Греція.Олімпійські ігри .

Про матеріал
Презентація до уроку з теми Олімпійські ігри в Греції за підручником Гісем О. В. Всесвітня історія. Історія України (інтегрований курс)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Олімпійські ігри в стародавній Греціі

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Найбільшої слави та популярності у Стародавній Греції зажили Олімпійські ігри, що проводилися в Олімпії один раз на чотири роки і були присвячені Зевсу

Номер слайду 4

За переказами, ігри започаткував Геракл, який влаштував тут перші спортивні змагання на честь свого друга, що загинув. На час ігор заборонялися війни, а всі, хто йшов до Зевса Олімпійського, користувалися правом недоторканості.

Номер слайду 5

У змаганнях могли брати участь усі вільні греки. Однак жінкам заборонялося навіть бути присутніми в Олімпії. Олімпійські ігри були лише чоловічим святом — і не розвагою, а служінням богу, тому олімпійські переможці здобували особливу пошану—їх вшановували як людей священних, улюбленців Зевса.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Перші Олімпійські ігри відбулися в 776 році до н.е. Чемпіоном став молодий пекар на ім’я Кореб, який зумів виграти забіг на 190 метрів. До речі, біг був єдиним видом змагань перші 13 ігор.

Номер слайду 8

Всі старогрецькі олімпійські змагання передбачали повну оголеність спортсменів. Саме слово «гімнастика» походить від старогрецького слова «gymos», що означає «голий».

Номер слайду 9

Найславнішим серед борців був Мілон. Ще підлітком він щодня піднімав теля і носив його на своїх плечах. Згодом теля замінив бик, а Мілон став першим силачем Еллади.

Номер слайду 10

Всюди в Греції розповідали про подвиги Полідама. Цей атлет однією рукою утримував за колесо колісницю, запряжену четвіркою коней.

Номер слайду 11

Знаменитий бігун і кулачний боєць Феаген уже в дитинстві був не за роками сильним. Повертаючись зі школи, він відніс із ринкової площі бронзову статую, що сподобалася йому. Хлопчика покарали, примусивши віднести важку статую на колишнє місце, а поговір про це поширився по всій Греції.

Номер слайду 12

Улюбленими видами змагань були перегони на колісницях

Номер слайду 13

ЗМАГАННЯ З БІГУ

Номер слайду 14

ПАНКРАТІОН (ВІЛЬНА БОРОТЬБА)

Номер слайду 15

П’ЯТИБОРСТВО(метання диска, стрибки в довжи­ ну, метання списа, біг на короткі відстані та боротьба)

Номер слайду 16

Медалями чемпіонів нагороджували не завжди – стародавніх атлетів-чемпіонів нагороджували оливковими вінками, гілками і оливковим маслом. На батьківщині переможці Олімпійських ігор ставали най­більш шанованими громадянами.

ppt
Додано
31 серпня 2020
Переглядів
965
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку