Дослідницька робота «НУМЕРОЛОГІЯ- НАУКА ЧИ МАГІЯ ЧИСЕЛ?»

Про матеріал
Нумерологія недостатньо вивчена, дослідження цієї науки допоможе визначити характер, природні обдарування, сильні і слабкі сторони, відкрити найбільш відповідний час для прийняття рішень і для дій.
Перегляд файлу

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти і науки Кіровоградської облдержадміністрації

Картинки по запросу нумерологія іменіКіровоградська Мала академія наук учнівської молоді

Відділення: математичне

 

 

«Нумерологія- наука чи магія чисел?»

                                       Виконавець:

 Загородній Олександр Віталійович,

                  учень 8-А класу

КЗ «Долинська ЗШ І-ІІІ ступенів №4

 Долинської районної ради»

   Педагогічний  керівник:

  Гордієнко Тетяна Вікторівна

   учитель математики

 КЗ «Долинська ЗШ І-ІІІступенів№4

    Долинської районної ради»

 

 

Долинська-2017

 

Тези науково-дослідницької роботи на тему:

«Нумерологія- наука чи магія чисел?»

Загороднього  Олександра  Віталійовича, 

КЗ «Долинська ЗШ І-ІІІ ступенів №4 Долинської районної ради», 8-А клас

м.Долинська  Долинського району Кіровоградської області

Керівник: Гордієнко Тетяна Вікторівна, учитель математики

Мета: дослідити дати народження однокласників, порівняти отримані результати зі значенням вихідних чисел, описаних в нумерології і дізнатися особистісні якості близьких мені людей.

Завдання:

1.Дослідити історію виникнення і походження чисел.

2. Ознайомитися з основними азами ну мерології.

3.Провести анкетування,знайти значуще число за датою народження.

4.Привести приклад впливу чисел в історичних подіях та житті великих людей.

Актуальність роботи: нумерологія недостатньо вивчена,  дослідження цієї науки допоможе визначити характер, природні обдарування, сильні і слабкі сторони,  відкрити найбільш відповідний час для прийняття рішень і для дій.

Об'єкт дослідження:   дати народження учнів 8-А класу  КЗ «Долинська ЗШ І-ІІІ ступенів №4 Долинської районної ради»

Предмет дослідження: вплив дати народження на характер, обдарування учнів.

Методи дослідження. Головним є пошуковий, описовий,  порівняльний та статистичний  методи  обробки матеріалів.

      У своїй роботі я спробував  розглянути деякі принципи, на яких будується нумерологія, про що можуть розповісти людині його дата народження, як вона позначається на характерах, поведінці, зовнішності людей. Я більше дізнався про своїх однокласників. Думаю, що пізнання в нумерології цікаві кожному з нас.

ЗМІСТ

  Вступ……………………………….……………………………...……………4

  Розділ 1. Історія нумерології…………………………….……………………6

  Розділ  2. Піфагор і числа………………………….…………………………  9

 2.1 Положення Піфагора…………………………………………… 9

                  2.2 Теорія Піфагора………………………………………………… 9

                  2.3 Числа у Піфагора………………………………………………   10

                 2.3.1 Парні і непарні числа…………………………………………  11

                 2.3.2 Гармонійні числа………………………………………………13

                 2.4 Піфагорійська нумерологія……………………………………   14

                 2.5 Магічний квадрат………………………………………………   16

Розділ 3. Нумерологічне  подання в культурі…………………………………20

Розділ 4. Вплив чисел на історичні події  та життя великих людей.………    21

Розділ 5. Числа в долі людини…………………………………………………22

Висновки…………………………………………………………..………….…26

Список використаних джерел………………………………………………… 28

Додатки    ……………………………………………………………..…………29

 

 

 

 

 

 

 

 

Вступ

Важливо не те, ким тебе вважають, а хто ти насправді.

Публілій Сір 

Немає на землі жодної людини, яка б не замислювався про своє майбутнє. Адже так хочеться дізнатися, що ж там трапиться поганого чи хорошого. Але ось що цікаво, виявляється, що наше майбутнє дуже навіть залежить від того, що закладено в нас природою. А залежить все, як дуже давно з'ясували нумерологи, від нашого особливого часу появи на світ - від дати нашого народження. Від тих цифр, з яких вона складається.

        Я хочу вам розповісти, як, оперуючи датою народження, можна багато чого довідатися про себе - свої таланти і недоліки, своєму особистому плані долі, давайте спробуємо на виключно науковому нумерологической основі розуміти себе і прогнозувати своє майбутнє. Це зовсім нескладно, а дуже цікаво, адже мова йде про себе. А коли мова йде про себе - все цікаво. Адже це ж ви, ваша доля, ваше майбутнє! Я взяв цю тему, щоб проаналізувати і зрозуміти характер, поведінку і мотивацію не тільки для себе, а й інших людей.

     Гіпотеза: число - одне з основних понять математики, магічний символ в житті людини, яке впливає на долю людини.

     Мета роботи: дослідити дати народження однокласників, порівняти отримані результати зі значенням вихідних чисел, описаних в нумерології і дізнатися особистісні якості близьких мені людей.

    В ході  роботи були поставлені наступні завдання:

         1.Дослідити історію виникнення і походження чисел.

         2. Ознайомитися з основними азами нумерології.

         3.Провести опитування учнів на тему «Що таке нумерологія?»

       4.Знайти значуще число за датою народження і дізнатися про людину.

         5.Привести приклад впливу чисел в історичних подіях та житті великих людей.

     Об'єкт дослідження:   дати народження учнів 8-А класу  КЗ «Долинська ЗШ І-ІІІ ступенів №4 Долинської районної ради»

        Предмет дослідження: вплив дати народження на характер, природні обдарування учнів.

Методи дослідження: головним є пошуковий, описовий,  порівняльний та статистичний  методи  обробки матеріалів.

         Наукова новизна дослідження полягає у спробі дати тлумачення нумерології як наукі про числа.

Практичне застосування даної роботи полягає в тому, що її матеріали можна використовувати для уроків астрономії, математики  в якості додаткового матеріалу,  позакласних заходів та на факультативних заняттях, гуртках.

    Актуальність роботи в тому, що дослідження  цієї науки допоможе багатьом людям розвинути пам'ять і спрямованість, визначити характер, природні природні обдарування, сильні і слабкі сторони, передбачити майбутнє, відкрити найбільш відповідний час для прийняття рішень і для дій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

РОЗДІЛ 1

Історія нумерології

           Нумерологія сягає своїм корінням в глибоку старовину - числами користувалися ще первісні люди. Люди підкоряються їй: непарне число квітів у букеті, особливо в Німеччині, де квіти найчастіше продають по 10 штук, сервіз на шість або дванадцять персон, повторити три рази. У багатьох країнах немає літаків з бортовим номером 13, немає 13-го поверху, немає 13-го номера і 13-го поверху в готелях і т.д. До деякої міри вже самі числа утворюють власну мову, яку розуміли та якою користувалися багато первісних племен, підтримуючи зв'язки між собою мовою чисел. А в стародавніх абетках (наприклад, в давньоєврейській, давньослов'янському) чисельні значення приписувалися й літерам. І до цих пір це широко застосовується в багатьох мовних традиціях, наприклад, пишуть пункт а), б), в), замість числової нумерації.

         Нумерологія - це наука про числа. Але це не така наука, як математика, яка використовує числа лише як інструмент для рахунку. Її часто називають магією чисел - в ній кожне число має  не стільки кількісні, скільки якісні характеристики, що дозволяє, наприклад, за датою народження людини визначити його характер. Тому, цілком справедливо вважають, що її концепція куди ближче до астрології, ніж до математики. Нумерологія - не замкнута наука. Мета роботи з числами - збереження енергії.  Люди, які діють без правильного розуміння потрібного моменту початку роботи, здійснюючи невірні вчинки, втрачають багато енергії. Нумерологія дає розуміння багатьох речей: наприклад, як вибрати правильний момент початку роботи, як визначити правильне місце проживання - тим самим заощаджуючи енергію. 

         Незважаючи на те, що нумерологія отримала велику популярність порівняно недавно, насправді вона належить до однієї з найдавніших наук.  Зараз неможливо точно встановити, коли саме зародилася нумерологія. Основні принципи нинішнього варіанту західної нумерології були розроблені в VI столітті до н.е. давньогрецьким філософом і математиком Піфагором, який об'єднав математичні системи арабів, друїдів, фінікійців і єгиптян з науками про природу людини. Піфагор народився близько 580 року до нашої ери, багато подорожував по Єгипту, Халдеї й іншим країнам і, повернувшись, заснував в південній Італії особливе філософське товариство. У цьому суспільстві, або пифагорейской школі, вивчалися науки, особливо арифметика, геометрія і астрономія, і були зроблені найважливіші відкриття. Піфагорійський союз, члени якого складали закрите суспільство, порушував таємничістю своїх занять підозри і побоювання, а тому неодноразово піддавався переслідуванням, і, проіснувавши 100 років, був розгромлений. Члени його, розсіявши по Греції, рознесли відомості про вчення Піфагора. Пифагорейское вчення істотно вплинуло на становлення і розвиток духовних таємних суспільств Європи, таких, як розенкрейцери, масони, антропософії та інші. З тих пір і понині цей варіант нумерології продовжує розвиватися. У ті часи філософ і математик без праці розуміли один одного і не мислили свої науки відокремленими один від одного непроникними бар'єрами. Тому одні й ті ж учені вивчали числа з точки зору і філософії, і математики. Платон, Аристотель вимагали від своїх учнів впевненого володіння математикою, а більшість математиків давнину були добре знайомі з філософією свого часу. Наука про числа належить до глибокої старовини. Серед аріїв і Греков, ассірійців і єгиптян ми знаходимо вказівки на розробки, які надали числах їх дійсну значимість і задіяли їх в системі символізму, яка відображає щось набагато більше, ніж просте обчислення. Як справедливо те, що цифра це символ, що позначає кількість, так само вірний і факт, що кількість, що відображається таким чином, може позначати значно більше, ніж просто число.

            У нумерології все слова, імена і числа можуть бути зведені до поодиноких розрядами, які відповідають певним окультним характеристикам, що впливає на життя людини. Тобто в нумерології за кожним однозначним числом закріплені певні властивості, поняття та образи. Нумерологією користуються при аналізі характеру людини, щоб визначити характер, природні обдарування, сильні і слабкі сторони, передбачити майбутнє, обрати найкраще місце для життя, відкрити найбільш відповідний час для прийняття рішень і для дій.

      Російська нумерологія відрізняється від всіх інших нумерологічних шкіл тим, що в ній визначено прямі характеристики понад 150 чисел. Дозволяє визначати долю окремих людей, народів і країн не тільки за характеристиками чисел, але і текстами Біблії. На сьогоднішній день є єдиним подібним інструментом для дослідження інформації, закладеної в текстах Євангелія.

      Китайці вважали непарні числа пов'язаними з білим кольором, вдень, Сонцем, теплом і вогнем. Вони вірили, що парні числа вказують на темряву, ніч, Місяць, холод, воду і землю. Вони ввели в свою культуру фінікійський алфавіт, його звуки і букви. Ранньою формою навчання, розкриває сили чисел, є гематріка. Вона приписує кожній букві два значення - звукове та числове. Такої ж позиції дотримується і сучасна нумерологія. Китайська нумерологія існує зараз в рамках навчання Фен-шуй.

В індійській нумерології дев'ять чисел відповідають дев'яти планет в астрології:

1 – Сонце, 2 – Місяць, 3 – Юпітер, 4 – Раху, 5 – Меркурій, 6 – Венера, 7 – Кету,

8 – Сатурн, 9 – Марс. Раху і Кету – це місячні вузли. Раху – висхідний місячний вузол, Кету – спадний місячний вузол. Вони є точками перетину орбіт Сонця і Місяця.

   Отже, нумерологія - це наука про числа, в якій  кожне число має  не стільки кількісні, скільки якісні характеристики, що дозволяє, наприклад, за датою народження людини визначити його характер. Тому, цілком справедливо вважають, що її концепція куди ближче до астрології, ніж до математики.

 

 

 

РОЗДІЛ 2

  Піфагор і числа

      2.1.  Положення Піфагора

       Основні положення нинішнього варіанту західної нумерології були розроблені в VI столітті до н. е. давньогрецьким філософом і математиком Піфагором(Додаток А), який об'єднав математичні системи арабів, друїдів, фінікійців і єгиптян з науками про природу людини. Піфагор народився близько 580 р. до н. е.., багато подорожував по Єгипту, Халдеї й іншим країнам і, повернувшись, заснував в південній Італії особливе філософське товариство. У цьому суспільстві, або піфагорійській школі, вивчалися науки, особливо арифметика, геометрія і астрономія, і були зроблені найважливіші відкриття. Піфагор відкрив, що чотири відомі в той час музичних інтервали  можна виразити в пропорції між цифрами від 1 до 4. Далі він зрозумів, що номери від 1 до 4 і до них додані числа, в сумі становлять 10, утворюють священне число, яке представляє собою  матеріальну і метафізичну цілісність Всесвіту, досконалість. Якщо чотири ноти можуть бути виражені цифрами, вважав Піфагор, то, ймовірно, все суще також може бути виражене числами. Всесвіт, на його думку виражається цифрами від одного до чотирьох, які при додаванні до десяти стають джерелом всього сущого.

      2.2.   Теорія Піфагора

      Піфагор, його учні та послідовники скоротили всі числа до цифр від 1 до 9 включно, оскільки вони є вихідними числами, з яких можуть бути отримані всі інші (саме по собі це вже не викликає довіри, так як у двійковій системі числення, наприклад, така цифра всього одна, в шістнадцятковій, навпаки, п'ятнадцять). Для скорочення великих чисел в елементарні розроблені різні системи. Найпростіший і популярний метод отримання з чисел цих цифр - скласти всі цифри цього числа, потім, якщо утвориться 10 або більше, скласти і ці цифри. Цей процес продовжують до тих пір, поки не отримають елементарне число від 1 до 9 (у деяких варіантах нумерологічних розрахунків двозначні числа 11 і 22, так звані пануючі, не скорочуються до однозначних). Такому «аналізу» можуть бути піддані будь-які числа: дата народження, номер телефону, номер квартири. За кількістю можна визначити, яким буде прийдешній рік і як його використовувати з найбільшою для себе вигодою. З нумерологічної точки зору, час рухається по нескінченно повторюваним циклам від 1 до 9. У рамках століть і декад кожен новий рік приносить з собою нове число. Дні і місяці всередині року також можуть бути розділені на цикли. Наприклад, 1900 рік дає в сумі 1 - це час початку розвитку, відкриттів і винаходів. Вплив «1» провокує напористі агресивні сили, які неухильно переслідують свої цілі і не схильні ні до співпраці, ні до компромісів.

      2.3 .    Числа у Піфагора

      Числа у Піфагора вважалися не просто абстрактними замінниками реальних речей, але живими сутностями, що відображають властивості простору, енергії або звукової вібрації. Головна наука про число, арифметика, була нерозривно пов'язана з геометрією і тому числа, співвідносили з правильними геометричними фігурами і  називалися фігурними.

      Вони поділялися на: лінійні, плоскі, тілесні, трикутні, квадратні,п’ятикутні числа.

  Лінійні числа - найпростіші числа, які діляться тільки на одиницю і на самих себе і внаслідок цього можуть бути зображені у вигляді лінії, складеної з послідовно розташованих точок. Наприклад, лінійне число 5.

   Плоскі числа - числа, які можуть бути зображені і представлені у вигляді добутку двох співмножників. Наприклад, плоске число 6.

   Тілесні числа-числа, які можуть бути виражені добутком трьох співмножників.    Трикутні числа - числа, які можуть бути зображені правильними трикутниками. Наприклад, трикутні числа 3, 6, 10.(ДОДАТОК Б)

Квадратні числа - числа, які можуть бути зображені квадратами . Квадратні числа 4, 9, 16.(ДОДАТОК В)

   П'ятикутні числа - числа, які можуть бути зображені п'ятикутниками.(ДОДАТОК Г)

         Для того, щоб глибше зрозуміти, що таке число в піфагорійській  традиції, необхідно розкрити зміст таких її важливих понять, як монада і єдине. 

        Монада, згідно піфагореїзму, є  Єдиним  Початком, "благородне число, Прабатько Богів і людей", яке можна уподібнити насінню  дерева з безліччю гілок (інші  числа, згодом виросли з одиниці). Монада представляється також як сума будь-яких комбінацій чисел, що розглядаються як ціле, тому монадою може вважатися як весь всесвіт, так і індивідуалізовані частини всесвіту (зрозуміло по відношенню до тих частин, з яких вони складаються). 

        На відміну від монади єдине, яке визначається як вершина багато чого, використовується для позначення суми частин, що розглядається як одиничне, в той час як єдине є термін, застосовний до кожної з його частин, що складають ціле.

     2.3.1  Парні і непарні числа

      Числа підрозділялися піфагорійцями на два види: парні і непарні. Парність і непарність розумілися як ознаки пов'язані з подільності на  жіноче і чоловіче начала. Будь-яке парне число завжди можна розділити на дві парні чи непарні частини, які будуть рівними. Будь-яке непарне ніколи не можна розділити на дві рівні частини - при будь-якому розподілі одна частина завжди буде парною, а інша непарною. Подільність непарних чисел ніколи не припускала роздроблення самої основи чисел - Одиниці, яка вважалася абсолютно певним числом і ототожнювалася з чоловічим началом. Навпаки, парні числа, починаючи з Двійки, ставилися до жіночого і невизначеного початку, і їх розподіл не зачіпав саму Одиницю.

      Перший ряд починається з числа 1, яке символізує Чисте Буття.  З числа 1 починалися всі числа, так як всі числа фактично складаються з  Одиниці, узятих  декілька разів. Метафізичне виникнення чисел від 1 (і вже першого з цих чисел, числа 2) жодним чином не є дробленням самої Одиниці або поділом на 2 і більше частин. 1 (Одиниця) - це повнота буттєвої Можливості, і будучи Можливістю: вона завжди зберігається рівною самій собі, тоді як Дійсність, нею породжується, ніщо не віднімає від її повноти і жодним чином її не ділить. Двоїстість і подальша множинність є не що інше, як "оптична ілюзія" при погляді на одну і ту ж Одиницю, і тому при походженні чисел здійснюється розподіл не самої Одиниці, а її образу, і в кінцевому рахунку, її примари, її химери. Тому 2 метафізично не дорівнює 1 +1, а дорівнює тому ж реальному 1 (одному) + його заперечення. Тому 2 розглядається в Традиції як число негативне, і в книзі Буття, і в Біблії, на Другий День Творіння сакральна фраза "І побачив Бог, що це добре" опущена. У Біблії взагалі всякий сюжет, пов'язаний з подвоєнням, - творіння Єви (створення первопари людей), два перших сина Адама і Єви, Каїн і Авель і т.і., обов'язково супроводжується негативними подіями-гріхопадінням, першим в сакральній історії вбивством і т. і. Це негативне ставлення до числі 2 наявне і у всих інших традиціях, що метафізично цілком зрозуміло. 

      Непарні числа починаються з числа три. Що стосується Одиниці, то піфагорійці вважали її андрогіном, тобто поєднанням чоловічих і жіночих атрибутів, оскільки при додаванні його до парного (негативного) числа виходить непарне (позитивне) число, а при додаванні одиниці до непарного, воно перетворюється на парне, і таким чином, чоловіче число стає жіночим. Парність і непарність були для піфагорійців настільки важливими поняттями, що вони включали цю бінарну опозицію разом з іншими парами (такими як чоловіче-жіноче, світле-темне, граничне-безмежне, добре-зле) в список з десяти пар протилежностей, які вони вважали початком всього сущого. Піфагорійці оперували числами не тільки про себе, віртуально, а й реально: у них кожному числу відповідав камінчик (calculus - звідси і сучасне слово калькулятор). Камінці розкладалися на дошці, так званий абак, яку можна назвати першою в історії "обчислювальною машиною". Спочатку рахунок був безмовним (саме слово "абак" означає "безсловесний") і вироблявся в розумі, а потім з'явилася письмова фіксація чисел і операцій з ними, названа нумерацією і поширена в своїх двох різновидах – атичній і іонійській. До наших днів дійшла таблиця множення, записана в іонійському ключі, яка крім своєї основної функції представляла собою ілюстрацію такої властивості чисел як їх пропорційність. 

          Взагалі, вчення про пропорції було важливою властивістю системи Піфагора. Під пропорціями піфагорійці розуміли рівності відносин між виміряними величинами. Основна властивість пропорцій полягала в тому, що добуток середніх членів пропорції завжди дорівнює добутку крайніх її членів. Пропорції поділялися на арифметичні, геометричні, гармонійні (музичні) і безперервні (тобто такі, у яких середні члени збігалися). Одна з найбільш яскравих пропорцій, відкритих піфагорійцями, була згодом названа "золотим перетином" Леонардо да Вінчі, який намагався втілити її принцип у своїх численних винаходах. Принцип золотого перетину застосовувався в античній архітектурі, де весь твір виглядало як єдине ціле лише в тому випадку, коли всі його частини знаходяться у пропорційній безперервній взаємозалежності. 

  2.3.2    Гармонійні числа

      Легенда свідчить, що гармонійні числа, співвідношення яких народжує музику сфер, були знайдені Піфагором. Фламмаріон так переказує цей переказ: "Розповідають, що проходячи повз одну кузню, він почув стукіт молотів, які з точністю передавали музичні співзвуччя. Він велів зважити молоти,  виявилося, що з двох молотів, що знаходилися на відстані октави, один важив удвічі більше іншого,  а ті з двох, що перебували на відстані квінти, один важив в три рази більше іншого.  А для відстані кварти - один важив вчетверо більше іншого. Легко було зробити подібні обчислення відносно терцій, тонів і напівтонів. Після дослідів над молотами, виробили досвід над струною, натягнутою гирями. Виявилося, що коли струна видавала якийсь звук при певній вазі гирі, то для підвищення цього звуку на октаву, вагу гирі потрібно вдвічі збільшувати; для квінти - тільки на третину збільшувати, для кварти - на чверть, для тону - на одну восьму, для півтони - на одну вісімнадцяти, або близько цього. Або кажучи простіше: натягнули струну, яка при всій своїй довжині видавала якийсь звук, стисла по середині, вона давала октаву від первісного звуку, на одній третині довжини - квінту, на чверті - кварту, на восьмий частці довжини - тон, на вісімнадцятій - півтон. Так як стародавні визначали Душу по руху, то кількість руху мало служити для них мірою кількості Душі. " Саме на числі сім Піфагор заснував свою доктрину Гармонії і Музики Сфер, назвавши "тоном" відстань Місяця від Землі; від Місяця до Меркурія - півтонів, так само як і від Меркурія до Венери; від Венери до Сонця - півтора тони; від Сонця до Марса - тон; від Марса до Юпітера - пів-тона; від Юпітера до Сатурна - пів-тона і від Сатурна до зодіаку - один тон; що становить сім тонів - діапазон гармонії.

      Вся мелодія Природи полягає в цих тонах і тому називається "Голосом Природи" Музична космогонія піфагорійців була заснована на чіткому переконанні, що всесвіт влаштований  впорядкованим і симетричним чином. Саме тому слово Космос, яким в Стародавній Греції називали всесвіт, означало порядок, лад, гармонію, естетично оформлену організацію світобудови. Символом космічного буття є куля як постать, що має найбільший ступінь симетрії і досконалості. Надалі теорія піфагорійців про музику сфер отримала свій розвиток в працях вченого - астронома Йоганна Кеплера.

    2.4.   Піфагорійська нумерологія

        На Заході до наших днів дійшли три нумерологічних традиції: Піфагорійська, Халдейська і каббалістична. Піфагорійська система зобов'язана своїм походженням Піфагору, давньогрецькому математику і філософу.

      Народження Піфагора було передбачене оракулом, який передбачав його красу та мудрість, а також найбільшу користь людському роду на всі прийдешні часи. Уже в юні роки він відрізнявся своїм старанним прагненням примножити переваги свого вишуканого виховання, займався науками і мистецтвами, ведучи особливий спосіб життя. У 18 років Піфагор залишив батьківщину, щоб продовжити свою освіту в інших містах та країнах. Зокрема, 22 роки він навчався у прославлених жерців Давнього Єгипту. Піфагор був посвячений у таємниці буття і світобудови, які зберігав Давній Єгипет з часів легендарної Атлантиди. У свої 56 років він завершив основний процес власної різнобічної освіти і, повернувшись у своє рідне місто Самос, став передавати свої знання співгромадянам. Числова система Піфагора дозволяє визначити: вкотре конкретна людина живе на Землі; чого він досяг за попередні життя, і яким народився в наш час.

       Піфагорійська наука про числа, переведена в просторову, тобто геометричну площину, дозволила ввести в цю галузь знання поняття аксіом (відправних недовідних положень, що носять характер самоцінної істини) і теорем (виводять істину з попередніх логічних міркувань і систем аксіом). " Доводити теореми, а аксіоми перевіряються серцем", - говорив Піфагор, підкреслюючи різницю між раціональним та інтуїтивним способом пізнання. І звичайно, одним з найбільш відомих досягнень стала знаменита теорема Піфагора.  Піфагорійська нумерологія зробила істотний вплив на уявлення пізніших езотеричних навчань, що розглядають числовий символізм.

      Хоча нумерологія й здобула велику популярність порівняно недавно, насправді вона належить до однієї з найдавніших наук. До деякої міри вже самі числа утворюють власну мову, яку розуміли та якою користувалися багато первісних племен, підтримуючи зв'язки між собою мовою чисел. А в стародавніх абетках (наприклад, в давньоєврейській) чисельні значення приписувалися й літерам. Зараз неможливо точно встановити, коли саме зародилася нумерологія, з тієї причини, що в давнину (в Вавилоні, Індії, Єгипті, Греції і Римі) такої окремої науки просто не було. У ті часи філософ (в широкому сенсі цього слова) і математик  розуміли один одного і не мислили свої науки відокремленими один від одного непроникними бар'єрами. Тому одні й ті ж учені вивчали числа з точки зору і філософії і математики (у той час поділялися на арифметику і геометрію, що дало арифметичний і геометричний підходи до вивчення чисел). Платон, Арістотель вимагали від своїх учнів впевненого володіння математикою, а більшість математиків давнини були добре знайомі з філософією свого часу.

  2.5.  Магічний квадрат

   Великий вчений Піфагор, який заснував релігійно - філософське вчення, яке проголосило кількісні відносини основою сутності речей, вважав, що сутність людини полягає теж в числі - даті народження. Тому за допомогою магічного квадрата Піфагора можна пізнати характер людини, ступінь відпущеного здоров'я і його потенційні можливості, розкрити переваги і недоліки і тим самим виявити, що слід зробити для його вдосконалення.

У цьому квадраті взяті перші 9 натуральних чисел. Числа розташовані послідовно.

Комірки  квадрата означають наступне:

Одиниці:

• 1 - нормальне, адекватне себелюбство;

• 11 - стан людини, наближене до надмірно доброго стосунку до себе;

• 111 - адекватне сприйняття ситуації, стійка нервова система;

• 1111 - чоловічий стержень, непохитна воля;

• 11111 - диктаторство, егоїзм, нестримна тяга лідерства;

• 111111 - важка людина, яка вважає себе богом і володарем усього живого на землі. Зустрічається вкрай рідко і важко поєднується із іншими, але, якщо закохується - здатний розібрати по цеглинці гори, заради близької людини.

Двійки:

Відсутність двійок говорить про те, що людина послана на землю, набиратися досвіду.

• 2 - обов'язкові в житті праця, спорт, емоційні відчуття для розвитку біоенергії;

• 22 - ви здатні передавати позитивну енергетику іншим;

• 222 - екстрасенсорні здібності;

• 2222 - люди, що володіють неземною чарівністю, секретами зваблювання. У поєднанні з цифрою 666 можуть управляти натовпами і вести за собою.

• 22222 - можна порівняти з консерватизмом. Такий тип людей категорично не може вижити, тим більше в сучасних умовах, без всебічної підтримки та повної турботи.

Трійки:

Відсутність трійок говорить про відкритість і обов'язковість людини. Він точно знає, що таке пунктуальність, має правильну мову, його цікаво слухати.

• 3 - людина - настрою. Може просидіти добу в бардаку і з «кашею» в голові, а потім все в одну мить привести в порядок.

• 33 - фізик, математик, логіст;

• 333 - прекрасно навчаюча людина. Здатність до вивчення будь-якого аспекту науки;

• 3333 - рідкісний набір, зустрічається більш ніж нечасто! Людина, досвідчена на  життєвому шляху, пізнає і захоплюється тим, що не освоїв в минулих життях. Відволікати таких людей від захоплень, особливо в дитинстві - загрожує надламаній  психіці.

Четвірки:

Відсутність четвірок говорить про слабкий імунітет людини.

• 4 - в старості зрозуміє що таке «хворіти»;

• 44 - підвищений імунітет, здоровий організм;

• 444 - немає побоювань за здоров'я такої людини.

П'ятірки

Відсутність п'ятірок показує, що людина схильна до експериментів, нових починань. Але великий плюс від того, що якщо людина досягає успіху - це точно його голова працювала, а не хитрість і жадібність.

• 5 - менше помилок по життю - більше діла;

• 55 - інтуїтивно розвинена людина. Прекрасний правознавець, юрист, прокурор;

• 555 - віщі сни і ясне майбутнє - це нормальне явище для таких людей;

• 5555 - здатні управляти не тільки своєю долею, але і допомагати людям.

Шістки:

Відсутність шісток горить про те, що людина прийшла на землю для навчання і набуття навичок.

• 6 - необхідно налягти на навчання, займатися фізичною працею;

• 66 - людина, яка знає, навіщо вона на землі. Активна, цілеспрямована;

• 666 - в народі таку комбінацію прийнято називати «число звіра». Насправді число звіра в таблиці Піфагора говорить не про демонічні здібності, а про сплеск емоцій, темперамент, почуття лідерства. Такій людині просто необхідна друга половинка з великою кількістю двійок. Разом вони - сила. Але якщо у людини і шістки і двійки в рівній потрійній кількості, то, швидше за все, по життю він буде одинаком, оскільки знайти собі рівню буде дуже важко.

• 6666 - людина протягом свого життєвого (неодноразового) шляху, домігся багато фізичною працею. Пора братися за голову.

Сімки:

Відсутність сімок - необхідно їх заробити. Вчіться дивитися іншими очима на світ, фантазуйте.

• 7 - розвивайте свій талант, займайтеся улюбленою справою;

• 77 - художник, музикант, поет і найголовніше і приємне -має бажання розвивати свої здібності;

• 777 - кількість сімок не означає кращий успіх. Ці люди творчі і норовливі. На шляху зустрінуть багато труднощів, пов'язаних з мораллю і правдолюбством;

• 7777 - на межі божевілля.

Вісімки:

Без вісімок- зовсім не обов'язкова людина.

• 8 - почуття відповідальності розвинене в потрібній мірі;

• 88 - бажання допомогти іншим, ділитися своїм і заробляти для когось;

• 888 - готовий служити для інших;

• 8888 - рідкісне поєднання. Такі люди народжуються для того, щоб присвятити себе всьому людству. Проявити себе в науці, в справах.

Дев'ятки:

Відсутність дев'яток може вказувати на слабоумство.

• 9 - необхідно розвиватися все життя до наступного приходу;

• 99 - голова є, а знаннями її забивати немає часу;

• 999 - людині дається все легко, особливо навчання;

• 9999 - люди розумні, але чомусь дуже грубі.

Три горизонтальні рядки мають своє значення:

• Перший рядок відповідає за волю людини, його цілеспрямованість, уміння відстояти погляди, ставити перед собою цілі і завдання

• Другий рядок відповідає за якість людини як сім'янина, взагалі за прагнення мати сім'ю і перебувати серед близьких людей.

• Третій рядок показує стабільність людини (звички, уподобання, хвороба і небажання змін), його консерватизм чи свободу дій.

Вертикальні рядки мають значення:

• Перший рядок є числовим показником рівня самооцінки людини.

• Другий рядок говорить про фізичне здоров'я людини, рівні його витривалості, ступінь схильності до праці і оволодіння практичними навичками.

• Третій рядок містить відомості про талант людини.

А ось діагоналі розшифровуються так:

• З верхнього лівого кута - це духовність, ідеали людини, його внутрішній світ, душевні якості.

• З нижнього кута - темперамент.

  Таким чином, склавши магічний квадрат Піфагора і знаючи значення всіх комбінацій цифр, що входять до його осередку, можна в достатній мірі оцінити ті якості людини, якими наділила його матінка - природа.

 

 

 

 

 

РОЗДІЛ  3  

Нумерологічне подання  в  культурі

      У різних культурах традиція вимагала «підгонки» спостережуваного світу під архетипи свідомості. Так народилися стійкі, але абсолютно необгрунтовані представлення: чотирьохкомпонентна (європейська) і п'ятикомпонентна (азіатська) теорії  смаку, 7 кольорів веселки у європейців і 6 кольорів у англійців. В алхімії довгий час визнавали лише 7 металів. В казках і міфах багатьох народів широко використовуються числа 3, 7, 12.

      Приклади нумерологічного опису чисел:

0 – ніщо; 1 - одиниця - основа рахунку;  2 - білатеральна симетрія(дзеркальне відображення) організмів; 3 - трьох мірність матеріального світу, 3 точки опори для стійкої рівноваги, трикомпонентна теорія колірного зору; 4 - 4 стихії стародавнього світу (Середземномор'ї, Греція), 4 темпераменту, 4 смаки;  5 - тісно пов'язане з 5 пальцями на руці - східна пентатоніка, а також у цивілізацій Стародавнього Сходу - 5 смаків, 5 кольорів, 5 стихій; пентаграма 6 - шість граней бджолиних сот, шестипелюсткові квітки, гексаграмма(зірка з шістьма кутами) з двох трикутників;  7 - 7 металів давнини , 7 «планет» давнини (спостережуваних неозброєним оком, у тому числі Сонце і Місяць), 7 нот, 7 кольорів веселки Ньютона;  8 - знак нескінченності , повернутий на 90 °; 10 - підстава десяткової системи числення; 11 - в нумерології - симетрична і володіє індивідуальністю двійки; 12 - дюжина - перше число з багатьма дільниками (2,3,4,6), 12 місяців у році, 12 знаків Зодіаку , 12 годин на циферблаті, 12 частин храму Соломона;  13 - чортова дюжина - близько до дюжини, але без остачі не ділиться. 

      Прагнення обчислити суще, зваживши і визначивши кількісні характеристики світобудови, було притаманне людству завжди. У нумерології все: слова, імена і числа можуть бути зведені до поодиноких розрядів, які відповідають певним характеристикам, що впливають на життя людини. Тобто за кожним однозначним числом закріплені певні властивості, поняття та образи. Нумерологією користуються при аналізі характеру людини, щоб визначити характер, природні обдарування, сильні і слабкі сторони, передбачити майбутнє, обрати найкраще місце для життя, відкрити найбільш відповідний час для прийняття рішень і для дій .. До деякої міри вже самі числа утворюють власну мову, яку розуміли та якою користувалися багато первісних племен, підтримуючи зв'язки між собою мовою чисел. А в деяких стародавніх абетках чисельні значення приписувалися й літерам. Сучасна нумерологія віддає перевагу спрощеному числовому й алфавітному коду, заснованому на теоріях Піфагора, великого давньогрецького математика і містика, що прийшов до своєї слави приблизно в 550 році до нашої ери. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

РОЗДІЛ 4

 Вплив чисел на історичні події  та життя великих людей

 

         Наведений вище перелік чисел є основним, але не вичерпним. Крім зазначених елементарних цифр, професійні нумерологии й астрологи працюють і з більшими числами, але, проте, використовують представлені базові основи.

       Важливо помітити, що магія чисел у нумерології - поняття збірне, що включає в себе не тільки можливість аналізу долі й особистості конкретної людини, але й прогнозування подій у глобальному змісті. Так, приміром, звертаючись до історії США, можна привести прецікавий і непояснений дотепер факт зв'язку між іменами й долями двох президентів Америки - А. Линкольна й Дж. Кеннеді. Обоє вибрані в Конгрес із різницею рівно в 100 років, обоє вибрані президентами - знову ж з віковим інтервалом між подіями. Характерно, що й убивці обох президентів народилися з різницею в сторіччя - один з'явився на світ в 1839 році, інший : в 1939 році.

  Ще один непояснений історичний факт, що дотепер викликає здивування в скептиків і також має відношення до історії Америки, полягає в тім, що всі президенти США, починаючи з Вільяма Гаррісона й закінчуючи Джоном Кеннеді, були вибрані або переобрані в рік, що кінчається на нуль. Кожного з них чекала трагічна доля, волею якої всі ці діячі гинули до того, як повинні були закінчитися строки їхніх президентських повноважень.

 

 

 

 

РОЗДІЛ 5

 Числа в долі людини

       У цій частині своєї роботи я провів дослідження, метою якого був доказ дійсної значимості дати народження на аспекти людської особистості. Адже багато числових кодів людини протягом життя змінюються, наприклад адреса проживання або прізвище, але дата народження у всіх залишається незмінною. Число, місяць і рік народження є головними числами в житті людини.

       Для цього я використовував магічний квадрат Піфагора і зробив його розрахунок на своєму прикладі та на прикладі своїх однокласників.

 Я народився 21 грудня 2003 року. Запис: число, місяць, рік (порядок не порушувати): 21122003

Складаємо цифри народження: 2 +1 + 1 + 2 + 2 + 0 + 0 + 3 = 11

11- перше число для роботи

1 + 1 = 2 - друге число

Від першого числа 11 віднімаємо першу цифру з дня народження помножену на 2. У нас це 21 - перша цифра 2х2 = 4, отже 11-4 = 7 - третє шукане число.

Отже, перший ряд у нас відомий спочатку - це повна дата народження 21.12.2003

Другий ряд ми знайшли тільки що: 11.2.7

Щоб правильно і без помилок порахувати квадрат Піфагора малюємо таблицю з квадратів: 9 віконечок буде цілком достатньо.

Випишемо однакові цифри в математичний квадрат Піфагора (крім цифри 0):

2222

77

 

 

 

1111

 

3

 

Таким чином, вийшло, що я цілеспрямований, умію відстояти погляди, ставлю перед собою цілі і завдання. Маю чоловічий стрижень і непохитну воля.  Я - людина - настрою. Можу просидіти добу в бардаку і з «кашею» в голові, а потім все в одну мить привести в порядок і це правда.Також я гарний музикант  і найголовніше і приємне -маю бажання розвивати свої здібності.

          Проаналізувавши свої дані, я вирішив провести дослідження учнів мого класу, щоб перевірити на скільки точно працює «Квадрат Піфагора». Клас обраний не випадково, так як в цьому віці діти вже сформувалися як особистості, але ще не почали змінювати свій характер відповідно до вимог колективу. Порівняємо результат отриманих досліджень з характеристикою класного керівника.

      Результати дослідження: досліджуваних було 14 чоловік, у 9 з них результат дослідження збігся з характеристикою класного керівника.

       Отримані результати показали, що у більшості учнів з класу основні риси характеру та характеристика чисел хоча б частково співпали. Це означає, що метод можна визнати дієвим, але не повним, так як в дослідженні я взяв тільки дату народження і застосував для обчислення квадрат Піфагора.

   Також було проведено опитування серед однокласників. Були запрпонованні такі запитання:

1. Зацікавила  Вас наука-нумерологія? (ДОДАТОК  Д)

2. Як ви думаєте, чи дійсно числа впливають на наше життя?

3. Збігся  опис значень Вашого числа життєвого шляху з Вашими очікуваннями і Вашим характером?

4. Спробуєте ви вдома з батьками розрахувати їх числа життєвого шляху?

         Ще одним цікавим способом дізнатись про себе та своїх близьких є характеристика по відповідних числах днів народження. (ДОДАТОК Е ) У переважній більшості випадків ці короткі характеристики влучають надзвичайно точно в ціль!

         Наприклад, за цим способом я визначив,що я не переносю самотності – чим більше людей в моєму оточенні, тим краще. З задоволенням беру  активну участь в публічних заходах.  Люблю музику.  Проте  часто буваю незадоволений своїми досягненнями.

      Будь-якій людині властиво не одне «числове значення», а кілька. Кожне з них відповідає за певну сферу - взаємини, характер, призначення. Але все ж не слід сліпо вірити всьому магічному. Може бути, деякі риси характеру, і закладені в даті народження людини, але людина завжди може знайти способи щось змінити у своїй долі і виховати свій характер.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВИСНОВКИ

 

    Нумерологія - це наука про числа. Але це не така наука, як математика, яка використовує числа лише як інструмент для рахунку. Її часто називають магією чисел - в ній кожне число має  не стільки кількісні, скільки якісні характеристики, що дозволяє, наприклад, за датою народження людини визначити його характер. Тому, цілком справедливо вважають, що її концепція куди ближче до астрології, ніж до математики. Нумерологія - не замкнута наука. Мета роботи з числами - збереження енергії.  Нумерологія  досліджує числові значення та геометричні співвідношення. Ця наука має свої принципи, свій алфавіт, свої мову і технологію, і власний сенс ....

  Нумерологія приваблює людей можливістю за допомогою чисел розпізнати долю. Свої нумерологічні школи і системи були ще в Стародавньому Китаї, Греції, Єгипті, Японії. Вважалося, що дата народження людини – число, місяць і рік, надає прямий вплив на його характер і вчинки, зумовлює якості його особистості і повороти долі.

     Розвиток в сторону вдосконалення і є мета життя, і ніщо не може направляти нас в цьому краще,  ніж нумерологія. Чим більше людина займається нумерологією, тим більш точними стають її тлумачення. Одночасно з точністю приходять загострення інтуїції і швидкість виявлення найбільш визначних рис в особистості людини.

        У своїй роботі я спробував  розглянути деякі принципи, на яких будується нумерологія, про що можуть розповісти людині дата народження, як вона позначаються на характерах, поведінці, зовнішності людей. Я порівняв результати дослідження, і вони були багато в чому схожі. Я більше дізнався про своїх однокласників. Дізнався, який у них характер, які проблеми можуть бути у них і як їх можна вирішити. Даний матеріал можна використовувати в позакласній роботі. Думаю, що пізнання в області астрології, а зокрема нумерології цікаві кожному з нас. За числами складаються гороскопи, що пророкують майбутнє людини, прогнозуючи основні тенденції в долях людей. Багато людей читають гороскопи і зіставляють матеріальний і душевний стан з описом. Тільки одні вірять в це, а інші не зовсім. Дана тема мені дуже цікава. Я сподіваюся, що саме зараз, коли нумерологія набула такої популярності в громадських колах, коли щорічно друкуються сотні книг і захищаються десятки дисертацій за значенням чисел і впливу їх на життя людини, моя робота буде корисною та актуальною. Нумерологія проста і не вимагає складних розрахунків і може бути застосовна скрізь і в будь-який час.

    Сподіваюся, що моя робота буде цікава як учням,так і вчителям. Всі зможуть ретельно проаналізувати, чим природа нагородила їх від народження і розвивати або стримувати різні якості свого характеру.

     Даний матеріал  може використовуватися на  гуртках, на уроках в якості додаткового матеріалу. Я вважаю, що иоя робота  дуже розширює кругозір, адже деякі вважають, що нумерологія - це всього лише вигадка людства і числа не мають ніякої магією. Але я, думаю,  якби числа не мали ніякої силою, то і не виникла б така наука як нумерологія.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

1.Алексеенко В. В., Горецкая И. С., Коган Э.В., Колесникова А. С., Рахно М. О., Полная энциклопедия символов, эмблем и знаков. – М.: Издательский дом «РИПОЛ Классик», 2008.

2.Крушельская О. Б., Дубицкая Л. Ф. Рассказы об астрологии. – М.: Просвещение, 1993.

3.Журнал: Настоящее женское счастье.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІНТЕРНЕТ-РЕСУРСИ

1. https://news.ua482.com.ua/shcho-govoryt-pro-lyudynu-data-ii-narodzhennya-100

2. http://numerolog-m.narod.ru/business2.html

3. http://www.symbolarium.ru/index.php

4. https://molomo.com.ua/myth/numerology.html

5. https://www.asrtosonet.top/2017/09/kvadrat-matematyka-pifagora.html

6. https://ru.wikipedia.org/wiki

7. http://dityachiy.net/praktichna-numerologiya

8.http://icyb180.org.ua/publications/i-nad-usim-zvityazhniy-znak-chisla/

9.https://ukr.media/culture/248380/  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОДАТОК А

Піфагор

 

Pythagoras in Thomas Stanley History of Philosophy.jpgΠυθαγόρας ὁ Σάμιος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОДАТОК Б

Картинки по запросу трикутні числа 3, 6, 10.Трикутні числа

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОДАТОК В

Картинки по запросу трикутні числа 3, 6, 10.Квадратні числа

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОДАТОК  Г

Пятикутні числа

 

Картинки по запросу трикутні числа 3, 6, 10.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток Д

Зацікавила  Вас наука-нумерологія?

 

 

Чи дійсно числа впливають на наше життя?

 

 

 

 

 

 

Збігся  опис значень Вашого числа життєвого шляху з Вашими очікуваннями і Вашим характером?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОДАТОК Е

Характеристика по відповідних числах днів народження

 1. «Номер один» – і цим все сказано. Це знак творчих, креативних, оригінальних і вкрай незалежних людей. Їх самодостатність має дві протилежні грані: з одного боку, це впевнені в собі персони, які часто служать прикладом для оточуючих; з іншого – індивідуалісти і егоїсти, які не готові рахуватися з чужою думкою. Часто виступають в ролі лідерів і ініціаторів – в них сильний новаторський дух і рішучість. Вони досить амбітні і готові піти на ризик заради досягнення заповітної мети. Серед негативних рис: імпульсивність, самовпевненість і впертість. Через природну стриманість, їм буває дуже складно продемонструвати всю повноту і глибину своїх почуттів навіть найближчим людям.

 2. Другого числа народжуються люди, яких відрізняє надчутливість. Будь-яке прохання з боку навіть малознайомих людей вони ні за що не залишать без уваги. «Двійка» – символ рівноваги і міцного союзу. Це відмінні партнери для бізнесу, колеги, друзі та супутники життя. Любовна історія, схожа на чарівну казку – це про їхні стосунки. Часто «двійки» виступають в ролі посередників і третейських суддів – вони прекрасні дипломати: щирі, виховані, сприйнятливі. А ще це сакральне число художників і романтиків. Такі люди відмінно працюють в команді, але, разом з тим, не схильні проявляти ініціативу і не люблять бути у центрі уваги. Їх надмірна сором’язливість часто стає головним каменем спотикання для вирішення важливих завдань. Інша крайність чутливого характеру – схильність впадати в депресію.

 3. «Трійка» – знак художньої уяви, творчого інтелекту, комунікабельності і співчуття. Це символ взаємодії і нейтралітету. Третього числа народжуються невтомні оптимісти, які вміють бути щасливими і насолоджуватися життям. Для них властивий стан вічної закоханості. Володарі відмінного почуття гумору. Наділені прекрасної інтуїцією, завдяки якій прекрасно ідентифікують найбільш важливі думки та ідеї. До думки «трійок» варто прислухатися особливо уважно. Як і у двійок, їх чутливість іноді йде в іншу крайність – в моменти смутку вони схильні до депресії, перебільшення незначних проблем…

 4. Відповідальні, сумлінні, серйозні, надійні люди, які не бояться непростих завдань і роблять все, щоб їх благополучно вирішити. Навколишні це швидко зчитують, не випадково на адресу «четвірок» часто звучать прохання про допомогу, і вони не залишаються непочутими. Люди, що народились в цей день, мають блискучу ділову репутацію. Власною працею вони здатні заробити чималі статки. Здається, що немає такої справи, яка було б їм не під силу. Багато «четвірок» тяжіють до точних наук. Ці люди тверезо ставляться до будь-яких невдач, сприймаючи провал як неминучу частину життєвого досвіду. З власних помилок вони вміють витягати правильні висновки і, як наслідок, користь. Більш того, будь-які складнощі і перешкоди на шляху лише розпалюють в них азарт і змушують, не шкодуючи сил, у будь-яку ціну домагатися бажаного.

 5. «П’ятірка» – символ свободи в нумерології. І люди, народжені під цим числом, відмінно знають як нею скористатися і розпорядитися за призначенням. «5» – ознака завзятих мандрівників і авантюристів. Дуже товариських, цікавих і універсальних людей. Часто це цифрова мітка геніїв. Ті, хто з’явився на світ п’ятого числа схильні до містицизму. Їх приваблює все таємниче, дивне, невідоме … Головна порада, яку хочеться дати «п’ятіркам» – пригальмувати! Не робіть поспішних висновків з ситуацій і не квапте події. Ваш нетерплячий характер і тяга до швидкого прийняття рішень може зіграти з вами злий жарт і зробити нещасними.

 6. Це знак любові і взаєморозуміння, чесності і вірності, сім’ї та дружби. У людях, народжених шостого числа, дуже сильно розвинене почуття відповідальності, художні таланти, тяга до гуманітарних наук. Вони великодушні, вміють домовитись будь з ким, допомагають іншим і слушною порадою і, нерідко, грошима. «Шістки» – прекрасні друзі, яким можна довірити найпотаємніші секрети. Разом з тим, цей номер пов’язаний з осліплюючими ревнощами, і з позицією завзятого власника. Вони досить уперті, нав’язливі і сприйнятливі до лестощів.

 7. Знак мудрості і розуму, який часто переважає над почуттями. Не випадково люди, що з’явилися на світ «щасливого» сьомого числа (а їм, насправді, завжди щастить!), Обожнюють читати, готові весь час вчитися чомусь новому і пов’язувати своє життя з інтелектуальною діяльністю. Володіють сильним потенціалом в науці і винаходах. Любителі усамітнення. На негативній стороні «сімки»: скритність, пристрасть до суперечок, сарказм, тенденція до ізоляції, упертість, дратівливість.

8. В нумерології це символ влади, покровительства, виконавчих здібностей і управління. Люди, які з’явилися на світ восьмого числа будь-якого місяця, часто знаходять своє покликання в політиці, стають експертами в області управління корпораціями і відчувають себе вкрай комфортно в позиції сили (до слова, це відбивається і в сексі). Вони егоцентричні, ласі на похвалу, мріють домогтися загального визнання. «8» – цифра, яка уособлює високий дохід і матеріальний успіх. Не намагайтеся тиснути на жалість «вісімок» і закликати до їх серця – докори сумління їм чужі. До рис зі знаком «мінус» можна віднести надмірну амбітність, жорсткість (щоб не сказати жорстокість) щодо підлеглих і нетерпіння до людей в цілому. Великі гроші і запаморочливі заробітки можуть «вісімку» зіпсувати.

9. Одні з найбільш сентиментальних представників календарного місяця. Самовіддані друзі, романтичні супутники життя, зацікавлені ділові партнери. В “дев’ятках” добре розвинений письменницький талант – не дайте йому пропасти. Одна з яскравих рис – щедрість. Її відзначають всі, хто знайомий з цими представниками. Легко пробачають образи і поблажливо ставляться до недоліків інших. Відповідальні співробітники, які ніколи не підведуть запуск нового проекту. Єдине, чого не вистачає розсіяним «дев’яткам» – більше уваги до власних фінансів. Будь-які суми грошей в одну мить зникають з їх рук.

10. Одне з найбільш суперечливих чисел. Являє собою комбінацію двох сакральних чисел, сенс яких зводиться до вираження: «Або все, або нічого». Люди, народжені під «10», звикли діяти просто і прямо, вони уникають інтриг, складних поворотів і хитрого плану, а завжди вибирають найочевидніший і вірний шлях. Вони володіють чистою душею і великим серцем, дуже популярні серед своїх друзів та вічно перетягують до себе увагу оточуючих. Порада «десяточкам» – частіше візуалізуйте ваші цілі та мрії: ви повинні представляти і роздивлятись їх у всіх деталях, щоб вони справджувались. Одна з ваших сильних сторін – це дуже реалістична уява. А все, що мозок може уявити, він може досягнути.

11. Жодне інше число не володіє настільки сильною духовною складовою, як цифра одинадцять. З самого дитинства вони вибирають для себе шлях внутрішнього розвитку та милосердя. Матеріальні цінності хвилюють їх в останню чергу, вони, перш за все, піклуються про свою душу. Такі люди усвідомлюють силу слова, тому ретельно зважують все, що говорять, і ніколи не дають пустих порад і рекомендацій. До їхньої думки, дійсно, варто прислухатися уважно – можна бути впевненим, вони вже оцінили всі можливі наслідки прийняття такого рішення. Їх внутрішнє чуття межує з екстрасенсорним.

12. Від номера 1 ці люди, народжені 12-го числа, взяли тверду волю, позитивне ставлення до життя і невгамовну енергію. А ось від двійки – внутрішню гармонію, баланс сил, блискучий організаційний талант і комунікабельність. Дванадцять – сакральне число для всього людства, і цю обставину не можна списувати з рахунків. Більше тисячі років тому саме його обрали для визначення часу доби, поділу року на місяці і вимірювання довжини (фут = 12 дюймів). Не випадково, саме на цих представників найчастіше лягає особлива місія – вони можуть змінити світ на краще.

13. Саме спірне число в нумерології, що позначає етап трансформації. Народжені тринадцятого числа люди нікого не можуть залишити байдужими. Носії цього цифрового коду все життя прагнуть до досконалості, в їх житті постійно відбуваються якісь зміни: як в особистому житті, так і на роботі. Слово «стабільність» явно не з їх лексикону. Один з головних недоліків його представників – нетерпимість до оточуючих. Після великої сварки вони рідко дають другий шанс, навіть якщо інша людина цього явно заслуговує. Крім того, вони досить ледачі, що часто заважає їм в досягненні поставлених цілей. Проте, мають дуже співчутливе серце, і іноді заради іншого здатні зняти з себе останню сорочку.

14. Це число належить тим людям, які вірять в абсолютну свободу без будь-яких обмежень. Навіть не намагайтеся їх в чому-небудь обмежувати, вони зникнуть з вашого життя назавжди. Люди надзвичайної доброти і душевності. На рідкість талановиті. Дуже терплячі, чим часто роблять собі  багато проблем – внаслідок цього деякі ситуації виходять за межі допустимого, і аж тоді вони вибухають. Досить запальні, тому якщо ви їх регулярно підводитимете чи бавитиметесь їхніми нервами – можете добряче заробити. Характерна особливість «чотирнадцяток» – володіють дуже сильним сексуальним збудженням, що межує з хіттю, такі самі почуття можуть викликати у свого партнера. Більш пристрасних коханців дуже складно знайти. Щодо почуттів – вміють любити, як ніхто інший. Відчувають посилену увагу осіб протилежної статі до глибокої старості. Проте в бізнесі можуть досягнути успіхів лише з надійним партнером, чия аура здатна гасити несприятливі події.

15. Під цим числом народжуються винахідники і фантазери. Від природи у них закладено маса талантів: від технічних до поетичних, багато з яких можуть бути з успіхом реалізовані в професії. Однак, для реалізації цих високих цілей їм часто не вистачає терпіння і внутрішньої дисципліни. А ще – музи, яка надихатиме їх та віритиме в них без жодних умов. Будь-які труднощі і проблеми сприймають занадто близько до серця. Однак, висловлювати відкрито своє невдоволення не звикли, вважаючи за краще промовчати. Надзвичайно чутливі і дуже болісно реагують на найменшу критику. У представників цього цифрового коду сильно розвинене співчуття – вони набагато більш чутливо відчувають біль іншої людини, ніж більшість, їм складно змиритися з ситуацією гноблення слабкого або безпорадного. Це добрі і хороші люди. Проте, важко визнають власну провину і часто схильні валити всю вину на інших. За характером – складні, але дуже цікаві.

16. Персональний номер 16 каже про те, що його володар – глибоко мисляча людина аналітичного складу, ніщо не здатне видати його справжніх почуттів. Відповідальний, вихований, сприйнятливий, щедрий, по-своєму загадковий і незалежний. Володіє прекрасною інтуїцією. Відповідальний і обов’язковий на 200%. В юності не боїться висловлювати свою думку з будь-якого приводу – відкрито і з почуттям власної гідності, але, на жаль, потім часто має славу всезнайки і вискочки. З роками сильніше йде в себе і стає більш стриманим, закритим, обережним, починає все менше спілкуватись з людьми. «Шістнадцятки» ненавидять поверхневість: якщо «16» вирішили почати відносини – це означає, що їхні почуття сильні і серйозні, і якщо вони когось покохають, то до глибини душі. Це дуже чуттєвий і лояльний партнер.

17. Які ж вони витривалі! Та просто вражає, як такі міцні фізичні дані можуть сусідувати з настільки ранимою душею. Хочете завоювати їх серце? Щиро проявляйте свою любов і ласку – «17» не терплять фальші і лицемірства. З дитинства їх делікатний характер не витримує критики. Їм дуже складно змиритися з відмовою. Слово «ні» на їхню адресу моментально робить їх сердитими і навіть агресивними, тому вони не дуже рішучі – лишній раз не наважуються ризикувати, аби не наткнутись на відмову. «Сімнадцятки» легкі, веселі люди, добряки і простаки. Але якщо вони в щось вірять, переконати їх у зворотному буде просто неможливо. Люблять підвищену увагу до власної персони. Їм подобається подобатись. Хороші партнери для справ – часто виступають в ролі музи і є хорошими джерелами натхнення для творчих людей.

18. Цифровий знак борців за справедливість. Такі люди готові до останнього відстоювати не тільки власні інтереси, а й права їх друзів і колег. Разом з тим, вони досить консервативні – в будь-якій справі спираються виключно на особистий досвід і знання, рідко прислухаючись до думки інших. «18» – цифра природжених аристократів. Вони будуть сильно страждати і навіть можуть впасти в депресію, якщо з якихось причин заплямують свою репутацію і зроблять все можливе, щоб її відновити. Ці люди сильно стурбовані власним зовнішній виглядом, і тим, наскільки привабливими їх бачать навколишні. Рідко потрапляють в курйозні ситуації, так як звикли діяти вкрай обережно. У любовних відносинах понад усе ставлять взаємну повагу. Часто такі люди мають глибокий емоційний зв’язок (або потребу у ньому) зі своїми мамами, чия моральна підтримка і схвалення для них вкрай важливі.

19. «Що посієш, те й пожнеш». Приказка, яка якнайкраще символізує шлях людей, які народилися 19-го числа. Їх життєвий сценарій нагадує Королівство дзеркал. Їм варто бути вкрай уважними до того, що вони говорять і роблять. Будь-який скоєний вчинок (благородний або підлий) ніколи не проходить для них безслідно – доля постійно все відзеркалює і повертає сторицею. Нерідко вони розплачуються за помилки минулого. Енергійні, прагматичні і повні рішучості люди. Віддають перевагу стабільності (і в сім’ї, і в професії), і вкрай рідко зриваються з насидженого місця. Матеріалісти до мозку кісток – для них представляє цінність тільки те, що можна помацати руками. Успіх в будь-якій справі вони оцінюють виключно в грошовому еквіваленті.

 20. Категорично не переносять самотності – чим більше людей в їх оточенні, тим краще. Прекрасні оратори і вірні друзі, відмінно працюють в команді, з задоволенням беруть активну участь в публічних заходах. Люблять гучні застілля, концерти… Гостинні, привітні, заповзятливі. Романтики. Добряки. Люблять музику і танці, володіють великим творчим потенціалом, з яким часто і пов’язують свою професію. Про таких людей кажуть «улюбленці долі» – багато їх бажань виконуються ніби за помахом чарівної палички. Проте, при цьому вони часто нарікають на своє життя, бувають незадоволені своїми досягненнями. Легко потрапляють під чужий вплив.

21. Ті, чий день народження припадає на 21-е число – життєлюби, яких ще треба пошукати. Вони щодня готові дякувати долі за кожен день свого існування. Нерідко походять з заможної родини. Той факт, що на 21 число двічі на рік доводиться сонцестояння символізує їх прозаїчний характер. Вони зациклені на грошах, які їх явно люблять. З них виходять прекрасні економісти, банкіри, фінансисти. Їм варто довірити повноправне ведення сімейного бюджету. Надають величезного значення своєму статусу у суспільстві і положенню свого партнера. Вони цинічні і іронічні, мають гарне почуття гумору. Ще одна їх слабкість – це секс, яким вони буквально одержимі. Вони вміють відокремлювати почуття від тваринного потягу, тому якщо і  зраджують  коханим, то роблять це виключно за велінням інстинктів, надмірного збудження і просто, щоб зняти напругу.

22. Двадцять два – знак освіти. Ті, хто народився під цим числом люблять вчити інших і прекрасно з цим завданням справляються. Викладацька і лекційна робота створена для них. «22» – справжні ерудити, широкому кругозору яких можна тільки позаздрити. На них природою покладена місія відкривати і пояснювати іншим найскладніші процеси, що відбуваються як на землі, так і поза нею. Звідси, наприклад, їх тяга до космосу. Вони не бояться брати відповідальність і за сказані слова, і за скоєні вчинки. Таких людей обов’язково потрібно хвалити і робити їм компліменти, від яких вони розквітають. Людина, якій цей номер визначений долею, – тріумфатор. Однак успіху в житті він досягає не випадково, а завдяки напруженій роботі. Серед тих, хто народився 22-го числа, чимало філантропів і благодійників.

23. В загадковому числі 23 зашифрована пристрасть до пригод і постійний рух вперед. Люди, народжені під цим номером, сміливі, стрімкі, рішучі, імпульсивні, товариські і непостійні. Мають великий потенціал в бізнесі, роботі в фінансовому секторі і сфері інновацій. Втім, їх таланти багатогранні, і вони можуть відбутися в практично в будь-якій професії, завдяки високому інтелекту, креативності і прогресивним ідеям. Вони сповнені оптимізму, ентузіазму та цікавості. Найголовніше в житті для них – свобода, вони не люблять ні перед ким звітувати. Мають колосальну силу тяжіння для протилежної статі, чуттєві сексуальні партнери. Вони схожі на магніт, який притягує до себе складні ситуації і проблеми. Тому їхнє життя не можна назвати простим.

24. Це символ безпеки і лояльності. Немає більш уважного і обережного представника календарного місяця. Перш, ніж зважитися на мінімальний крок або вчинок, вони докладно зважать всі «за» і «проти», оцінять можливі наслідки і тільки після цього приймуть рішення. Віддатися всьому грішному – це явно не про них. Особливе місце в їхньому житті займає їжа. Причому, проявляється це в різних аспектах: вони можуть відкрити власний ресторан або прославитися як геніальні кулінари. Про їх зразкову дисципліну і ідеальність можна складати легенди.

25. Життям цих людей керує інтуїція, що межує з паранормальними здібностями і пророцтвами. У них укладений якийсь містицизм. Це неймовірно чутливі люди, думкою яких нехтувати ні в якому разі не можна. Якщо така людина вирішує в останній момент змінити своє рішення через те, що «відчув щось недобре» – не варто списувати це з рахунків, а краще прислухатися без пояснення причин. Одними інтуїтивними здібностями справа не обмежується. У сумі два і п’ять дають сімку, а це символ інтелекту. Здійснювати безрозсудні вчинки не в їхніх правилах. Мудрість в них закладена від природи. Вони завжди бачать в речах саму суть і дивляться в «корінь». Схильні до глибоких роздумів, не розпорошуються на дрібниці, і не вважають за потрібне тратити свій час на дурниці.

26. В сумі два і шість дають вісімку, дві замкнуті сфери якої утворюють знак нескінченність. Це символ нерозривності зв’язків. Це найвірніші друзі, на яких можна покластися в будь-яких випадках. Люди, в життєвий код яких «зашито» число 26, беруть на себе роль покровителів – для цього у них є всі вихідні дані: вольовий характер, потужна енергетика, талант керівника, чуйність. Серед негативних сторін: марнославство, прагнення до безмежної влади і бажання «підім’яти» оточуючих під себе. Такі люди люблять порядок, в їх домівках панує чистота і краса.

27. В нумерології за цією цифрою закріплена сила зцілення. Її представники знаходять своє покликання в області медицини і охорони здоров’я. Вони відмінні цілителі, нерідко – прихильники альтернативної терапії. Володарі «27» інтуїтивні, емоційні, здатні до глибокого співчуття, їх не потрібно вчити співчуттю – турботу про ближніх вони відчувають кожною клітинкою душі. Вони ніколи не впадають у відчай, отримують уроки з життєвого досвіду і можуть легко почати все спочатку після провалу. Схильні до сильних перепадів настрою, нетерплячі, самовпевнені.

28. Цифра, яка символізує закон. Ті люди, чий день народження випадає на 28-е, мають високий ступінь відповідальності. Вони вічно закликають всіх до порядку і дотримання приписаних правил. Бути прекрасним суддею або працювати в сфері юриспруденції – написано на їхньому роду. Інша крайність – самі за собою ніколи не визнають провини і схильні до постійних звинувачень на адресу оточуючих. Настільки владний характер пом’якшує «двійка», яка наділяє їх творчою фантазією і багатою уявою, і в комплексі робить цих людей дуже цікавими.

29. Число з величезним емоційним потенціалом. Добрі, мудрі, надійні, їх поради на вагу золота. Вміють підтримати в потрібну хвилину. Але нерідко впадають у крайнощі (сьогодні – люблю, завтра – ненавиджу). Вся справа в тому, що цифри в їх складі знаходяться на протилежних кінцях. Перша – робить їх миротворцями і дипломатами, друга – харизматичними шукачами пригод. З грошима їм по життю щастить – вони приходять до них досить легко: добре заробляють, виграють в лотереї. А ось над особистим життям їм доводиться серйозно працювати: вони постійно закохуються «не в тих людей», а поруч зі своїм партнером часто страждають від почуття незахищеності.

30. «Тридцятка» – прикмета ділових, незалежних і вольових людей. Володіють фантастичний пам’яттю, вміють відмінно концентруватися, «відключаючись» від навколишнього оточення. Можливості їх інтелекту величезні, а проникливість і швидкість розуму допомагають справлятися з найскладнішими ситуаціями. Їх життя насичене подіями, поруч з ними не засумуєш. Якщо хочете неупереджену оцінку того, що відбувається – запитайте поради людини, яка народилася тридцятого числа. Вони не посоромляться сказати в обличчя всю правду і допомогти слушною порадою. Найскладніші життєві тупики варто розв’язувати з людиною, що народилась 30-го числа, тому якщо така є у вашому оточенні – вам пощастило.

31. Знак цілеспрямованих і незалежних людей. Вони не упускають жодної можливості, яку надає їм життя. Особливий індивідуальний почерк і творчий підхід простежуються в усьому, що вони роблять. Будь-яка справа, за яку вони беруться, буде доведена до досконалості. Ця властивість допомагає їм завоювати високе положення в суспільстві. Не люблять йти протоптаними стежками, а завжди шукають нові шляхи та напрямки. Цінують стабільність і вірність. Не намагайтеся їх обдурити – втратите їх довіру назавжди.

docx
Додано
29 червня 2019
Переглядів
3831
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку