Інтерактивна вікторина "Гостини у казки"

Про матеріал
Інтерактивна вікторина розроблена у формі презентації. У ній містяться завдання, які розвивають логічне мислення та зв'язне мовлення. Це командна робота. яка згуртовує колектив.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вікторина «В гостях у казки»Івановська Людмила Олексіївнавчитель початкових класів

Номер слайду 2

Правила вікторини1. Кожна команда відповідає на свої питання, чекає своєї черги.2. Не викрикувати. До кінця слухати питання. 3. Дослуховуватись один до одного. 4. Готові відповісти, піднімаємо руку.

Номер слайду 3

Команда «Капітошки»Команда «Фіксики»

Номер слайду 4

Руденький клубочок – збирає грибочок.

Номер слайду 5

Завдання 1 «Кошик з гостинцями»Відгадай з якої казки уривок

Номер слайду 6

1. « Ішов дід лісом, а за ним бігла собачка, та й загубив дід рукавичку. От біжить мишка…» 2. Сидить Півник на печі,Їсть смачненькі калачі. Тут лисичка прибігає,Мерщій Півника хапає. Біжить Котик рятувати, В Лиски Півника забрати.

Номер слайду 7

3. « Жили собі двоє мишенят – Круть і Верть і півник Голосисте Горличко…»4. Підробив він голосок,Став малим співати. Здогадалися вони: Вовк – не наша мати

Номер слайду 8

1. « Зробіть мені , тату, човник та весельце, то я буду рибку ловити, та вас годуватиму…» 2. Вигнав дід козу із хати,Та й пішла вона блукати. В зайця хатку відібрала. Всі козу ту виганяли. Рак козуню ущипнув,Зайцю хатку повернув.

Номер слайду 9

3. Були собі лисичка та журавель. Ото й зустрілися якось у лісі. Та такі стали приятелі! Кличе лисичка журавля до себе в гості…4. Сидить дівчина в корзиніНа ведмежій дужій спині. А чому ж вона сховалась, До ведмедя не призналась?

Номер слайду 10

Завдання 2 «Відгадайте назву казки»Складіть великі букви справа наліво — і знайдете на­зви казок

Номер слайду 11

Катя, Оля, Борис, Олег, Ліда, Олена, Костя. Андрій, Кирило, Петро, Ірина, Руслан. Аманда, Зоя, Ентон, Римма, Едуард, Дмитро, Аркадій, Захар, Олег, Ксенія.

Номер слайду 12

Олександр, Корній, Розалія, Ігор, Світлана. Аліса, Кіндрат, Чук, Ольга, Володя, Оксана, Марія, Йосип, Юля, Діна. Антон, Кузя, Чарльз, Олексій, Ліля, Анна, Степан, Ульяна, Роман.

Номер слайду 13

Відпочинок. Мов маленький м’ячик,Висить, а не скаче,Рум’яне, гладеньке,На смак солоденьке. Дерев’яний та довгенький,Маю носик я гостренький. На білому слід лишаю,Усіх діток потішаю. Спритний майстер у стрибках: На деревах, по гілках. Вся руда, пухнастий хвіст,Рідний дім для неї – ліс. У нашої бабусіСидить дід в кожусі,Проти печі гріється,Без води умиється.

Номер слайду 14

Завдання 3 «Впізнай з якої казки»

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Завдання 4 «Відшукайте продовження прислів’я»

Номер слайду 24

Як підеш, таке й дякування. Як посолиш, так і найдеш. Яке частування, так і їстимеш.  Без труда нема там розум допоможе. Де сила не візьме, … навчився. Мудрим ніхто не вродився, а … плода

Номер слайду 25

Відпочинок. ЖУККИТ

Номер слайду 26

4=а. АКУЛАМАРС

Номер слайду 27

ДЕЛЬФІНХОМ'ЯК

Номер слайду 28

Завдання 5 «Знавці казок»

Номер слайду 29

- Троянди, санки, сніг, олень, Герда, Кай. - Город, баба, собачка, мишка.- Квітка, жаба, жук, ластівка.  

Номер слайду 30

- Вовк, мисливець, бабуся, дівчинка. - Ця кумася хитра й мила. В глечик голову встромила.- Що втекло від баби з дідом,Не сиділо на печі.

Номер слайду 31

Завдання 6 «Хто швидше»Читання речень, записаних безвідривно

Номер слайду 32

Булисобілисичкатажуравель. Япокоробуметений… Бувсобічоловітажінка,маливоницапайбарана. Були собі лисичка та журавель. Я по коробу метений… Був собі чоловік та жінка, мали вони цапа й барана. 

Номер слайду 33

Завдання 7 «Чи уважний ти читач?»Здогадайся який герой казки

Номер слайду 34

Яку тварину було зроблено із соломи? Хто був побратимом півника? Кого врятував гусачок? Де ж усі сховались звірі, у якій такій квартирі? Хто вигнав Козу-Дерезу?

Номер слайду 35

Від всіх тікав, а до лисиці в рот попав. Від горошини цей хлопець виріс богатирем. Як величали кота лісові мешканці? Кому належать слова: «Приходь до мене Журавлику, приходь, Лебедику!»?Кличка собаки з казки «Ріпка».

Номер слайду 36

Підсумок вікторини «В гостях у казки

Номер слайду 37

Казка вчить, як на світі жить. Хто казок багато знає той завжди перемагає

Номер слайду 38

1. https://www.slideshare.net2. http://teacher.in.ua3. https://www.google.com.ua. Список використаних джерел

pptx
Додано
28 жовтня 2022
Переглядів
415
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку