Добірка ігор для навчання цифр на уроках англійської мови

Про матеріал

Добірка ігор та матеріалів для роздрукування будуть корисними для навчання цифр у початковій школі на уроках англійської мови. Використані інтерактивні форми роботи, що вимагаються новим Держстандартом.

Зміст архіву
Перегляд файлу

Let’s Learn Numbers!

  1. Game “Code”

Учні обєднуються у три команди. Кожен отримує картку із зображенням цифри від 0 до 9.

Вчитель дає завдання : стати у тому порядку, який ви почуєте. Почати можна з двузначних кодів, поступово ускладнюючи гру. Цифри при цьому називаються по одній. Команди починають ставати по черзі, запамятовуючи ланцюжок цифр. Коли з простими кодами на запамятовування учні справляються легко, можна запропонувати учням більш складне завдання (4-5 кл): розвязати приклад і показати код-відповідь. Перемагає та команда, яка зробила це правильно та швидше за всіх.

Т:«You are spies. You have to be very attentive and memorize numbers at ones. Lets try to make a secret code. Everyone of you has numbers.  Make a code with numbers in the correct order as you hear it. For example, 3-5-7. Listen to me carefully, secret code is prounounced only ones».

2.Physical Activity “The Rocket Launching”

Учні присідають, складают руки над головою у вигляді трикутника та уявляють, що вони на зльотному майданчику. Починаючи відлік назад, потрохи піднімаються, доки відлік не закінчиться, на слові «go!» підстрибують вгору. Якщо відлік вести складно ( особливо для учнів 1 класів), напишіть на дошці цифри та показуйте їх, називаючи разом з учнями.

Т: «Get ready for launching your rocket. Let’s start counting backwards: “ten, nine, eight, …one, GO!!!”

3.Pair Work - Game “Fix My Mobile”

Учні обєднуються в пари, кожен з них отримує мобільний телефон (Див.Додаток для роздрукування 1) Пари сідають один до одного спиною, та по черзі називають цифри на англійській мові. Якщо у іншого учня на мобілці такої цифри немає, він вписує її туди ручкою. Переможець той, хто перший відгадає недостатні цифри у іншого та «полагодить» його телефон.

Т: You’ve got mobile phones but they all are broken. Help each other to fix them. One of you should say a number, and the other write it on your mobile if it is missing. Work in pairs.

Отриманий мобільник можна використати для розфарбування та діалогічного мовлення (відтворення елементарної розмови по телефону).

4.Ball Game Eleven

Учні стають в коло, кидають один одному мяч, по черзі рахуючи до одинадцяти. Той, кому черга казати «одинадцять», не ловить, а відбиває м’яч. Гра йде у швидкому темпі. Хто збивається, або забуває відбивати – стає в коло (жабка)

Т: Toss the ball to each other And count “one, two…ten”. If your turn to say “eleven” –trow the ball on the floor. Do it as fast as you can.

5.”Bingo!”

Варіацій цієї гри дуже багато. Можна роздати учням вже готові картки з цифрами, або попросити учнів записати 4 їх найулюбленіших цифри. Ведучим може бути як вчитель, так і учень. Ведучий називає цифи – учні їх викреслюють, якщо мають у своїх картках. Хто перший це зробить – гукає Bingo!”. Також можна грати в цю гру у парах. Учням дуже це дуже подобається.

6.Mingle-Activity Whats your number?”

Учні дістають зі скриньки цифру, дивляться та запамятовують її, нікому не повідомляють. Цифр – парна кількість на всiх у класі. Завдання учнів : підходити один до одного, вільно рухаючись по класу та запитувати, яка цифра у кого, щоб знайти свою пару (однакову цифру). Наприклад: «Is it four? – No. Is it nine? - Yes. – I’m nine!»

7. Running DictationSecret Code

Вчитель роздруковує або пише набір цифр на аркушах паперу та розвішує їх у різних місцях класу. Учні обєднуються в групи по четверо: два – пишуть, два- диктують. Завдання команд: яка команда першою запише всі коди для себе. Вчитель контролює, щоб виконання завдання відбувалося на англійській мові.

8. Group WorkPuzzle

Учні об’єднуються в групи і отримують розрізані деталі паззлу (Додаток 2). Завдання команди: першими впоратися з завданням та скласти фігуру.

9. Role-gameShopping

Учні обєднуються в групи по четверо. Один з них – продавець, розкладає товари (ручки, пенал, книжку, олівці…)Інші отримують паперові гроші номіналом по 1 монетці. (Додаток для роздрукування 3)По черзі запитують “How much is it?”  Продавець відповідає «Five». Покупець відраховує потрібну кількість монет “Five, please”…

10.Mingle Activity

Учні отримують картки із зображенням цифр та словами-записами цифр. Учні вільно рухаються по класу з метою знаходження своєї пари (Додаток 4)

11.Magic Box

Учні отримують картки з зображенням цифр (Додаток 5), один з учнів – ведучий, підходить до скриньки і дістає номер. В голос називає його, ті учні, у кого цей номер повинні піднятися та назвати свій номер. Коли всі номери названі, учні повинні розрахуватися в правильному порядку.

Додаток для роздрукування    1                        

http://doshkolenok.net/ldimg/1199-raskrashivaem-detski.jpg

http://doshkolenok.net/ldimg/1199-raskrashivaem-detski.jpg

http://doshkolenok.net/ldimg/1199-raskrashivaem-detski.jpg

1

 

 

 

2

 

 

 

3

 

5

 

 

 

6

4

 

 

 

8

 

 

 

 

7

 

 

#

 

*

#

0

*

#

 

*

 

http://doshkolenok.net/ldimg/1199-raskrashivaem-detski.jpg

http://doshkolenok.net/ldimg/1199-raskrashivaem-detski.jpg

http://doshkolenok.net/ldimg/1199-raskrashivaem-detski.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#

 

*

#

 

*

#

 

*

 

Додаток для роздрукування 3

                         

 

 

 

 

 

Додаток для роздрукування 4

10

1

2

3

4

5

6

7

8

9

ten

one

two

three

four

five

six

seven

eight

nine

Додаток 5

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1

2

3

4

5

6

7

8

9

 

Puzzle.png
Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Біро Тетяна Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
zip
Додано
30 червня 2018
Переглядів
7239
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку