Держава на берегах Нілу

Про матеріал
Презентація покликана візуалізувати сприйняття навчального матеріалу, містить фрагменти карт та таблицю для опрацювання під час уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Держава на берегах Нілу

Номер слайду 2

План уроку. 1.Лічба часу в історії. 2.Країна Єгипет. 3.Розливи Нілу. 4.Що таке «держава»? 5.Обєднання Єгипту.

Номер слайду 3

Завданння на урок. Чи можна назвати Єгипет «Даром Нілу»? Чому?

Номер слайду 4

1.Лічба часу в історії. Згадайте, як рахуються роки в історії ?

Номер слайду 5

2.Країна Єгипет. Подивіться на карту. Як ви думаєте ,чому перша держава утворилася саме тут? Єгиптом називають державу, розташовану на берегах Нілу від устя до першого порогу.

Номер слайду 6

Проаналізуйте документ. Яку роль відіграва Ніл в житті Стародавнього Єгипту? Ніл на заході сонця. 3.Розливи Нілу. Слава тобі, Ніл , що приходиш, щоб оживити Єгипет, що зрошуєш пустелю далеко від води, владика риб і птахів , і трави для худоби, що приносить усяку їжу й хліб. Якщо він бариться , життя припиняється й люди гинуть. Коли ж він приходить , земля радіє й все живе в радості. Їжа з'являється після його розливу. Усі живуть завдяки йому й багатства знаходять по його волі.

Номер слайду 7

4.Що таке «держава»? Давайте уявимо єгипетське суспільство у вигляді ваг - і на одну чашу поставимо всіх багатих (знать), а на іншу - інших людей (бідноту.

Номер слайду 8

4.Що таке «держава»? Як ви думаєте, яка чаша переважить і чому?

Номер слайду 9

4.Що таке «держава»? Подумайте, як можна урівноважити ваги? А як можна стабілізувати суспільство?

Номер слайду 10

«Держава» - допомагає одній групі людей тримати в покорі решту суспільства. 4.Що таке «держава»? Насправді ми з вами розглянули модель давньоєгипетської держави. А тепер спробуйте визначити, що така держава?

Номер слайду 11

5.Обєднання Єгипту. Єгипетська держава виникла не відразу. Спочатку в долині Нілу виникло близько 40 царств. Потім вони об'єдналися в Північний Єгипет і в Південний Єгипет, що постійно ворогували між собою.

Номер слайду 12

Статуї царевича Рахотепа і його дружини Нофрет із гробниці в Медумі. 5.Обєднання Єгипту. За три тисячі років до нашої ери цар Південного Єгипту остаточно підкорив Північний Єгипет і об'єднав країну. Він став носити подвійну корону - одна ніби вставлена в іншу. Володарів Єгипту стали називати фараонами.

ppt
Додано
21 березня 2023
Переглядів
184
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку