Буклет "Сенсорне виховання"

Про матеріал
Буклет створений для батьків та педагогів. в ньому йдеться про сенсорне виховаання, що повинні знати сучасні батьки, які ігри можна виготовити для розвитку дитини в домошніх умовах.
Перегляд файлу

Своїми руками Ви можете зробити ігри для розвитку зору та дрібної моторики:
•Картинки - штрихування (на зображенні основний контур заштрихован);
•Картинки-хованки (на зображенні «заховані» предмети, дитина повинна їх знайти).
•Касети і диски зі звуками: крики домашніх тварин і птахів, звуки транспорту, звуки природи (квакання жаб, стрекотіння коників), звуки води (водоспади, струмочки, море, дощ і т. д.), звуки грози, шелест листя і т. д;
•Пристосування для створення звуків: шарудіння, гремелки, свистульки, незвичайні музичні інструменти, будь-які пристосування, що видають цікаві звуки.
•Шматочки хутра, шовку, шкурки, оксамитового паперу – різні матеріали з різною фактурою  (створення тактильної дошки) ;
•Предмети для створення холодного і гарячого (грілка, формочки для льоду);
•Різні за формою дрібні предмети;
•Різні крупи в мішечках, підноси для круп, баночки.
 

 

 

 

 

 

Навчання для майбутнього: Пізнавальний розвиток дітей раннього ...

 

 

 

Контактна  інформація

Адреса: 84523, м. Сіверськ,
пров. Заводський, 8,

ел. почта: inkluziv.seversk@gmail.com

 

 

Комунальна установа «Інклюзивно -ресурсний центр»
Сіверської міської ради Бахмутського району Донецької області

 

Шажко Ярослава Сергіївна

 

Как сделать сенсорную коробку? Сенсорная коробка своими рукамиСенсорне виховання дітей

 

 

 

 

2020 навчальний рік

https://fs01.vseosvita.ua/0100c26k-8b77-183x91.jpgСенсорне виховання – система педедагогічних впливів, спрямованих на форми, способи чуттєвого пізнання, вдосконалення відчуттів і сприймань. Це можливість допомогти дитині отримати перші уявлення про різні матеріали і їх основні властивості, здійснювати відкриття нових властивостей, тобто експериментувати, розрізняти основні кольори спектра, геометричні форми, величину предметів і т. д.

Сенсорні відчуття можуть бути різними:

• Зорові відчуття – дитина бачить контраст між світлом і темрявою, розрізняє кольори і відтінки, форму і величину предметів, їх кількість і розташування в просторі.

Leapkids Академія щастя• Слухові відчуття – дитина чує різноманітні звуки: музику, звуки природи, шуми міста, людську мову, і вчиться їх розрізняти.

• Смакові відчуття – дитина пробує і вчиться розрізняти на смак різноманітні продукти харчування та страви.

• Відчутні відчуття – дитина відчуває за допомогою дотиків, обмацування різні за фактурою матеріали, поверхні різних за розміром і формою предметів;

Навчання математики в середній групі дитячого садка• Нюхові відчуття – дитина вдихає і вчиться розрізняти різноманітні запахи навколишнього світ

         Як Ви думаєте, шановні батьки, які матеріали є найдоступнішими в рішенні такого питання? Доступним матеріалом сенсорного розвитку дітей є пісок, вода і будівельний матеріал.

        Ігри з піском і водою – це не тільки розвага, а й природний спосіб зміцнення здоров’я. Такі ігри благотворно впливають на психіку дітей, заспокоюють, створюють умиротворений настрій.

Сенсорные игры (Катюше 1 год 11 месяцев) - запись пользователя ...        Що придумати для того, щоб малюк швидше освоював необхідні поняття: розрізняв кольори, форми, звуки, мав уявлення про напрямки "прямо", "наліво", "праворуч" і т.д.? Зайдіть в будь-який магазин дитячих іграшок, і ви знайдете повний комплект дидактичного матеріалу. Пірамідки з колечок, кубики, м'ячики, найпростіші конструктори для дітей – все це підійде для занять.

        Сучасні батьки повинні бути грамотні: сьогодні аж ніяк не важко знайти літературу про сенсорне виховання дітей раннього віку і познайомитися з різними методиками, що дозволяють активно розвивати малюка.

      Використовуйте різні техніки малювання:

-          малювання на мокрому папері;

-          малювання пальцями;

-          малювання долоньками;

  -          малювання пензликом, малювання за допомогою штампа.

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Шажко Ярослава
Додано
14 квітня 2020
Переглядів
599
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку