Картки для самостійної роботи по темі:"Задачі на ймовірність"

Про матеріал

Картки складено у чотирьох варіантах, в кожному по чотири задачі в порядку зростання складності. Перша - на класичну ймовірність, друга - потребує застосування комбінаторних формул і класичного означення ймовірності, третя - додатково ще потрібно застосувати правило суми або правило добутку і четверта - потребує творчого підходу до розв'язання, може бути розв'язана алгебраїчним способом, тобто за допомогою рівняння.

Перегляд файлу

 

Самостійна робота

по темі: «Початки теорії ймовірностей»

Варіант 1

  1. Кидають дві однакові монети. Яка ймовірність того, що випадуть «герб» і «число»?
  2. Кидають два однакових гральних кубики. Яка ймовірність того, що сума цифр, які випали, буде дорівнювати шести?
  3. Із 16 учнів, серед яких 4 дівчини, на святковий вечір запрошують трьох учнів. Яка ймовірність того, що серед запрошених буде одна дівчина?
  4. У скриньці лежать 10 білих кульок і кілька зелених. Відомо, що ймовірність витягти з першого разу зелену кульку становить . Скільки зелених кульок у скриньці? Яка ймовірність того, що серед вийнятих навмання трьох кульок дві виявляться зеленими?

 

 

Самостійна робота

по темі: «Початки теорії ймовірностей»

Варіант 2

  1. Кидають дві однакові монети. Яка ймовірність того, що випадуть два «герби»?
  2. Кидають два однакових гральних кубики. Яка ймовірність того, що сума цифр, які випали, буде дорівнювати десяти?
  3. Із 60 запитань до екзамену учень підготував тільки 45. У білеті 4 запитання, але, щоб одержати відмінну оцінку, достатньо відповісти на 3. Яка ймовірність того, що учень одержить «відмінно»?
  4. У скриньці лежать 15 білих кульок і кілька синіх. Відомо, що ймовірність витягти з першого разу білу  кульку становить . Скільки синіх кульок у скриньці? Яка ймовірність того, що серед вийнятих навмання чотирьох кульок дві виявляться синіми?

 

 

 

Самостійна робота

по темі: «Початки теорії ймовірностей»

Варіант 3

  1. У загальноміському святі беруть участь 20 учнів з першої школи, 25 – з другої і 30 – з третьої. Яка ймовірність того, що учень, з яким ви заговорите, навчається в другій школі?
  2. Із 30 студентів 10 мають спортивні розряди. Яка ймовірність того, що три вибрані навмання студенти будуть розрядниками?
  3. У скриньці 12 білих кульок і 10 синіх. Яка ймовірність того, що серед 5 вийнятих навмання кульок 3 виявляться білими?
  4. У групі, серед 30 студентів певна кількість дівчат. Відомо, що ймовірність навмання обрати двох дівчат для участі у конференції становить . Скільки дівчат у групі? Яка ймовірність того, що на конференцію поїдуть хлопець і дівчина?

 

 

Самостійна робота

по темі: «Початки теорії ймовірностей»

Варіант 4

  1. У вікторині 10 запитань з математики, 12 з літератури і 16 з історії. Яка ймовірність того, що обране вами навмання запитання виявиться з математики?
  2. Із 35 студентів 20 займаються спортом. Яка ймовірність того, що чотири вибрані навмання студенти виявляться спортсменами?
  3. У коробці із 30 деталями 6 із дефектом. Яка ймовірність того, що із 7 вийнятих навмання деталей 3 виявляться із дефектом?
  4. У коробці з новорічним подарунком 15 цукерок  у червоних обгортках, 20 у синіх і декілька у зелених. Ймовірність витягти навмання цукерку у синій обгортці становить . Скільки було цукерок в зелених обгортках? Яка ймовірність того, що серед трьох вийнятих навмання цукерок 2 виявляться у червоних обгортках, а одна у зеленій?

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мащакевич Ліана Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
4 січня 2018
Переглядів
5336
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку