Календарно-тематичне планування уроків фізичної культури у 7 класі для дітей з ООП

Про матеріал
Календарно-тематичне планування уроків фізичної культури у 7 класі для дітей з ООП ( 70год./ 2год.тижд.)
Перегляд файлу

Календарно-тематичне планування з фізичної культури

для 7 класу

(діти з порушеннями інтелектуального розвитку)

( 70 год. 2 год. на тиждень)

 

№_

Уроку

Зміст

Кількість годин

Дата

Примітки

 

Гімнастика 20год.

 

 

 

1

Теоретичні відомості. Руховий режим дня учня 7-го класу. Фізичне навантаження, значення його контролю під час занять фізичною культурою. Руховий режим дня учня 7-го класу. Застосування засобів фізичного виховання (фізичних вправ, гігієнічних та природних чинників) з метою зміцнення здоров’я учнів, підвищення їх працездатності, формування правильної постави.

 1

 

 

2

Дихальні вправи. Очисне дихання . Динамічні дихальні вправи. Діафрагмальне дихання у спокої .Динамічні дихальні вправи

 1

 

 

3

Вправи на розтягування. Глибокий напівприсід з в.п. стійка ноги нарізно, стопи розгорнуті назовні (затримка на 30 с). Симетричні та асиметричні махи руками (вперед, назад, праворуч, ліворуч). Похитування в випаді. Прогинання тулуба з в.п. лежачи на животі.

 1

 

 

4

Акробатичні вправи. Підйом з вису в упор переворотом махом однієї ноги та поштовхом іншої на перекладині. Ходьба по колоді (низькій) боком. Вскок розгином прогнувшись з в.п. напівприсід. Перекат з поворотом з сіда ноги нарізно. Перекат убік з упору присівши на колінах в групуванні.

 

 1

 

 

5

Вправи на розслаблення. Чергування напруження м’язів рук і ніг з наступним розслабленням при подоланні опору партнера. Вібрації та струси руками, ногами у в.п. стоячи, сидячи та лежачи.

 1

 

 

6

Вправи для розвитку координаційних здібностей. Підйом з вису в упор переворотом махом однієї ноги та поштовхом іншої на перекладині. Лазіння по гімнастичному канату в два прийоми. Вскок розгином прогнувшись з в.п. напівприсід. Ходьба по колоді (низькій) боком.

Ходьба по гімнастичній лаві парами / невеликою групою.

 1

 

 

8

Вправи для розвитку координаційних здібностей. Ходьба по гімнастичній лаві з зупинками для виконання завдань (зі збиранням предметів з підлоги, стоячи на гімнастичній лаві).  Перекат убік з упору присівши на колінах в групуванні. Лазіння по гімнастичному канату в три прийоми.

 

 1

 

 

9

Вправи для розвитку координаційних здібностей. Лазіння по гімнастичному канату в три прийоми. Ходьба по гімнастичному мату з зупинками, зі збиранням предметів покладених на гімнастичний мат. Ходьба по гімнастичній лаві з предметом у руках.

 

 1

 

 

10

Стройові вправи. Відпрацювання рухів руками при ходьбі строєм. Виконання команд: «По колу – руш!», «За розподілом кроком – руш!», «За розрахунком кроком – руш! », «На свої місця кроком - руш!». Повороти на місці кругом (переходом). Виконання команд: «Відставити!», «Направляючий – на місці!»

 1

 

 

11

Ритмопластичні вправи. Елементи української хореографії: основні позиції рук та ніг, переходи з однієї позиції в іншу. Зміна положення та виконання елементів гімнастичних та спортивно-прикладних вправ з предметами (різнокольоровими гімнастичними стрічками, іграшками, м’ячами тощо) та без них під музично-ритмічний супровід (з використанням п’єс з яскраво вираженим ритмічним малюнком і темпом) (з використанням мультимедійних засобів). Крок галопу вбік – під музично-ритмічний супровід (з використанням п’єс з яскраво вираженим ритмічним малюнком і темпом).

 

 

 1

 

 

12

  Вправи з використанням гімнастичних предметів і приладів. Штовхання набивного м’яча (2 кг) з місця двома руками / однією рукою. Підйом з вису в упор переворотом махом однієї ноги та поштовхом іншої на перекладині. Ходьба по колоді (низькій) боком. Ходьба по гімнастичній лаві парами / невеликою групою. Ходьба по гімнастичній лаві з зупинками для виконання завдань (зі збиранням предметів з підлоги, стоячи на гімнастичній лаві).

 1

 

 

13

Вправи з використанням гімнастичних предметів і приладів. Лазіння по гімнастичному канату в два прийоми. Підкидання та ловіння гімнастичної палиці обома руками. Опорний стрибок «ноги нарізно» через гімнастичного козла в довжину. Елементи баскетболу (кидання м’яча в корзину з місця; міні-баскетбол).

 1

 

 

14

Вправи з використанням гімнастичних предметів і приладів. Елементи футболу (ведення м’яча між предметами; міні-футбол). Елементи волейболу (передача м'яча з власним підкиданням на місці після невеликих переміщень(вперед, назад, праворуч, ліворуч).

 1

 

 

15

Вправи з використанням гімнастичних предметів і приладів. Перекат убік з упору присівши на колінах в групуванні. Елементи волейболу (нижня пряма подача). Ходьба гімнастичною лавою з предметом (предметами) в руках. Лазіння по гімнастичному канату в три прийоми.

 1

 

 

16

Вправи з використанням гімнастичних предметів і приладів..Передавання набивного м’яча (2 кг) праворуч \ ліворуч, стоячи в колі. Присідання, повороти з набивним м’ячем (2 кг).

 1

 

 

17

Кистьова та пальчикова гімнастика. Протиставлення пальців правої і лівої руки одночасно та послідовно. Колові рухи кистями з одночасним згинання та розгинання пальців.

Мудри: «Сахаджа шанкха мудра», «Апана мудра» .

1

 

 

18

Кистьова та пальчикова гімнастика. Стискання пальцями кисті малого м'яча.

Відведення та приведення пальців на двох руках одночасно (з зоровим контролем та без нього). Мудра «Вікно мудрості»

1

 

 

19

Імітаційні вправи. Імітація рухів метелика; жука; квітки, що розпускається. Імітація рухів ведмедя.

1

 

 

20

Імітаційні вправи. Імітація рухів метелика; жука; квітки, що розпускається. Імітація рухів ведмедя.

 

1

 

 

 

 Легка атлетика 18 год.

 

 

 

 

21

Теоретичні відомості. Особиста гігієна учня. Санітарно-гігієнічні вимоги до занять легкою атлетикою. Значення взаємодопомоги. Поняття про попередню та виконавчу команди.

 1

 

 

22

Ходьба: по колоді (низькій) боком; по гімнастичній лаві з зупинками для виконання завдань (зі збиранням предметів з підлоги, стоячи на гімнастичній лаві); по гімнастичній лаві парами / невеликою групою.

 1

 

 

23

Біг: з високого та низького старту; широким кроком на носках по прямій («коридор» 40-50 см); естафетний біг (30 м). Елементи баскетболу, волейболу, футболу.

 

 1

 

 

24

Біг: з високого та низького старту; широким кроком на носках по прямій («коридор» 40-50 см); естафетний біг (30 м). Елементи баскетболу, волейболу, футболу.

 

 1

 

 

25

Стрибки: опорний стрибок «ноги нарізно» через гімнастичного козла в довжину. Елементи баскетболу (кидання м’яча в корзину з місця; міні-баскетбол).

 

 1

 

 

26

Стрибки: опорний стрибок «ноги нарізно» через гімнастичного козла в довжину. Елементи баскетболу (кидання м’яча в корзину з місця; міні-баскетбол).

 

 1

 

 

27

Метання: тенісного м’яча в підлогу на висоту відскоку; штовхання набивного м’яча (2 кг) з місця двома руками / однією рукою.

 1

 

 

28

Метання: тенісного м’яча в підлогу на висоту відскоку; штовхання набивного м’яча (2 кг) з місця двома руками / однією рукою.

1

 

 

29

Елементи баскетболу (кидання м’яча в корзину з місця; міні-баскетбол).

 

 1

 

 

30

Елементи футболу (ведення м’яча між предметами; міні-футбол). Елементи волейболу (передача м'яча з власним підкиданням на місці після невеликих переміщень(вперед, назад, праворуч, ліворуч).

 1

 

 

31

Лазіння: підйом з вису в упор переворотом махом однієї ноги та поштовхом іншої на перекладині; по гімнастичному канату в два прийоми.

 1

 

 

32

Повзання: по гімнастичній лаві різнойменним способом \ однойменним способом (вперед, назад).

 1

 

 

33

Ходьба: зі зміною площі опори; по гімнастичній лаві з предметом у руках; крок галопу вбік.

 

1

 

 

34

Біг: зі зміною напряму за командою (сигналом) вчителя) в «коридорчику» (40-50 см).

 

 1

 

 

35

Стрибки: з навівприсіду;  в висоту з прямого розбігу способом «зігнувши ноги».

 

1

 

 

36

Метання: м’яча в стіну та його ловля (обома руками). Елементи баскетболу (ведення м’яча з переміщенням вперед, назад, ліворуч, праворуч). Елементи волейболу (нижня пряма подача).

1

 

 

37

Лазіння: по гімнастичній лаві з переходом на гімнастичну стінку; по гімнастичному канату в три прийоми.

1

 

 

38

Повзання: по гімнастичному мату (праворуч \ ліворуч).

1

 

 

 

Футбол 10год.

 

 

 

39

Пересування: поєднання прийомів пересування з володінням м’ячем. Навчальна гра 

 1

 

 

40

Пересування: поєднання прийомів пересування з володінням м’ячем. Навчальна гра 

 1

 

 

41

Ведення м’яча. Естафета з предметами

 1

 

 

42

Ведення м’яча. Навчальна гра

 1

 

 

43

Удари по м’ячу ногою.Естафета з м’ячем

 1

 

 

44

Удари по м’ячу ногою.Естафета з м’ячем

 1

 

 

45

Удари по м’ячу , що котиться.Навчальна гра

1

 

 

46

Удари по м’ячу , що котиться. Естафета

 1

 

 

47

Удари по м’ячу ногою: удари в русі. Естафета з предметами

1

 

 

48

Удари по м’ячу ногою: удари в русі. Навчальна гра

1

 

 

 

Ігри 22год.

 

 

 

49

Теоретичні відомості. Правила поведінки учнів під час проведення рухливої гри. Правила та зміст вибраних рухливих ігор. Українські народні ігри та забави. Зміст розучених ігор. Для розвитку уваги, мислення: «Естафета з обручем»

 1

 

 

50

Для розвитку уваги, мислення:  «Естафета парами»

 1

 

 

51

Для розвитку уваги, мислення:  «Неправильний рух»

 1

 

 

52

Для розвитку уваги, мислення: «Хто далі», «Потяг» .

 

 1

 

 

53

Для розвитку координаційних здібностей: «Неправильний рух», «Потяг»

 1

 

 

54

Для розвитку координаційних здібностей: Естафета з обручем», «Естафета парами»

 1

 

 

55

Для розвитку гнучкості: «Неправильний рух»

 1

 

 

56

Для розвитку швидкості: «Естафета з обручем»

 1

 

 

57

Для розвитку швидкості:  «Естафета парами»

 

 1

 

 

58

Для розвитку швидкості: «Потяг»

 1

 

 

59

Для розвитку сили: «Хто далі»

 

 1

 

 

60

Для розвитку витривалості: «Потяг»

 

 1

 

 

61

Для розвитку дрібної моторики: «Неправильний рух»

 

 1

 

 

62

З елементами ходьби, бігу, стрибків: «Естафета з обручем»

 

 1

 

 

63

З елементами ходьби, бігу, стрибків:  «Естафета парами»

 

 1

 

 

64

З елементами ходьби, бігу, стрибків: «Потяг»

 

 1

 

 

65

З метанням, киданням, ловлею: «Неправильний рух»

 

 1

 

 

66

З метанням, киданням, ловлею: «Хто далі»

 1

 

 

67

Для розвитку комунікаційних навичок: «Естафета з обручем»

 1

 

 

68

Для розвитку комунікаційних навичок: «Естафета парами»

 1

 

 

69

Для розвитку комунікаційних навичок: «Хто далі»

 1

 

 

70

Для розвитку комунікаційних навичок: «Потяг»

 1

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Фізична культура, Інші матеріали
Інкл
Додано
28 вересня 2023
Переглядів
269
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку