника, глава сімейства повинен відкрити вхідні двері і тримати її в такому положенні до останнього удару. Вважається, що в цей час зі старим роком з дому йдуть всі неприємності і проблеми, тобто все очищається. Ще один цікавий момент - вважається, що той чоловік, який першим переступить поріг будинку після настання нового року, вплине на фінансове благополуччя домочадців.

Різдво (24-25 грудня)

Різдво у Великобританії найбільш шановане жителями Уельсу і Англії. 25 грудня, як правило, вся родина збирається за святковим столом. Різдвяний стіл повинен включати деякі обов'язкові страви. До них відносяться фарширована індичка і плум-пудинг - торт, приготований на пару з сухофруктами. Перед подачею гостям його поливають коньяком і підпалюють. До речі, в Уельсі фарширують не індичку, а гусака. Всі свята Великобританії незмінно пов'язані з якими-небудь традиціями. Різдво не виняток. Наприклад, подарунки остров'яни відкривають обов'язково вранці 25 грудня, це повинно відбуватися також у колі родини. До речі, традиція розвішувати шкарпетки для презентів прийшла саме з Англії

Хеллоуїн (31 жовтня)

 

Скільки б не було написано і сказано про це дні, все одно кожен раз ми дізнаємося щось нове і цікаве. Щоб дійсно знати, як проходить Хеллоуїн у Великобританії, треба просто поїхати і побачити все своїми очима. Кажуть, що цьому святу вже більше двох тисяч років, а популярність його не згасає. Колись стародавні англійці в цей день прощалися з усім поганим, старим і зустрічали новий. Богам природи вони приносили в дар осінні овочі, яблука, квіти, залишали все це під деревами з проханнями про щастя і удачі. А вночі для мертвих душ виставлялася на вулицю тарілка з фруктами. Сьогодні ж у кожному домі ви знайдете символ свята - оскаленную гарбуз. Дівчата ворожать на нитках, дзеркалах, огризках яблук на ім'я свого судженого. Діти надягають костюми чудовиськ і просять солодощі по сусідських хатах.

 

 

Великдень

Продовжуємо далі описувати свята Великобританії. Великдень, наприклад, відзначають практично скрізь, але саме на цих островах дата пов'язана з національними традиціями і звичаями. Так, великодні яйця тут один одному підносять на Вербну неділю (рівно за тиждень до основного свята). Це символ нового життя. У Великобританії, як правило, дарують не звичайні яйця, а шоколадні, всередині яких заховані солодощі, карамель, сувеніри та ін. На світанку в день Пасхи в церквах проводяться релігійні служби. Є традиція одягати в цей день тільки нову одежу, що говорить про настання весни і закінчення поганої погоди. У Великодній понеділок тут прийнято роздавати на вулиці дітям іграшки та солодощі. Є і традиційні ігри у цей день. Наприклад, дорослі рано вранці ховають яйця, подаровані їм раніше, а діти, як тільки прокинуться, починають займатися пошуками. Хто знайшов більше інших - отримує сюрприз. Ще є звичай катати яйця на вкритому травою схилі. Чиє найдовше залишиться цілим, той і переможець. А в деяких містах на Великдень грають у футбол, ось тільки не м'ячем, а маленьким бочонком, який наповнений елем. Коли гра закінчується - напій випивають.

Вчитель: Як багато цікавого ми дізнались на цій станції! Наступна станція «Фізкультхвилинка».

 Діти, хто ще пригадає віршик?

Учень:

I have a head.
It’s very well!
I have a nose,
So I can smell.
I have two eyes
And I can see,
I have two ears
And I can hear.

 

Діти разом з вчителем виконують фізкультхвилинку під веселу пісеньку :

1. I put my right hand in,

I put my right hand out,

I give my right hand

a shake, shake, shake

And turn myself about.

 

2. I put my left hand in, 

I put my left hand out,

I give my left hand

a shake, shake, shake

And turn myself about. 

 

3. I put my right foot in,

I put my right foot out,

I give my right foot

a shake, shake, shake

And turn myself about.

 

4. I put my left foot in,

I put my left foot out,

I give my left foot

a shake, shake, shake

And turn myself about. 

 

Молодці! Всі вправно танцювали! А ще який віршик ми вивчали?

Учень:

One - a cat.
Two - a bat.
Three - a dog.
Four - a frog.
Five - a hare.
Six - a bear.

 

Вчитель: Наступна наша станція «Письменники».  Давайте з вами послухаємо, що цікавого нам розповість наш бібліотекар Ніна Миколаївна.

Бібліотекар: Редьярд Кіплінг англійський поет і прозаїк. Відоміший, як творець дитячих казок про Мауглі, допитливе слоненятко, кішку, яка гуляє, як собі знає, про відважного мангуста Рікі-Тікі-Таві та багатьох інших.

           Кіплінг народився в Бомбеї. Своїм другим ім'ям він завдячує назві озера Редьярд, на берегах якого зустрілися його батьки. Згодом воно стало його першим ім'ям. Коли хлопчикові виповнилося 6 років, його, за звичаєм англійців, що працювали в Індії, відправили в Англію.

            В 1878 році Кіплінг вступив до військової школи. Оскільки він не проявив особливої тяги до навчання й не зміг заслужити собі стипендію, а батьки не мали змоги оплатити його навчання в університеті, 1882 року йому довелося повернутися в Індію, де його батько, який на той час служив директором школи у Німеччині й доглядачем за музеєм, знайшов йому місце праці в місцевій газеті. Джозеф Кіплінг навчався у Америці.Та ось коли всі думали ,що він забув свою домівку,він повернувся в Індію.Там його попросили написати книгу для дітей про джунглі. Він виконав прохання. Вона була дуже популярною.

          Коли він знову приїхав у Англію його там зустрічали письменником.

       «Книга джунглів» (англ. The Jungle Book) — збірник оповідань Редьярда Кіплінга. Оповідання написані Кіплінгом в 1893-1894 (і публікувалися в журналах), окремою книжкою вийшли наприкінці 1894 року.

         Книжка складається з декількох оповідань в повчальній манері. Головні герої - тварини, а в більшості розповідей розказується про Мауглі (Моуглі) - людське дитинча, виховане вовками. Кожна оповідь закінчується віршом-поемою. Давайте з вами пригадаємо, хто є героями в книзі про манглі?

Головні герої оповідань

Вчитель: Молодці! Всі читаєте книжки! А віршик пригадуєте про тварин?

Учень:

I can hop, - says a hare.
І can walk, - says a bear.
I can run, - says a dog.
I can swim, - says a frog.

Вчитель : А зараз на вас чекає наступна станція « Пазли». Кожен з вас отримає малюнок-пазл з зображенням. Всі, хто вірно складе пазл, в подарунок отримають подарунок-сюрприз.

Діти складають пазли. Всі отримують розмальовки за твором Р.Кіпплінга «Мауглі».

Вчитель: От і завершується наша цікава подорож. Сподобалась вона вам? Давайте зараз  з вами пригадаємо, що ж цікавого ми з вами сьогодні дізнались.

  • До якої країни ми сьогодні подорожували?
  • На якій мові розмовляють у цій країні?
  • Що цікавого ми сьогодні побачили?
  • Які є символи у Великобританії?
  • Які свята ви запам’ятали?
  • Про якого письменника ви сьогодні дізнались?
  • Яку відому книжку Р.Кіпплінга знають діти усього світу?

Вчитель : Молодці! Всі сьогодні були уважними і багато дізнались нового і цікавого. Сподіваюсь, що в нашу наступну подорож ви також відправитесь з задоволенням. А коли станете дорослими, обов’язково відвідаєте Великобританію і її столицю місто Лондон. На цьому наша подорож завершується.(Діти прощаються)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

РІЗДВО

 

ПАСХА

 

 

 

ДЕНЬ СВЯТОГО ПАТРІКА

 

ХЕЛОВІН

КНИГА ДЖУНГЛІВ

 

 

 

Редьярд Кіпллінг

 

 

НАРЦИС

ТРОЯНДА

 

 

ЧОРТОПОЛОХ

КОНЮШИНА

 

БЕН НЕВІС

 

 

 

 

СТОУНХЕНДЖ

 

 

 

 

ВЕСТМІНСТЕРСЬКИЙ ПАЛАЦ

 

 

 

 

 

СТАДІОН УЕМБЛІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Вестмінстерське Абатство

 

Біг Бен

ЛОНДОН

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Чигілейчик Жанна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Огороднічук Ліна Максимівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
26 січня 2018
Переглядів
4576
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку