Дніпро - наймогутніший центр виробництва ракетно-космічних ракет

Про матеріал
"Дніпро - наймогутніший центр виробництва ракетно-космічних систем і апаратів" - презентація стане в нагоді колегам, які планують розповісти дітям про Дніпровський Машинобудівний завод та КБ "Південне"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дніпро - наймогутніший центр виробництва ракетно-космічних систем і апаратів. Підготувала вчитель Ніколенко М. В.

Номер слайду 2

Україна і космос. Україна була i лишається космiчною державою. Вона зробила свій внесок у скарбницю світової космічної науки. Зв'язок міцно встановився на зорі космонавтики, і витравити його зараз просто неможливо. В останні роки діяльність у цій галузі дещо уповільнилась, але, як вважають у Національному космічному агентстві України, сподівааємося, що Україна ще вийде на новий виток в освоєнні космосу

Номер слайду 3

Південний машинобудівний завод ім. Макарова Батько воєнної та мирної ракети. 744-гектарний гігант, що розкинувся у центрі Дніпра. Місто у місті та місце таємниць. Південний машинобудівний заводі імені Олександра Макарова – космічна візитівка України. Саме його вироби дозволили нашій країні змагатися у вивченні всесвіту. Автомобільний завод у Дніпропетровську заснували у 1944-ому році. Першими його виробами були прості машини, машини-амфібії та автокрани. Через гонку озброєнь із США у СССР почали шукати, де виробляти оборонні ракети. Вибір пав на новостворене підприємство. У 1951-ому його перейменовують у Дніпропетровський машинобудівний завод №586.

Номер слайду 4

У 1951 році завод був перепрофільований на серійний випуск ракет Р-1, Р-2 та Р-5 розробки Сергія Корольова. З 1954 року завод розпочав виробництво балістичних ракет стратегічного призначення Р-12, Р-16, Р-36 та інших розробки КБ «Південне» під керівництвом Михайла Янгеля. Починаючи з 60-х років ВО ПМЗ, крім бойових ракет стає виробником ряду унікальних космічних носіїв, а також космічних апаратів. Згодом, у липні 1958 р. ДКБ-586 отримало вказівку спроєктувати ракету Р-14, здатну досягнути будь-якого військового об’єкту в Західні Європі. Після всіх випробувань ракету прийняли на озброєння (травень 1961 р.).

Номер слайду 5

Ракета носій 63 С1 – вивела на орбіту перший супутник, виготовлений в Дніпрі! Він отримав назву – «Космос -1»

Номер слайду 6

Діяльність. Південний машинобудівний завод і КБ «Південне» На базі Р-14 були створенні двоступінчасті ракети-носії «Космос-1», «Космос-3»,«Космос-3 М». «Південмаш», у свою чергу, постачав для них низку компонентів. Південмаш завжди підтримував і допомагав у розробці та поставках необхідних компонентів для ракет до КБ «Південне». Дует Південний машинобудівний завод і КБ «Південне» протягом всієї діяльності сприймався як одне ціле. За часи своєї роботи Південмаш створив чотири генерації ракетних комплексів стратегічного значення, близько 400 космічних апаратів, 70 різноманітних модифікацій, космічні ракети-носії родин «Циклон», «Космос», «Зеніт».

Номер слайду 7

Ракета «Зеніт-2»«Зеніт-2» — українська ракета. Генеральний конструктор — В. Ф. Уткін. Головний розробник — КБ "Південне" (Дніпро), виробляється на дніпровському заводі ВО «Південмаш». Перший пуск РН «Зеніт-2» відбувся 13 квітня 1985 року. Всього здійснено 37 пусків РН, з них 32 успішних.

Номер слайду 8

ПМЗ – багатопрофільне підприємство Проте, діяльність заводу не обмежується лише ракетною галуззю, хоча він і є основою ракетно-космічної промисловості України. Південмаш має у своєму розпорядженні потужні галузеві виробництва, серед яких металургійне, складальне, випробувальне, зварювальне, ливарне, ковальське і механообробне. На підприємстві освоєно і впроваджено унікальні технологічні рішення. Багатопрофільність Південмашу дозволяє виготовляти продукцію для таких напрямків діяльності, як: виробництво, випробування, експлуатація ракет-носіїв космічних апаратів; оборонна промисловість; авіаційний транспорт; сільськогосподарське машинобудування; теплові електростанції. Південмаш – підприємство повного циклу. Виробництво основної частини комплектуючих деталей і вузлів, складання та випробування в умовах, наближених до відкритого космосу, здійснюється на власній виробничій базі.

Номер слайду 9

Життя заводу в наш час Нині тут займаються іноземними виробами – першим ступенем "Антаресу" та двигуном "Веги", для України збирають тролейбуси, а також займаються виробленням трамваїв. Великих замовлень (оборонних чи космічних) від держави завод не отримує. 

pptx
Додано
20 лютого 2023
Переглядів
546
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку