Ганс Крістіан Андерсен "Дюймовочка"

Про матеріал
Дюймо́вочка (дан. Tommelise, від tomme — «палюх», «дюйм») — казка данського письменника та поета Ганса Крістіана Андерсена. Вперше опублікована 16 грудня 1835 року в Копенгагені, Данія. У виданій 1873 року збірці казок Андерсена Михайло Старицький переклав ім'я головної героїні як Цалинка, від старого українського слова цаль, що використовувалося на позначення дюйму. Марія Грінченко у своєму перекладі початку 20-го століття назвала її Мизиночкою. За радянської доби Оксана Іваненко переклала цю назву, як Дюймовочка. Так само називається головна героїня і у більш сучасному перекладі Галини Кирпи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ганс Крістіан Андерсен. ДЮЙМОВОЧКА

Номер слайду 2

Казка «Дюймовочка» перше опублікована 16 грудня 1835 року в Копенгагені , Данія.

Номер слайду 3

Це маленька дівчинка. Розміром всього з дюйм. Вона мужня, терпляча і постійна. Дівчинка мала добре серце і завжди намагалася допомогти всім, хто потрапив у біду.

Номер слайду 4

СЮЖЕТ КАЗКИ За порадою однієї чаклунки жінка виростила з ячмінного зернятка маленьку дівчинку. Колискою для неї стала шкаралупа волоського горіха. 

Номер слайду 5

Але одного разу в спокійну і радісне життя Дюймовочки увірвалася велика жаба. Вона вкрала Дюймовочку, щоб видати заміж за свого потворного сина. Дюймовочка стала плакати, її почули рибки і вирішили допомогти. 

Номер слайду 6

А далі вона потрапила до травневого жука, але його друзі визнали дівчину занадто щуплий і непривабливою. Тоді він залишив Дюймовочку на ромашці. Дюймовочка дісталася до польлової миші, яка її обігрівала і годувала. Вона порадила дівчинці вийти заміж за багатого крота. 

Номер слайду 7

Протягом всієї зими Дюймовочка доглядала за Ластівкою, яку всі вважали померлої. Але дівчинка, почула, як б'ється сердечко пташки. Навесні ластівці треба було відлітати, і вона покликала з собою свою рятівницю.

Номер слайду 8

Вони відлетіли разом в теплий край, де Дюймовочка виявилася на квітці, поруч з королем ельфів.

Номер слайду 9

Було знято безліч мультфільмів і фільмів про Дюймовочку, написано пісні, адже це одна з найулюбленіших дитячих казок

Номер слайду 10

Фонтан "Дюймовочка" (Київ)На батьківщині Г. Х. Андерсена, в Оденсе, встановлена скульптурная композиция. Дюймовочці. Скульптура "Дюймовочка" (Сочі)

pptx
Додано
15 жовтня 2019
Переглядів
1811
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку