Із циклу «АКТОРСЬКИЙ ТРЕНІНГ» Вправа «КОЛО І АГЕНТ 007»

Про матеріал
Із циклу «АКТОРСЬКИЙ ТРЕНІНГ» для керівника театрального колективу(студії, гуртка) Вправа «КОЛО І АГЕНТ 007» Ефективна вправа на розвиток сценічного спілкування та акторської майстерності.
Перегляд файлу

 

Із циклу «АКТОРСЬКИЙ  ТРЕНІНГ» для керівника театрального колективу(студії, гуртка)

Вправа «КОЛО І АГЕНТ 007»

Ефективна вправа на розвиток сценічного спілкування та акторської майстерності.

План проведення вправи:

  1. Для цієї вправи потрібний перший сміливець, він же «агент 007», він же фізично і морально загартований актор. 
  2. Група утворює тісне коло; яке  буде всіляко перешкоджати попаданню в коло нашого агента. Агенту доведеться використовувати всі свої розумові та фізичні сили, щоб прорвати цю дружню блокаду.
  3. На «входження» в коло дається  лише хвилина. Агенту потрібно  силою переконання (вмовлянням, погрозами, обіцянками ...), спритністю (пірнути, прослизнути, прорватися), зрештою, хитрістю (обіцянки, обіцянки, компліменти), або щирістю переконати   Коло чи  окремих його учасників впустити його  в центр.
  4. Початок: наш герой відходить від Кола  на два метри. Всі учасники стоять до нього спинами, зіщулившись в тісне і згуртоване кільце, взявшись за руки ... Почали!
  5. Коли все таки  Агент дістався центру Кола.  Починається обговорення: як він проник до Кола? Хто пропустив? Чому? Які були причини?
  6. Далі вправа відновлюється. І наступний Агент  вже готовий помірятися з Колом інтелектуальними і фізичними силами.
  7. В кінці вправи обов'язково обговорюйте  стратегію поведінки наших Агентів. Як вони поводилися тут, а як би - в звичайних життєвих ситуаціях? Чи є різниця між змодельованою і реальною поведінкою? Якщо є (немає), то чому?
  8. Ускладнюємо вправу, змінивши завдання. Кожен Агент, який виступає проти Кола, зобов'язаний буде обрати і продемонструвати абсолютно невластиву йому стратегію поведінки. Адже ми актори, тож  тепер потрібно буде  сором'язливому  зіграти роль самовпевненого, навіть нахабнуватого, гордому - «давити на жалість», а тому, хто звик до агресивної  поведінки, - переконувати Коло тихо і стримано.  Спробуйте максимально вжитися в нову роль .
  9. Обговорюємо підсумки цього етапу. Чи легко грати за чужим сценарієм? Що дає нам входження в роль, в поведінковий стереотип іншої людини? Що нового ми відкрили в собі, і в партнерах?

 

 

docx
Додано
25 лютого 2021
Переглядів
266
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку