Halloween Party. Урок позакласного читання.

Про матеріал

Головна мета навчання іноземної мови у початковій школі – формування в учнів комунікативної компетенції, що забезпечується лінгвістичним, мовленнєвим і соціокультурним досвідом. Оволодіти комунікативною компетенцією, не перебуваючи в країні досліджуваної мови, справа дуже важка.

Тому важливим завданням, яке я ставлю перед собою – це створення реальних і уявних ситуацій спілкування на уроці іноземної мови, з використанням різних прийомів та методів.Не менш важливим вважаю залучення школярів до культурних цінностей народу – носія мови. У цих цілях велике значення мають автентичні матеріали.Їхвикористання сприяє реалізації найважливішого – вимоги комунікативної методики, індивідуалізації навчання і розвитку, вмотивованості мовної діяльності тих, кого навчаю.

Впровадження нетрадиційних форм на уроках англійської мови є дуже актуальним та значущим, і має велике значення на сучасному етапі освіти та навчанні дітей англійської мови. Саме нетрадиційні уроки є важливим чинником пришвидшеного вивчення англійської мови, кращого сприйняття іншомовного матеріалу та створює передумови для успішного оволодіння учнями іноземної мови.

Перегляд файлу

Головна мета навчання іноземної мови  у початковій школі – формування  в учнів комунікативної компетенції, що забезпечується лінгвістичним, мовленнєвим і соціокультурним досвідом. Оволодіти комунікативною компетенцією, не перебуваючи в країні досліджуваної мови, справа дуже важка.

 Томуважливим завданням, яке я ставлю перед собою – це створення реальних і уявних ситуацій спілкування на уроці іноземної мови, з використанням різних прийомів та методів.Не менш важливим вважаю залучення школярів до культурних цінностей народу – носія мови. У цих цілях велике значення мають автентичні матеріали.Їхвикористання сприяє реалізації найважливішого – вимоги комунікативної методики, індивідуалізації навчання і розвитку,  вмотивованості мовної діяльності тих, кого навчаю. 

Впровадження нетрадиційних форм на уроках англійської мови є дуже актуальним та значущим, і має велике значення на сучасному етапі освіти та навчанні дітей англійської мови. Саме нетрадиційні  уроки є важливим чинником пришвидшеного вивчення англійської мови, кращого сприйняття іншомовного матеріалу та створює передумови для успішного оволодіння учнями іноземної мови.

Автор підручнику для 3 класу О. Д. Карпʼюк особливу увагу надала такому святу, як Halloween. На основі цього матеріалу  мною був розроблений  нетрадиційний урок, який дозволяє в цікавій формі познайомити учнів з цим святом.

План-конспект уроку англійської мови

Тема: HalloweenParty. Урок позакласного читання.

Клас: 3

Тип уроку: нетрадиційний урок

Мета уроку:

навчальна: ознайомити з новими лексичними одиницями за темою «Halloween»; активізувати лексику з теми «Їжа» в діалогічному і монологічному мовленні; вчити дітей використовувати знання, отримані  з предметів інших дисциплін на уроках англійської мови; продовжувати вчити  дітей створювати проектну сторіночку свого власного портфоліо, розповідати про свято.

розвиваюча: розвивати здібності самостійно планувати мовленнєві дії із застосуванням вивченого матеріалу; сприяти розвитку уяви, емоційної сфери, мислення та мовлення учнів; сприяти їх пізнавальній активності в процесі формування нових умінь та навичок; розвивати фонематичний слух учнів, здатність до імітації.

виховна: виховувати повагу до культури англомовного народу;виховувати культуру спілкування; виховувати пізнавальний інтерес до вивчення англійської мови; формувати країнознавчу мовну компетентність учнів.

Методи навчання: словесний, практичний, наглядний, частково-пошуковий, репродуктивний, пояснювально-демонстраційний, аналітичний, порівняльний.

Обладнання:мультимедійний екран, проектор, компʼютер,тематичні малюнки, флеш-картки, індивідуальні картки, роздатковий  матеріал (аркуші паперу, кольорові олівці, наклейки відповідної символіки), підручник, CD-програвач, свічки, гарбуз, музичне оформлення.

Мовний матеріал: Halloween Party, witch, Snow White, Superman, wizard, pumpkin, broom, bat, goblin, spider.

Хідуроку

  1. Організаційна частина уроку.

(Вікна в класі затемнені, горять свічки, грає музика).

  1. Привітання та  повідомлення теми уроку.

Т:Good morning, children. Sit down, please. Today we will have an unusual lesson. Tell me, please! What date is it today?

Ch:Today is the 31st of October.
T: Oh, today is Halloween!

Хеллоуін — сучасне свято, що відзначається щорічно 31 жовтня. Найбільшу популярність свято має за кордоном, вельми яскраво і пишно святкується у Великобританії, США, Канаді, Ірландії і дещо скромніше в інших країнах.

За переказами, в ніч перед Хеллоуїном духи, що живуть у потойбічному світі, повертаються на землю, саме тому свято, а точніше, його переддень називають  Днемвсіх святих. А легенда згадує хитрого грішника Джека, якого не прийняли ні в пекло, ні в рай і він поневірявся на землі з пекельним вогнем в руках. Для того щоб полум’я не згаслоне, Джеквикористовував гарбуз, якліхтар, який став згодом символом свята.

Вважалося, що для того, щоб задобрити духів і налагодити з ними контакт,необхідно принести символічне пожертвування винести на поріг будинку всілякі частування та ласощі. Діти напередодні Хеллоуїну традиційно вбираються в костюми всіляких потвор імістичних істотмумій, монстра Франкенштейна, відьом, злих духів і персонажів фільмів жахів, а потім обходять родичів ізнайомих, збираючи так звану«данину» —солодощі та здобу, викрикуючи при цьому фразу: «Trickortreat!» - «Солодощі, або життя. До речі, символічні кольори цього дня – чорний та помаранчевий.

  1. Підготовка до іншомовного мовлення.
  • Фонетична зарядка

T: Letʼspractise sound [h]:

[h] – Halloween, hand, host, how, holiday, hat.

  • Мовленнєва зарядка
  • Knock! Knock!
  • Who are you?
  • Happy Halloween to you!
  1. Основна частина уроку.
  1. Лексична робота. Введення нової лексики.

T: Look at this picture! This is a pumpkin. Repeat after me… . What colour is it?

 T: Look at this picture! This is awisard. Repeat after me… . He is clever.

T: Look at this picture! This is a witch. Repeat after me… She has got a broom.

  1. Закріплення нових лексичних одиниць. Гра «Whatisthis?»

(Учні по черзі дістають з чарівного мішечка флеш-картки, запитуючи  у сусіда по парті: « Whatisthis?». Інший учень відповідає на запитання. )

  1.   Подання тексту для читання.

1)  Етап підготовки до читання. Бесіда за малюнками до тексту.

T: Do you remember Elliot and his family? Look!  They are nice!

2) Етап читання.

3) Етап перевірки розуміння прочитаного та прослуханого матеріалу.

T: Complete the sentences.

 

 

 

 

 

 

 

  1. Традиції святкування свята Хеллоуїн.

T: Неможливо уявити Хеллоуїн без дітей, без традиційних атрибутів, якими є Світильник Джека або, ще кажуть Джек-Ліхтар (вчитель вказує на ліхтар на вікні), карнавальних костюмів, гостейта .... (В цей час чути стукіт, звучить музика,  в клас забігають нечесті).(Учні 4 класу заздалегідь підготували вірші.)

Ch1:Knock! Knock!

Whoareyou?

Happy Halloween to you!

Ch2: The air is cool, the season fall,

            Soon Halloween will come to all.

Ch3: (Звертаючись до вчителя)

Trick or Treat!  Give me cheese,

  Give me a red apple, please!

 Give me candies and a cake,

                     Pumpkin pies for ghost’s sake!

T:OK! OK! Don’t touch me! I give you some sweets! (Вчитель пригощає дітей солодощами).

T: Letʼs sing a song!(Відео додаток пісні «Knock! Knock! Trick or treat! », www.youtube.com/watch )

T: Thank you, my dear friends! Good-bye!

  1. Розвиток навичок письма. Говоріння. Створення сторіночки власного портфоліо.

(Учні  отримують аркуші паперу А4 та беруть кольорові олівці.)

T: And now you can draw your family, your friends, a pumpkin and others Halloween symbols.

  1. Демонстрація окремими учнями сторіночки портфоліо та власні розповіді.

ІІІ. Заключна частина уроку.

  1. Підведення підсумків уроку.

Т: - I hope that our lesson was very interesting and useful for you. Thank you for attention. Our lesson is over, good- bye!

  1. Виставлення оцінок.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Now let us sing a song about Halloween.

Halloween, Halloween, magic night

We are glad and very right.

We all dance and sing and recite,

Welcome !Welcome !Halloween night.

 

 

 

 

doc
Додано
3 квітня 2018
Переглядів
1271
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку