Із циклу «АКТОРСЬКИЙ ТРЕНІНГ» Вправа «ВСЮДИХОДИ»

Про матеріал
Із циклу «АКТОРСЬКИЙ ТРЕНІНГ» для керівника театрального колективу(студії, гуртка) Вправа «ВСЮДИХОДИ» Ефективна вправа на відпрацювання перемикання уваги, творчого та «спонтанного» мислення.
Перегляд файлу

 

Із циклу «АКТОРСЬКИЙ  ТРЕНІНГ» для керівника театрального колективу(студії, гуртка)

Вправа «ВСЮДИХОДИ»

Ефективна вправа на відпрацювання  перемикання уваги, творчого та  «спонтанного» мислення.

План проведення вправи:

  1. Група ходить по кімнаті у досить швидкому темпі. Всім учасникам важливо бути зосередженим на голосі педагога,  який час від часу дає завдання, що міняє направлення  ходьби і ніби «переносить»  учасників тренінгу в найнесподіваніші місця. Кожен, почувши нову інформацію, в найкоротший термін аналізує її і змінює свої дії в залежності від умов вправи. Прибудова до нових обставин відбувається швидко і в індивідуальному порядку,  без розмов і обговорення.
  2. Наприклад : Йдемо через ліс! Птахи щебечуть, метелики літають , висока трава на галявині лоскоте  ноги ... Кропива боляче шмагає по голих ногах ... Комарі кусаються. Ви потрапили  на болото. Багнисто! Страшно! Неприємно ! Сутінки насувають ...
  3. І ось вже - засніжене поле, пронизує зимовий вітер ...
  4. А ось чуєте, хтось стріляє? Чути  кулі свистять над головою. Ще і ще! Де б сховатися ?! В окоп!
  5. Але це вже не окоп, це ставок з приємною, освіжаючою і дуже чистою водою ... ви пливете. Світить сонце.
  6. Але щось стає дуже холодно, градусів десять від сили, піднімаються  хвилі. Вибираємося на берег і потрапляємо в оточення павуків ... Павутина липне до обличчя, плутається  у  волоссі ... Нею наповнений  простір ...
  7. Та ні, то вам здалося! Йдемо через цитрусовий сад. На деревах зріють фрукти, зірвемо один ... Вдихнемо диво-аромат мандаринової  шкіри, візьмемо в рот освіжаючу часточку мандарину! Вилиці звело від кислоти – бо це лимон !!! І так далі.
  8. Обговорення вправи.

 

 

docx
Додано
25 лютого 2021
Переглядів
236
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку