Джеймс Олдрідж «Останній дюйм». Проблема взаємин між батьками й дітьми. Символічність назви оповідання. Образи Бена і Деві, художні засоби їхнього створення.

Про матеріал
Презентація. Джеймс Олдрідж «Останній дюйм». Проблема взаємин між батьками й дітьми. Символічність назви оповідання. Образи Бена і Деві, художні засоби їхнього створення Урок з елементами тренінгу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проблема взаємин між батьками й дітьми. Символічність назви оповідання. Образи Бена і Деві, художні засоби їхнього створення. У моїх книгах головна тема завжди одна й та сама — вибір, вибір шляху, вибір дії, вибір світогляду. Джеймс Олдрідж. Джеймс Олдрідж «Останній дюйм»

Номер слайду 2

Олдрідж і Україна. Письменник побував в Україні, у Києві, зустрічався з читачами, давав інтерв'ю.11 березня 1964 р. київська «Робітнича газета» надрукувала статтю «І в мені частка України». У ній Джеймс Олдрідж писав: «Україна нагадує мені країну мого дитинства Австралію

Номер слайду 3

Письменника приваблює тема людини, що в драматичних обставинах перемагає відчай («Мисливець», 1950). Про розмаїття творчих інтересів свідчить книга «Каїр», цикл австралійських новел («Хлопчик з лісового берега», повість «Мій брат Том» (1966), збірка оповідань різних років «Золото й пісок» (1960), що включає «Останній дюйм», «Акулячу клітку» та інші твори

Номер слайду 4

Взаємини між батьками та дітьми

Номер слайду 5

Теорія літератури. Оповіда́ння — невеликий прозовий твір, сюжет якого ґрунтується на певному (рідко кількох) епізоді з життя одного (іноді кількох) персонажу.

Номер слайду 6

Проблемне запитання

Номер слайду 7

Словникова робота. Дюйм – одиниця вимірювання відстані і довжини. Англійський дюйм в точності рівний 2,54 см. Фут – британська та американська міра довжини. 1 фут = 12 дюймів = 30,48 см Миля - 1 морська миля = 1,852 км

Номер слайду 8

Проблема батьків і дітей в оповіданні “Останній дюйм”Оповідання “Останній дюйм” є одним із шедеврів Джеймса Олдріджа. У ньому письменник досить своєрідно порушує важливу проблему “батьків і дітей”, ставлення до якої буває різним. Кожне нове нокоління по-своєму вирішує це питання.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Труднощі, спільно подолані випробування згуртовують і об'єднують людей, навіть якщо між ними лежить ціла прірва. Деві і Бен своєю мужністю і безстрашністю, чуйністю до болю іншого й довірою одне до одного вже побудували міцний міст, який зумів зв'язати їх на все життя. Не страшно, що Деві ще не розуміє цього. Бен обов'язково зуміє знайти сили і засоби, зробить ще один крок, долаючи останній дюйм, який відокремлює його від серця хлопчика.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Рефлексія

Номер слайду 18

Як досягти взаєморозуміння?Поради для батьків і дітей :

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Домашнє завдання. Дібрати цитати до характеристики Бена і Деві. Написати листа до Деві. Що треба найбільше цінувати у житті?

pptx
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
16 березня 2020
Переглядів
1600
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку