Давній Єгипет часів нового і пізнього царств

Про матеріал
Навчальна презентація для учнів 6-х класів. Нове царство – період в історії Єгипту з 1584 р. до н. е. по 1069 р. до н. е. Розпочався з правління Яхмоса І, який переміг гіксосів. До цих часів входять найвідоміші фараони Стародавнього Єгипту
Перегляд файлу

image

imageНове царство – період в історії Єгипту з 1584 р. до н. е. по 1069 р. до н. е. Розпочався  з правління Яхмоса І, який переміг гіксосів.

Яхмос І

(1584-1527 рр. до н. е.)

image

Хатшепсут

(1490-1468 рр. до н. е.)

Фараон

Роки правління

Основні досягнення

Яхмос І

1584-1527 рр. до н. е.

Перемога над гіксосами, перетворення Єгипту на найсильнішу державу.

Хатшепсут

1490-1468 рр. до н. е.

Припинення воєн, відбудова  храмів, морські експедиції в

країну Пунт.


image

image


image
За фараона Тутмоса ІІІ кордони Єгипту збільшилися втричі. Він завоював Сирію  Палестину, Нубію, та Фінікію .

image

imageТутмос ІІІ (1468-1436 рр. до н. е.)

image

image

image

image

image


imageТутанхамонбув сином фараона Ехнатона, зійшов на престол у віці восьми років. Спочатку його називали Тутанхатон - приблизно як "живий образ Атона" - тому що на момент його народження богу Атону ще поклонялися. Пізніше, коли жреці поклонялися богу Амону, він змінив своє ім'я на Тутанхамон.

image

Правитель XVIII династії Нового царства помер у віці лише 18 або 19 років. Експертизи мумії дозволяють припустити, що Тутанхамон загинув внаслідок нещасного випадку. Судячи з усього, молодий фараон за життя був досить кволим. Команда вчених з  багато років тому з'ясувала, що він страждав від важкого захворювання кісток і малярії, а також генетичних деформацій, і клишоногість.

image Гробниця Тутанхамона була відкрита в Долині царів, англійським археологомєгиптологом Говардом Картером в 1922 році.

image

image

imageРамзес ІІ (1290-1224 рр. до н. е.)

image

Фараон ХІХ династії, який очолював єгипетську державу довгі 67 років. Рамзес збудував нову столицю держави місто ПерРамзес, а також зводив багаточисельні споруди у тому числі і грандіозних розмірів заупокійний храм у Фівах.

image

Храм Рамзеса II Абу-Сімбел у Нубії, Верхній Єгипет

Відносини між

imageЄгиптом і Хеттським царством - державою Малої Азії (Анатолія) складалися непросто, що характеризуєть ся чисельними війнами

image
1274 до н.е.  Біля міста Кадеш (сучасна Сирія) відбулась друга битва між військами Єгипетської і Хеттської імперії, в якій війська Рамзеса II зазнали великих втрат і Сирія лишилася під владою хеттів.

image

1269 до н.е. Хеттське царство  та Єгипет підписали перший відомий в історії мирний договір, який забезпечив економічне процвітання Єгипту. Він був скріплений одруженням Рамзеса II на дочці хеттського царя Хаттусілі III.

image

pdf
Додано
27 березня
Переглядів
35
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку