Презентація "Осередки давньогрецької цивілізації та їх сусіди на теренах України: скіфи"

Про матеріал
Презентація складається з 6 слайдів. 1- назва; 2 - карта, яка показує розселення давніх скіфів; 3 - історичний матеріал скіфів: назва, економіка, зовнішня та внутрішня політика, територія розселення; 4 - коротка характеристика Великої скіфії; 5 - здобутки скіфів (історичні джерела); 6 - домашнє завдання з посиланням на ресурс "WordWall".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Осередки давньогрецької цивілізації та їх сусіди на теренах України: скіфи Калугіна Юлія Володимирівна

Номер слайду 2

СКІФИ

Номер слайду 3

Історичний портрет. Назва народу, державного об’єднання:скіфи; Велика Скіфія, Мала Скіфія Час існування на території України: VІІ – ІІІ ст. до н.е. Територія проживання: Прикубанські степи, Північний Кавказ, Північне Причорномор’я. Економіка: Кочове скотарство, орне землеробство, ремесло, торгівля. Внутрішня політика: Монархія, військова диктатура (за типом Спарти)Зовнішня політика: Переважають війни з сусідами (Перський цар Дарій І, македонський цар Філіпп ІІ, Мідія, Лідія, сармати) над мирними угодами з грецькими полісами на території України.

Номер слайду 4

Наприкінці VI ст. до н. е. в причорноморських степах формується могутнє державне об´єднання на чолі зі скіфами – Велика Скіфія. Період найвищого розквіту Скіфії припадає на ІV ст. до н. е. Його пов'язують з правлінням царя Атея.

Номер слайду 5

Здобутки скіфів. Найдавнішими спорудами на території України є кургани. Їх називали “пірамідами південних степів”, оскільки перші скіфські кургани – ровесники єгипетських пірамід. Поряд з ними виросли й давні скульптури, які згодом стали називати кам'яними бабами. https://spadok.org.ua/skify/skifski-kurgany-piramidy-stepu

Номер слайду 6

Домашнє завдання. Опрацювати § 41, усно відповісти на запитання на с. 193 Виконати роботу за посиланням та додати скріншот до гугл-класуhttps://wordwall.net/resource/68729728

pptx
Додано
28 березня
Переглядів
55
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку