Календарне планування з фізичної культури у 8 класі на ІІ семестр 2018/2019 навчального року

Про матеріал

Календарно – тематичне планування з фізичної культури в 8 класі розраховано на ІІ семестр 2018/2019 навчального року. Для вивчення запропоновані модулі «Гімнастика», «Легка атлетика». Враховані теоретико-методичні відомості, загальна фізична підготовка та орієнтовні навчальні нормативи.

Перегляд файлу

КАЛЕНДАРНО - ТЕМАТИЧНЕ ПЛАНУВАННЯ З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ В 8 КЛАСІ

ІІ СЕМЕСТР

26 УРОКІВ ГІМНАСТИКИ + 26 УРОКІВ ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ

МОДУЛЬ. ГІМНАСТИКА (26)

№ уроку

Зміст навчального матеріалу

Дата планова

Дата фактична

Примітка

45.

Інструктаж з БЖД № 7.12 Різновиди гімнастики, що культивуються в Україні. Повороти на місці. Різновиди ходьби. Крок галопу. Рівномірний біг (500м). Комплекс ЗРВ. Стрибки зі скакалкою (3х 50) (Х.) - Лазіння по вертикальному канату у 2 прийоми. (Д.) - Вправи з рівноваги на колоді: вхід з додатковою опорою на кінець колоди – руки в сторони – перемінний крок з правої, коло руками вниз – перемінний крок з лівої, коло руками вниз – мах правою, руки вперед – поворот кругом на носках у напівприсіді, руки в сторони – 2 стрибки зі зміною положення ніг – крок правою – упор стоячи на лівому коліні, хват руками за колоду – праву ногу вниз – махом правої зіскок вигнувшись. (Х., Д.) - Комплекс вправ на гнучкість. Гра «Квач, ноги від землі».

15.01

 

 

46.

Страхування під час виконання фізичних вправ. Повороти у русі ліворуч. Різновиди ходьби. Крок галопу. Рівномірний біг (500м). Комплекс ЗРВ. Стрибки зі скакалкою (4х50р). (Х.) - Лазіння по вертикальному канату у 2 прийоми. (Д.) - Вправи з рівноваги на колоді. (Х., Д.) - Комплекс вправ на гнучкість. Гра «Квач, ноги від землі».

16.01

 

 

47 - 48.

Повороти у русі ліворуч. Різновиди ходьби. Крок польки. Рівномірний біг (600м). Комплекс ЗРВ з гімнастичною палицею. (Х.) - Лазіння по вертикальному канату у 2 прийоми. (Д.) - Вправи з рівноваги на колоді. (Х., Д.) - Комплекс вправ на гнучкість. Гра «Кішка» і «міст».

17.01

22.01

 

 

49 – 50.

Повороти у русі праворуч. Різновиди ходьби. Крок польки. Рівномірний біг (600м). Комплекс ЗРВ з гімнастичною палицею. (Х.) - Лазіння по вертикальному канату у 2 прийоми. (Д.) - Вправи з рівноваги на колоді. (Х., Д.) - Комплекс вправ на гнучкість. Гра «Кішка» і «міст».

23.01

24.01

 

 

51 – 52.

(Х.) – Акробатика: стійка на руках з допомогою.

(Д.) – Акробатика: рівновага на одній нозі. Вправи на гнучкість. Гімнастична смуга перешкод. Дихальні вправи.

29.01

30.01

 

 

53 – 54.

Правила безпеки під час занять гімнастичними вправами.

(Х.) – Акробатична зв’язка елементів: в. п. – о. с. – стійка на голові і руках – упор присівши – перекид уперед – довгий перекид уперед – перекид назад в упор стоячи ноги нарізно – стрибок в основну стійку.

(Д.) - Акробатична зв’язка елементів: рівновага на одній нозі, руки в сторони – упор присівши – 2 перекиди вперед – перекатом назад стійка на лопатках – перекатом уперед упор присівши – перекид назад у напівшпагат, руки в сторони – стійка на колінах – стрибок в упор присівши – випрямитися – «міст» (з допомогою) – перехід в упор присівши – основна стійка. (Х., Д.) – Комплекс вправ на гнучкість. Естафета з перекидами вперед. Вправи на релаксацію «Літній день».

31.01

05.02

 

 

55 – 56.

(Д.) – Акробатична зв’язка елементів. (Х.) - Вправи на низькій перекладині:

- вис на підколінках;

– вис зігнувшись;

– вис вигнувшись;

– опускання в упор присівши через стійку на руках.

Підготовчі вправи до опорних стрибків. (Х.) - Опорні стрибки способом «ноги нарізно» через гімнастичного козла (козел у довжину) висотою 100-110см (Д.) – Вправи з гімнастичним обручем. Вправи для профілактики плоскостопості.

06.02

07.02

 

 

57 – 58.

Елементи народних танців. (Х.) - Вправи на низькій перекладині: вис стоячи – підйом переворотом в упор поштовхом двома – перемах правою – спад у вис завісом – вис на підколінках – вис зігнувшись – вис вигнувшись – вис на підколінках – через стійку на руках опускання в упор присівши – основна стійка. (Х, Д) – Акробатика, вправи на гнучкість. (Д.) - Опорні стрибки способом «ноги нарізно» через гімнастичного козла (козел у ширину) висотою 100-110см Вправи для профілактики плоскостопості.

12.02

13.02

 

 

59.

Орієнтовний навчальний норматив: нахил тулуба вперед із положення сидячі, см

Х. – до +2см         + 2см          +5см         +8см

Д. – до +8см         +8см          +10см        +13см

Піднімання тулуба в сід за 30с. (Х) - Підтягування у висі на високій перекладині. (Д.) - Згинання та розгинання рук в упорі лежачи. Гімнастична смуга перешкод. Дихальні вправи.

14.02

 

 

60 – 61.

Перемінний крок. (Х, Д.) - Акробатична зв’язка елементів. Піднімання тулуба в сід за 30 секунд. (Х.) - Підтягування у висі на високій перекладині. (Д.) – Згинання та розгинання рук в упорі лежачи від лави. Естафета з перекидами уперед. Перетягування канату. Вправи на релаксацію «Бурулька».

19.02

20.02

 

 

62.

Орієнтовний навчальний норматив: піднімання тулуба в сід за 30с

Х. – до 13р        13р            21р           31р

Д. – до 12р        12р            20р           30р

(Х.) – Підтягування у висі на високій перекладині. (Х.) - Опорні стрибки. (Д.) – Вправи з гімнастичним обручем. (Д.) – Комплекс вправ степ – аеробіки на гімнастичній лаві. Вправи на збереження постави.

21.02

 

 

63 – 64.

(Х). - Вправи на високій перекладині: підтягування. (Д). - Згинання та розгинання рук в упорі лежачи на гімнастичній лаві. Гімнастична смуга перешкод. Рухлива гра «Вгадай час».

26.02

27.02

 

 

65.

Орієнтовний навчальний норматив: згинання та розгинання рук в упорі лежачи

Х. - до 10р      10р      15р       20р (від підлоги)

Д. - до 7р                10р       13р (від гім. лави)

(Х., Д.) – Акробатична зв’язка елементів. Гімнастична смуга перешкод. Дихальні вправи.

28.02

 

 

66 – 67.

(Х) - Вправи на високій та низькій (Д.) перекладині. (Д.) – Вправи з гімнастичним обручем. (Х.) – Акробатична звязка елементів. (Х.) – Опорні стрибки. (Д.) - Комплекс вправ степ – аеробіки на гімнастичній лаві. Вправи на релаксацію «Літній день».

05.03

06.03

 

 

68.

Орієнтовний навчальний норматив: підтягування на високій (Х) і низькій (Д) перекладині

Х. – до 3р                                   

Д. – до 7р                     10р          13р      

(Х., Д.) – Перетягування канату. (Х, Д.) – Опорні стрибки. Гімнастична смуга перешкод. Дихальні вправи.

07.03

 

 

69 – 70.

(Х, Д.) – Акробатика. (Х., Д.) – Перетягування канату. Естафета «міст» та «кішка». Дихальні вправи.

12.03

13.03

 

 

 

 

МОДУЛЬ. ЛЕГКА АТЛЕТИКА (26)

№ уроку

Зміст навчального матеріалу

Дата планова

Дата фактична

Примітка

71.

Інструктаж з БЖД № 7.13. Значення занять фізичною культурою та спортом для підтримання розумової працездатності. Стройові та ЗРВ. Різновиди ходьби. Рівномірний біг (500м). Спеціальні легкоатлетичні вправи, прискорення. Високий старт і стартовий розбіг. Біг на дистанцію 30 метрів. Підготовчі вправи до метання. Способи тримання м’яча. Метання малого м’яча на дальність з місця. Рухлива гра «Перестрілка». Дихальні вправи.

14.03

 

 

72.

Зовнішні ознаки, стадії та біологічне значення втоми. Рівномірний біг (600м). Спеціальні бігові вправи. Прискорення з різних вихідних положень. Високий старт. Біг на дистанцію 30м. Підготовчі вправи до метання. Тримання м’яча. Метання малого м’яча з місця на дальність. Рухлива гра «Перестрілка». Вправи на релаксацію «Повітряна кулька».

19.03

 

 

73.

Рівномірний біг (до 700м) Спеціальні бігові вправи. Низький старт. Біг на дистанцію 30м Рухлива гра «Дожени товариша». Підготовчі вправи до метання. Метання малого м’яча на дальність з одного кроку. Рухлива гра «Хто далі». Вправи на профілактику плоскостопості.

20.03

 

 

74.

Стройові та ЗРВ. Різновиди ходьби. Рівномірний біг (800м). Спеціальні легкоатлетичні вправи, прискорення. Біг на дистанцію 60м. Види фінішування. Підготовчі вправи до метання. Метання малого м’яча з трьох кроків розбігу на дальність. Рухливі ігри «Хто далі» та «Хвостики». Дихальні вправи.

21.03

 

 

75.

Стройові та ЗРВ. Різновиди ходьби. Рівномірний біг (900м). Спеціальні легкоатлетичні вправи, прискорення. Біг на дистанцію 60м. Види фінішування. Підготовчі вправи до метання. Метання малого м’яча з трьох кроків розбігу на дальність. Рухливі ігри «Хто далі» та «П’ятнашки маршем». Дихальні вправи.

02.04

 

 

76.

Рівномірний біг (до 1000м) Спеціальні бігові вправи. Біг на дистанцію 100 – 300 метрів. Метання малого м’яча з трьох кроків розбігу на дальність. Підбір розбігу у стрибках у довжину. Стрибок у довжину з розбігу способом «зігнувши ноги». Рухлива гра «Мисливці та качки». Дихальні вправи.

03.04

 

 

77.

Особливості дихання та питний режим при заняттях легкою атлетикою. Стройові та ЗРВ. Різновиди ходьби. Рівномірний біг (1200м). Спеціальні легкоатлетичні вправи, прискорення. Повторний біг 2рх200м Розбіг та відштовхування у стрибках у довжину. Стрибки у довжину розбігу способом «зігнувши ноги». Рухлива гра «Переміна місць». Вправи на релаксацію «Задуй свічку».

04.04

 

 

78.

Стройові та ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Підскоки на 2 ногах з поворотами на 1800. Прискорення 10 – 30м. Повторний біг 2рх200м Стрибки у довжину з місця. Розбіг та відштовхування у стрибках у довжину. Стрибки у довжину з розбігу способом «зігнувши ноги». Метання малого м’яча з розбігу на дальність. Рухливі ігри «Бігуни та стрибуни», «П’ятнашки маршем». Дихальні вправи.

09.04

 

 

79.

Особливості бігу на короткі, середні та довгі дистанції. Низький старт. Повторний біг 2рх200м Політ та приземлення у стрибках у довжину з розбігу способом «зігнувши ноги». Тримання і відведення м’яча. Метання м’яча з розбігу на дальність. Смуга перешкод. Дихальні вправи.

10.04

 

 

80 – 81.

Повороти на місці. Рівномірний біг 1000м. Біг на дистанцію 30м з високого старту. Політ та приземлення у стрибках у довжину з розбігу способом «зігнувши ноги». Метання малого м’яча на дальність з розбігу. Смуга перешкод. Дихальні вправи.

11.04

16.04

 

 

82.

Орієнтовний навчальний норматив: біг на дистанцію 30м з високого старту

Х. -     більше 6,2с          6,2с            5,8с        5,2с

Д. -     більше 6,7с          6,7с            6,2с        5,6с

Стрибок у довжину з місця. Підготовчі вправи до метання. Метання малого м’яча на дальність з розбігу. Зустрічні естафети з бігом та стрибками. Дихальні вправи.

17.04

 

 

83.

Повільний біг до 1200м. Стрибок у довжину з розбігу способом «зігнувши ноги». Підготовчі вправи до метання. Метання малого м’яча на дальність з розбігу. Біг 60м. Рухливі ігри «Вовк у канаві», «Заборонений рух».

18.04

 

 

84.

Орієнтовний навчальний норматив: стрибок у довжину з розбігу способом «зігнувши ноги»

Х.-   до 300см      300см      320см        360см

Д. -  до 250см      250см      270см        290см

Біг 60м Метання малого м’яча з розбігу на дальність. Смуга перешкод. Дихальні вправи.

23.04

 

 

85 – 86.

Повільний біг до 1200м. Біг 60м. Стрибок у довжину з місця. Метання малого м’яча на дальність з розбігу. Смуга перешкод. Дихальні вправи.

24.04

25.04

 

 

87.

Орієнтовний навчальний норматив: біг 60 метрів

Х. – б. 10,8 с    10,8с    10,0с    9,0с

Д. – б.11,4с      11,4с     10,8с    10,3с

Стрибок у довжину з місця. Метання малого м’яча на дальність з розбігу. Смуга перешкод. Дихальні вправи.

30.04

 

 

88.

Рівномірний біг до 1000м (Д.), 1500м (Х.). Комплекс вправ метальника. Метання малого м’яча на дальність з розбігу. Потрійний стрибок. Рухливі ігри «Білки, жолуді, горіхи», «Карлики та велетні». Вправи на релаксацію «Бджілка».

02.05

 

 

89.

Орієнтовний навчальний норматив: метання малого м’яча на дальність

Х. -  до 23м      23м      30м      36м  

Д. -  до 15м      15м      18м      22м

Потрійний стрибок. Біг на дистанцію 100 – 300 метрів. Рухлива гра «Заборонений рух».

07.05

 

 

90.

Рівномірний біг до 1000м Комплекс ЗРВ. Стрибки з поворотом на 180˚. Cтрибок у довжину з місця. Підготовчі вправи до метання. Метання м’ячів різного діаметра на дальність. Рухливі ігри.

08.05

 

 

91.

Орієнтовний навчальний норматив: рівномірний біг на дистанцію 1000м (Д.), 1500м (Х.)

Х. – б.8.00хв.     8.00хв.     7.20хв.    6.50хв.

Д. – б.6.10хв.     6.10хв      5.40м      5.20хв.

Навчальна гра у волейбол.

14.05

 

 

92.

Стройові вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ на місці. Стрибки зі скакалкою (3сх50р.) Спеціальні легкоатлетичні вправи. «Човниковий біг «4х9 метрів. Підготовчі вправи до стрибків у висоту. Підбір розбігу та відштовхування у стрибках у висоту способом «переступання». Рухлива гра «Вудочка під ногами». Дихальні вправи.

15.05

 

 

93.

Орієнтовний навчальний норматив: стрибок у довжину з місця

Х. - м. 150см        150см        170см            185см

Д. – м. 130см        130см       145см            165см

Розбіг та відштовхування у стрибках у висоту з розбігу способом «переступання». Рухлива гра «Бігуни та стрибуни». Вправи для профілактики плоскостопості.

16.05

 

 

94.

Стройові вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ на місці. Стрибки зі скакалкою (3сх50р.) Спеціальні легкоатлетичні вправи. Підготовчі вправи до стрибків у висоту. Перехід через планку та приземлення у стрибках у висоту з розбігу способом «переступання». Стрибки у висоту з розбігу способом «переступання». Рухлива гра «Вудочка під ногами». Вправи на релаксаці. «Хмаринка».

21.05

 

 

95.

Орієнтовний навчальний норматив: стрибок у висоту з розбігу способом «переступання»

Х. -  до 85см       85см       95см        105см

Д. -  до 75см       75см       85см         95см

Рухливі ігри «Бездомний заєць», «Карлики та велетні».

22.05

 

 

96.

Рівномірний біг (500м) Спеціальні бігові вправи. Старт та стартовий розбіг. Біг на дистанцію 100 – 300 метрів. Метання м’ячів різного діаметра на дальність. Смуга перешкод. Дихальні вправи.

23.05

 

 

 

 

docx
Додано
7 січня 2019
Переглядів
986
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку