Доповідь "Декоративний гіпсовий камінь GESSOBRICK"

Про матеріал
Ознайомлення з декоративним гіпсовим каменем GESSOBRICK, який призначений для лицювання стін всередині приміщення, де немає прямого попадання води.
Перегляд файлу

 

 

C:\Users\ALINA\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\Новый рисунок.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підготувала майстер в/н

                                                                                           Козловська А.

Вступ

Більшість інновацій, які зараз впроваджуються в будівельній галузі, сприймаються як щось з області фантастики. Але практика показує, що те, що ще вчора було утопічним і нездійсненним, сьогодні успішно використовується в безлічі реалізованих проектів. До основних інновацій в будівництві можна віднести: створення нових будівельних матеріалів (речовин, сумішів), нововведення в самому процесі проектування і спорудження будівельних об’єктів, інновації монтажних і сполучних робіт, у роботах по ремонту, реконструкції, реставрації та відновлення об’єктів будівництва. Також, туди можна віднести інновації в галузі самому процесі будівництва – система і принцип робочого процесу, безпека трудової діяльності, рівень продуктивності праці. Нововведення в будь-якій з цих сфер будівництва може мати істотні позитивні наслідки, як для суб’єкта будівництва, так і для їх подальших користувачів.

Використання новаторських підходів, систем і матеріалів у будівництві дає можливість не тільки удосконалювати вже існуючі принципи побудови, але створювати принципово нові технології, форми та методи у цій галузі.

Одним з незаперечних плюсів інновацій в будівництві можна відзначити екологічність. Створення нових природо-зберігаючих будівельних матеріалів, вторинної переробки будівельних відходів, розробку і впровадження безвідходного виробництва, використання сучасних енергозберігаючих технологій дають можливість мінімально впливати на стан навколишнього середовища.

Також важливим є той факт, що більшість інновацій спрямовані на економію коштів, які вкладені в будівництво без втрати якості і терміну експлуатації підсумкового об’єкта. Таким чином, впроваджуючи нові технології в будівництві, наприклад, можна істотно знизити вартість муніципального житла, або рівень споживаних природних ресурсів.

Більшість інновацій у галузі будівництва перед практичним використанням проходять ретельну перевірку. А обов’язкове ліцензування робить їх безпечними для тих, хто буде надалі експлуатувати об’єкт. Особливо важливим є те, що більшість інноваційних матеріалів і технологій розробляються в першу чергу із урахуванням зручності у використанні об’єктів будівництва – а це один з головних критеріїв доцільності впровадження новинок!

Технологія «GESSOBRICK» це запатентоване виробництво нанесення зображень на гіпсовий камінь. Зовнішній вид кінцевого продукту поєднує ефект розпису в техніці гризайль, графіки, старого і нового. За допомогою цього матеріалу можна змінити сприйняття навколишнього простору. Картини Gessobrick зададуть атмосферу приміщення. Вони допоможуть втілити мрії про стилі лофт навіть в маленькій квартирі.

 

C:\Users\ALINA\Desktop\фото з телефона\IMG_20181029_103656.jpgЗастосування

Декоративний гіпсовий камінь призначений для лицювання стін всередині приміщення, де немає прямого попадання води.  На балконах, терасах  в тому випадку, якщо на камінь не попадають атмосферні опади. Що стосується каміну, камінь тримає жар, але щоб на нього не попадав прямий вогонь.

Міцність та довговічність

З однієї сторони, гіпсовий камінь – це достатньо твердий та довговічний матеріал для лицювання стін, але з другої сторони – це крихкий матеріал, тому потрібна обережність, не допускати ударів та подряпин. Колір малюнку на панно та колір самого каменю не змінюється з часом, так як після пофарбування наноситься закріплююча суміш та лак.

Переваги

Крім високих декоративних якостей, які допомагають створювати справжні дизайнерські шедеври, стійкі гіпс і вапно, з яких виготовляється декоративна плитка, являється екологічно чистим матеріалом. Вапно дезінфікує приміщення, а гіпс створює комфортний мікроклімат, підтримує постійну вологість, має тепло- і звукоізоляційні якості.

Вага та об’єм

На відміну від звичайного облицювального каменю товщина декоративного  складає біля 1 см, тому він легкий в монтажі та дає невелику нагрузку на стіну (12-16 кг на м2 разом з клеєм). Та головне – камінь практично не зменшує  об’єм   невеликих приміщень. Об’єм метра квадратного каменю – 0,08 м куб. без упаковки. Вага, приблизно, 12 кг без упаковки.

 

Підготовка поверхні для наклейки панно Gessobrick

Поверхня  має бути сухою, чистою, гладкою  та рівною, без грибків та плісняви.

Увага! Перед нанесенням клею, очищену поверхню стін потрібно 1-2 рази поґрунтувати  акриловою ґрунтовкою глибокого проникнення (Ceresit СТ 17, Артесан 18 та ін.)

Клей для монтажу

 Клейових варіантів для гіпсового каменю багато:

  •         Акриловий;
  •         Сухі суміші на основі гіпсу (перліфікс, сатангіпс, фугенфюллєр);
  •         Бустилат;
  •         Рідкі цвяхи;
  •         Монтажний полімерний герметик.

 

Монтаж

  1.     Розкласти блоки гіпсового каменю на підлогу згідно монтажу.

Важливо! Це допоможе наглядно уявити як буде виглядати готова поверхня та поетапна збірка фрагментів гіпсового каменю, щоб він повністю відповідав задумці.

  1.     Уважно вивчити інструкцію вибраного клеєного матеріалу та скоординувати свої дії, щоб встигнути виконати роботу до його висихання.
  2.     Приготувати клейовий розчин по інструкції, вказаній на упаковці.

 Важливо! Маса готового розчину має бути густою та не склеєною, текучою, без згустків.

  1.     Наносимо клей на поверхню товщиною від 3 до 6 мм, якщо вибрали клей на гіпсовій основі.

Важливо! Площина одноразового покриття не повинна перевищувати 0,5-1 м, такий принцип виключить передчасне засихання.

  1.     Наносимо клей на сторону каменю пунктирним методом або хвильовими смугами, якщо клей вибрали з другою основою, наприклад, монтажний полімерний герметик.
  2.     Розпочніть лицювання поверхні  з нижнього ряду будь якого кута.
  3.     Тісно притисніть до  поверхні фрагменти  каменю з нанесеним клеєм в потрібному місці.
  4.     Кріпляться всі деталі каменю тісно одне до одного.
  5.     Якщо бажаєте оформити рваний край, підріжте кути окремих елементів по необхідності, щоб забезпечити максимально привабливий вигляд панно.

Для повного висихання потрібно 1-2 дня.

 

https://youtu.be/NFn0X9Bm_1g - відео

 

 

docx
Додано
9 січня 2020
Переглядів
447
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку