Із циклу «АКТОРСЬКИЙ ТРЕНІНГ» Вправа «ЗУСТРІЧ»

Про матеріал
Із циклу «АКТОРСЬКИЙ ТРЕНІНГ» для керівника театрального колективу(студії, гуртка) Вправа «ЗУСТРІЧ» Ефективна вправа для розвитку та вдосконалення м’язової напруги. Вправа проходить у швидкому темпі.
Перегляд файлу

 

Із циклу «АКТОРСЬКИЙ  ТРЕНІНГ» для керівника театрального колективу(студії, гуртка)

Вправа  «ЗУСТРІЧ»

Ефективна вправа  для розвитку та вдосконалення  м’язової напруги. Вправа  проходить у швидкому темпі.

План виконання  вправи:

  1. Починаємо вільний рух по кімнаті. Не звертаємо уваги  на партнерів. Рухаємося, як би занурені у власні думки. Уникаємо не тільки зіткнень, але навіть торкань. Рухи легкі та вільні.
  2. Не знижуючи темпу, пробуємо заповнити рівномірно всі частини кімнати. Навіть кутки не залишаємо порожніми ...
  3. Тепер зустрічаємося очима з кожним, хто проходить поруч з нами. На команду - секундна затримка - зупинка на зоровий контакт - і знову рух до наступної зустрічі. Призупинилися - погляд - рух.
  4.  Якщо до сих пір наш зоровий контакт з партнерами був чисто механічної фіксацією, то тепер давайте наповнимо зустріч емоціями. Що висловлює ваш погляд при кожній новій зустрічі: радість, здивування, привітність, байдужість і т.п.
  5. Продовжуємо рух і кожному, хто зустрінеться нам на шляху, тиснемо руку. Темп не знижується, тому вам доведеться бути досить спритнішими, щоб встигнути вітатися і з тими, хто проходить праворуч від вас, і з тими, хто обходить зліва.
  6. Спробуйте не пропустити жодного  учасника, нікого не залишити без привітання. Ходити кругами зовсім не обов'язково: вся кімната в вашому розпорядженні. Імпровізуємо у виборі маршруту!
  7.  Тепер замість рукостискання торкаємося кожного зустрічного тією частиною тіла, яку називає  педагог.   Лікоть! - значить, до ліктя зустрічного прикладаємо свій лікоть і зупиняємо ходьбу, поки педагог не перевірить, що всі учасники знайшли собі пару. «Плече» - значить, стоїмо пліч о пліч. «Коліно» – приставляємо  коліно до коліна.
  8. Для більш старшої групи можна  ускладнити. Коли педагог називає  три частини тіла, групі доведеться об'єднатися в трійки, чотири частини тіла - четвірки учасників. Продовжуємо ходьбу і пробуємо виконати це завдання. Наприклад «Спина, голова, коліно» -  три людини вишикуються  в якусь абстрактну скульптуру. Це може бути так: перший підняв ногу і уперся коліном в спину другого, а третій  торкає другого головою. Або другий спосіб: дві людини вперлися один в одного лобами і з'єднали один ліве, інший праве коліна, а третій учасник групи притулився до першого спиною. Тут залежить від винахідливості учасників! Давайте спробуємо ще кілька конструкцій!
  9.  Відновили дихання. Розслабляємося. Після кожного етапу - перевірка і кілька слів підтримки, корекції.
  10. Обговорення  вправи.

 

 

docx
Додано
25 лютого 2021
Переглядів
256
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку