Календарне планування гуртка "Відповідальне споживання" І семестр

Про матеріал
Календарне планування позашкільного гуртка «Відповідальне споживання» Планування розроблене на основі методичних рекомендацій посібника «Навчальні програми та методичні матеріали для закладів позашкільної і загальної середньої освіти (очна і дистанційна форми навчання) [збірник/за загальною редакцією доктора педагогічних наук В.В.Вербицького]. – К.: НЕНЦ, 2020 – 653 с. Планування розраховане з початку занять з 14 вересня, з урахуванням канікулярного періоду, а також виключенням святкових днів, з навантаженням 6 годин на тиждень, відповідно до програми в один рік навчання.
Перегляд файлу

         ЗАТВЕРДЖЕНО:

         Директор КПНЗ «СЮН

Тернівського району» КМР

         ____________А.Д. Цуренков

«__» ___________2021 р.

 

 

 

 

 

КАЛЕНДАРНО-ТЕМАТИЧНЕ

ПЛАНУВАННЯ

«ВІДПОВІДАЛЬНЕ СПОЖИВАННЯ»

на 2021-2022 н.р.

КЕРІВНИКА ГУРТКА ХАНЧЕНКО ДАР’Ї ОЛЕГІВНИ

 

 

 

 

 

 

 

 

Кривий Ріг


Календарне планування позашкільного гуртка «Відповідальне споживання»

 Планування розроблене на основі методичних рекомендацій посібника «Навчальні програми та методичні матеріали для закладів позашкільної і загальної середньої освіти (очна і дистанційна форми навчання) [збірник/за загальною редакцією доктора педагогічних наук В.В.Вербицького]. – К.: НЕНЦ, 2020 – 653 с.

 Планування розраховане з початку занять з 14 вересня, з урахуванням канікулярного періоду, а також виключенням святкових днів, з навантаженням 6 годин на тиждень, відповідно до програми в один рік навчання.

І Семестр

Дата

Тема заняття

Години

Вступ

1

 

Набір учнів у гурток. Підготовка документації, кабінету. Екскурсія по СЮН. Ознайомлення з планом роботи гуртка. Інструктаж з ТБ.

2

2

 

Заняття-вікторина «Що я знаю про ресурси?»

2

Продукти харчування

3

 

Вплив на довкілля харчової та легкої промисловості.

2

4

 

Основні групи харчових речовин та їх функції.

2

5

 

Вплив екологічних факторів на якість продуктів харчування.

2

6

 

Причини і наслідки збільшення обсягів споживання харчових продуктів у заможних країнах.

2

7

 

Загальні відомості про нітрати.

2

8

 

Чинники, що впливають на накопичення нітратів у продуктах харчування.

2

9

 

Лайфхаки: Як захиститися від нітратів?

2

10

 

Загальні відомості про пестициди; вплив на довкілля та людину.

2

11

 

Схеми циркуляції пестицидів у довкіллі.

2

12

 

Ознаки наявності в овочах і фруктах нітратів та пестицидів.

2

13

 

Загальні відомості про антибіотики.

2

14

 

Джерела потрапляння антибіотиків у харчові продукти.

2

15

 

Способи зменшення вмісту антибіотиків у продуктах.

2

Сертифікація

16

 

Загальні відомості про сертифікацію в Україні. Обов’язкова сертифікація продукції.

2

17

 

Стандарти безпечності харчової продукції.

2

18

 

Маркування продукції: Як розрізнити та що означають знаки маркування на упаковці.

2

19

 

Загальні відомості про органічну продукцію.

2

20

 

Стандарти органічного виробництва. Як сертифікується органічна продукція в Україні.

2

21

 

Знаки маркування органічної продукції.

2

22

 

Чим органічна продукція відрізняється від сільськогосподарської традиційної продукції.

2

23

 

Поняття про справедливу торгівлю. Історія Fair trade. Сертифікація Fair trade.

2

24

 

Зв'язок справедливої торгівлі з відповідальним споживанням.

2

25

 

Цікаві факти про справедливу торгівлю.

2

26

 

Загальні відомості про локальні та сезонні продукти.

2

27

 

Гастрономічна освіта та смаки регіонів України.

2

28

 

Карта локальних продуктів харчування.

2

29

 

Календар сезонних продуктів харчування.

2

Правила відповідального вибору продуктів

30

 

Напрямки та тенденції стійкого споживання харчових продуктів.

2

31

 

Гастрономічні звички щоденного раціону.

2

32

 

Мотиви, що можуть спонукати до сталого споживання.

2

33

 

Дослідження: Як навчити відповідальному споживанню?

2

Споживання ресурсів у побуті

34

 

Поняття про ресурси та їх види.

2

35

 

Проблема вичерпання природних ресурсів.

2

36

 

Основні види споживання ресурсів.

2

37

 

Основні аспекти етики споживання.

2

38

 

Забруднення гідросфери та природних вод.

2

39

 

Охорона водних ресурсів та методи очистки вод.

2

40

 

Екологічне споживання води у житловому приміщені.

2

41

 

Миючі, чистячі засоби та засоби для прання.

2

42

 

Електрична енергія в побуті.

2

43

 

Альтернативна (зелена) енергетика.

2

44

 

Енергетичні потреби та вплив на навколишнє середовище.

2

45

 

Новий рік та економія електроенергії у житловому приміщені.

2

 

docx
Додано
7 лютого 2022
Переглядів
635
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку