Доповідь на тему: «Використання інтерактивних методів навчання для формування мовної компетентності учнів»

Про матеріал
Презентація на тему "Використання інтерактивних методів навчання для формування мовної компетентності учнів" може бути корисною викладачам англійської мови та допомогти їм розвивати різноманітні компетентності учнів на уроці
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чугуївський професійний ліцей. Доповідь на тему: «Використання інтерактивних методів навчання для формування мовної компетентності учнів» Викладач: Челомбітько Я. С.rrrrr

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Ігри на уроці англійської мови - це гарна розминка для учнів. Під час гри можна весело провести час і відпочивати від вивчення монотонних тем. Для цих завдань підійдуть сотні різноманітні ігор. Сьогодні я наведу лише найкращі і найцікавіші приклади ігор для уроків англійської мови.Ігри на уроці англійської мови

Номер слайду 9

Гонка слів. Word race. Це відмінна гра для закріплення слів, які ви вивчали на минулому уроці. Такі граматичні ігри на уроках англійської мови дозволяють пожвавити обстановку і зробити урок більш веселим. Причому гра підходить для студентів будь-якого віку і рівня. Правила гри: Учні діляться на дві команди. Дошка ділиться на дві половини і зверху позначається тема змагання (Kind of sports). Потім учні починають записувати по одному слову відповідно до теми (Види спорту). Одне слово - один бал. Перемагає команда, яка написала найбільшу кількість слів на дошці за відведений час.

Номер слайду 10

Правда чи брехня. Truth or lie. Учні пишуть на листку три речення про себе. Одне з них є правдою, інші два - брехнею. Учням дозволяється задавати питання щодо тверджень. У підсумку необхідно визначити, що правда, а що брехня. Гра дозволяє не тільки розвинути навички граматики, але також дізнатися більше один про одного. Наприклад, можна придумати наступні твердження: I like fried fish. I was at the library with my friend yesterday. I'm going to make a tattoo.

Номер слайду 11

Саймон каже. Simon says. Дуже популярна гра в США серед учнів. Такі ігри для дітей на уроці англійської мови настільки захоплюючі, що учні хочуть провести за ними якомога більше часу. Як грати в «Simon says»: Один учень приймає роль Саймона і стає особою до учасників. Потім Саймон каже пропозицію англійською, решта виконують завдання. Наприклад: Simon says put your hand on the left shoulder of your classmate. Щоб підловити гравців іноді слід упускати фразу «Simon says». У цьому випадку той, хто здійснює дію, вибуває з гри. Перемагає останній залишився.

Номер слайду 12

Пазли. Puzzles. Відмінна гра, націлена на командну роботу. Вона підходить для повторення часів, фраз, відточування навичок читання і т.д. Як грати в пазли?На папері пишуться 3-5 речень різним кольором, потім лист розрізається так, щоб розділити всі фрази. Слова перемішуються і складаються в шапку. Клас ділиться на 2-3 команди і кожна по черзі збирає пропозиції. Перемагає та команда, яка швидше складе все слова в правильному порядку.

Номер слайду 13

Міми. Mims. Цікава і кумедна гра, яка допоможе розвіяти атмосферу в класі. Вона не схожа на класичні фонетичні ігри на уроках англійської мови, проте гра добре розвиває говоріння, адже учасники постійно виголошують свої варіанти слів англійською і спілкуються між собою (всі крім міма). У«мімів» грати дуже просто. Для цього одному учневі задається слово і він повинен символами і жестами показати його іншим учням ( наприклад слово чашка-cup). При цьому мімові не можна вимовляти будь-які фрази, а інші учні можуть говорити тільки англійською.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Додано
5 листопада 2020
Переглядів
417
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку