Диктант для 9-го класу

Про матеріал

Диктант для 9-го класу який можно використовувати для контрольних та самостійних робіт. Диктанти середньої важкості. Деякі дуже легкі але треба особливу увагу приділять орфографії

Перегляд файлу

Сучасний погляд на старовинний інструмент

Кобзарі відомі в Україні ще з давніх-давен. Вони були тісно пов’язані з культурою та історією нашого народу, адже ці виконавці формували самосвідомість, збирали, зберігали та передавали творчість українців через різні жанри, а саме: пісні, і думи, і оповідання, і казки – та супроводжували все це грою на кобзі, лірі чи бандурі.

У наш час це мистецтво не втратило своєї актуальності, лише стало більш сучасним. Яскраве підтвердження – музиканти з гурту під жартівливою назвою «Шпилясті музики». Ці шестеро молодих колоритних хлопців, одягнених у джинси і вишиванки, нічим не відрізнялися б від звичайних парубочих колективів, якщо б не музичні інструменти та репертуар, що роблять цих музик по-справжньому особливими. На своїх бандурах вони грають ексклюзивну музику – caver-версії українських народних пісень та світові хіти різних часів.

Цю групу 2010 року створив Ярослав Джусь – композитор, півфіналіст телевізійного шоу «Україна має талант–2». Його мрією було продемонструвати, що в сучасному українському просторі є місце для унікального продукту, який з’явився завдяки народному інструменту. Учасники гурту першими вирішили, що бандура може бути популярною в молодіжному середовищі. А прикрасивши свої інструменти світлодіодами, зацікавили нею ще й дітей.

З журналу (175 слів)

 

docx
Додано
18 липня 2018
Переглядів
1946
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку