Брейн-ринг "Літературний калейдоскоп"

Про матеріал
Брейн-ринг "Літературний калейдоскоп" для учнів 6-х класів за новою програмою, можна використовувати як узагальнюючий урок наприкінці навчального року чи як позакласний захід
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виноградівський ЗПЗСО ім. О. М. Соценка. Літературний брейн-ринг6 клас(позакласний захід зі світової літератури)Робота вчителя іноземної мови та світової літератури Цілинко К. О.

Номер слайду 2

Тема: Літературний калейдоскоп. Мета: перевірити та узагальнити знання отримані на уроках; розвивати в учнів пізнавальну активність, тренувати памʼять, вміння логічно висловлювати свої думки; виховувати інтерес до читання. Обладнання: оформлені столи, дзвіночки, ручки з записниками, відео та аудіозаписи, ілюстрації, чорний ящик, предмети для чорного ящику, нагороди, костюми для конкурсу акторської майстерності, секундомір. Місце проведення: Виноградівська загальноосвітня школа імені Героя Радянського Союзу О. М. Соценка І – ІІІ ступенів, 6-А клас. Дата проведення: Тип заходу: брейн-ринг

Номер слайду 3

Хід заходу. Ведучий: Добрий день, шановні знавці, уболівальники та гості. Сьогодні ми з вами поринемо у незвичайний, прекрасний та захоплюючий світ літератури, згадаємо твори та героїв з якими познайомилися у минулому році та з якими вже встигли познайомитися у цьому навчальному році. Але спочатку зустрічайте наших учасників.

Номер слайду 4

Конкурс І. Представлення команд. Учні мали випереджальне завдання: підготувати презентацію команди (назва, девіз, емблема…), інсценізацію епізоду з вивченого літературного твору. Вболівальники мали підготувати рекламу на тему «Світова література».(за конкурс максимум 5 балів)

Номер слайду 5

Конкурс ІІ. Знавці теорії літератури(Ознайомити учнів з правилами гри)Запитання1. Що таке література? Що таке «Вікторіанська доба». Назвіть періоди «Вікторіанської доби. Що таке міф. Що таке літературна казка? Наведіть приклади 5. Що означає слово «Античний»?6. З яких частин складається байка?7. Хто є основоположником пригодницького роману?8. Спосіб думок з натяками, недомовками (інакомовлення, алюзії, іронії, алегорії) задля уникнення цензурних чи будь-яких інших заборон, переслідувань, називається…

Номер слайду 6

Визначте літературний прийом який використаний у вірші В. Стуса:«У цьому полі, синьому, як льон,де тільки ти — і ні душі навколо,уздрів і скляк — блукало серед полясто тіней. В полі, синьому, як льон»10. Дайте визначеня терміну «сюжет»?

Номер слайду 7

Конкурс ІІ. Сторінками улюблених творів1. Скільки богів мешкало на Олімпі?2. Яку кару вигадав Зевс Прометею?3. Хто запровадив серед жінок моду на блакитне волосся?4. Увага, чорний ящик. Скажіть що знаходиться в ящику? Ця річ є дуже важливою на судні, без неї не можливо визначити напрямок руху. У романі «Пʼятнадцятирічний капітан» Ж. Верна Негоро навмисне зламав цю річ.

Номер слайду 8

5. Увага на екран. Назвіть автора, назву твору та головних герої втвору?

Номер слайду 9

6. Назвіть героїню, автора та назву твору.6. Назвіть героїню, автора та назву твору.

Номер слайду 10

Назвіть твір у якому справжня, жива краса протиставлена штучній. На чому спала принцеса у казці братів Грімм?Назвіть головного бога словʼянського пантеону? 10. Закінчіть прислівʼя: «Книга – твій друг, без неї, як без…»

Номер слайду 11

Конкурс ІІІ (для вболівальників)Поки команди готуються до конкурсу інсценізації, вболівальники представляють сої реклами повʼязані світовою літературою. Вболівальники, за бажанням, можуть віддати свій бал, який вони виграли у конкурсі, команді за яку вони вболівають.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

pptx
Додано
14 квітня 2019
Переглядів
1173
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку