Класна година "Модним бути круто". Підготувала вчитель початкових класів Куцик Наталія Іванівна

Про матеріал
Створити позитивну атмосферу в колективі; ознайомити дітей з поняттям "мода", формувати уявлення про те, що модним бути - це красиво; вчити школярів бачити моду не лише в одязі, а й у внутрішній красі; розвивати мовлення дітей; виховувати охайність
Перегляд файлу

Класна година

 

“Модним бути круто”

 

Мета: створити позитивну атмосферу в колективі; ознайомити дітей з поняттям “мода”; формувати уявлення про те, що модним бути - це красиво; вчити школярів бачити моду не лише в одязі, а й у внутрішній красі; розвивати мовлення дітей; виховувати охайність.

 

Обладнання: іграшкове пташеня, український віночок, каблучка, комп’ютер

 

Хід заняття

 

Діти утворюють коло, узявшись за руки, промовляють:

 

Модного ранку! Модного дня!

 

Модного вчора, сьогодні, щодня!

 

Моди бажаєм кожній родині,

 

Щастя, здоров’я  - кожній людині.

 

Вчитель по колу передає маленьке іграшкове пташеня, говорячи комплімент своєму сусідові.

 

Вчитель: А чи приємно чути компліменти? Коли людині говорять гарні слова? А хто з вас себе вважає модним? А чи хотіли б ви бути модними? Чому?

 

Гра - медитація “Я - модне пташеня”

 

Вчитель: Щоб бути модними, потрібно бути гарними, усміхненими, щасливими, здоровими. Ми повинні вміти ще й відпочивати. Зараз заплющте оченята, розслабтеся, уявіть себе маленьким красивим пташеням.

 

Птах - живе, дихає, п’є водичку, росте, літає. Він міцно тримається крилами в повітрі, черпає з нього сили. Силою наповнюється й ваше тіло. Розплющте очі, потягніться, підніміть руки до сонця. Відчуваєте тепло сонячного проміння, що розливається по тілу? Ви набралися енергії від сонечка, увібрали в себе свіжість повітря. Тепер здорові, щасливі, гарні, модні будемо працювати.

 

Обмін інформацією. “Що означає бути модним?”


Вчитель: Ви знаєте, що таке мода?  Мода - це те, що подобається людям у

 

цей час. Якою, на вашу думку, має бути модно вдягнена людина.

 

(Відповіді учнів). Чи може така людина мати неохайний, непривабливий

 

вигляд?

 

До одягу людини завжди ставилися з пильною увагою. В Україні споконвіку казали: ”Шануй одежу в дворі, вона тебе на людях”. Таке ставлення до свого зовнішнього вигляду цілком виправдане. Адже одяг - це те, у чому ми йдемо поміж люди. Недбале ставлення до нього й нині сприймають як неповагу до себе.

 

  • усі часи за допомогою одягу люди прагнули справити враження на інших.

 

Історія виникнення моди.

 

Перша форма одягу виникла, коли людина вперше з’єднала навколо свого тіла дві шкіри, закріпивши їх гілочкою. А коли ці шкіри вона прикрасила черепашками і нанесла на них сік рослин, виникло мистецтво створення одягу.

 

Але шкіру незабаром замінив текстиль. Для закріплення одягу стали використовувати кістяні голки та брошки. І тоді відкрилася нова сторінка одягу і моди. У теплих країнах як одяг використовували листя та кору дерев. Пізніше, коли люди навчилися робити з кісток голки, шкіру зашивали, виготовляючи одяг прилягаючий, бо він краще захищав від негоди.

 

Люди навчилися переплітати волокна кактусів, бананів, волокна кропиви і стовбурів гірського бука. Так виникло ткацтво, а разом з ним і примітивний ткацький верстат.

 

Вся історія одягу - це історія виникнення кравецького мистецтва, одного із найдавніших видів ремесел. Одяг в нашому житті відіграє величезну роль. Він є як предметом першої необхідності, так і виразником нашого внутрішнього світу та індивідуальності.

 

Перегляд презентації “Модний одяг”


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Подивіться, як багато існує одягу. Щоб його створити працює дуже багато людей. Одні придумують і малюють одяг - це модельєри, інші


 

вирізають його із тканини, тобто кроять - це кравці, а ще інші зшивають тканину, щоб вийшов готовий одяг - це швачки.

 

Усі хочуть бути красивими, модними. Тож давайте і ми продемонструємо показ мод

 

Гра: “Показ моди”

 

Учнів запрошують на показ моди. Для цього потрібно по черзі пройтися, зупинитися та розповісти про те, у що вони одягнені й взуті. Розпочинає показ учитель.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчитель: Як правильно дібрати одяг? (Одяг має бути зручним і чистим, відповідати зросту, розміру, призначенню й бути пристойним)


Перегляд мультфільму “Корисні підказки. Зустрічають за одежею”

 

Вчитель: Як ви розумієте слова “Зустрічають по одежі, проводжають по розуму”. Не завжди людина, яка одягнена в дорогий одяг модна, щира, добра. Не завжди з такою людиною приємно спілкуватися . Мода - це не тільки одяг, зовнішня краса, а й добро, яке ми робимо, здоров’я - бо без нього ми нічого не варті, щастя - бо щаслива людина усміхнена, радісна, весела. Послухайте вірш, що ще може бути модним.

 

Слухання вірша про моду “Мода і природа”. Обговорення

 

Мої батьки узяли нову моду: Дітей привчати треба до природи! Тому й мені купили два папуги, Пізніше хом’яків чотири штуки. Бабуня десь знайшла руденьку кішку, Хрещена принесла у клітці мишку. З’явились потім рибки й черепаха, Ще тато обіцяв мені собаку.

 

  • до природи звикнув дуже швидко: Усіх годую, прибираю в клітках.

 

  • всім своїм тваринкам дуже радий, Але мені б хотілось мати брата! Веселе і мале таке хлопча, Щоб гралося зі мною у м’яча.

 

Якби я зміг навчити тих батьків Узяти нову моду на братів.

 

Вчитель: Про яку моду тут йдеться ? Підніміть руку, хто теж хотів би мати братиків чи сестричок? Чи модно мати домашніх тварин?

 

Що важливіше - зовнішня краса чи особисті якості людини?

 

Підсумок заняття.

 

Гра “Каблучка краси”


 

Вчитель: Зараз ми пограємо в гру “Каблучка краси”. В мене є чарівна каблучка, яка випромінює магічні промінчики і якщо її спрямувати на когось, то в цієї людини видно все найкрасивіше. Той, хто отримує каблучку, стає посередині кола, спрямовує її на кого захоче і каже, що бачить у нього красивого. Не забувайте говорити і про внутрішню красу, а не тільки зовнішню. Адже модно одягатися - не головне. Найголовніше те, що людина повинна бути доброю, ввічливою, охайною, здоровою, щасливою.

 

( Діти по черзі називають позитивні якості інших школярів) Гра: “Розплутай стрічки”

 

Вчитель: Ми українці, а в україночок прикрасоюзавжди служили гарні віночки у волоссі. Ось у нас є український віночок, але стрічки у ньому переплутались. Розплутайте стрічки, а я допоможу вам прочитати слова

 

(Добро, здоров’я, щастя, уважність, знання, Україна, сніг, свято, обійми.)

 

Діти, мода - це не тільки одяг, а й добро, здоров’я, щастя, уважність, знання, Україна, сніг, свято, обійми. І ми з вами помандруємо щасливими стежинами по країні Мода, будемо створювати красуні - Зимі модні ескізи одягу для Зимових свят, потрапимо на показ модних Обіймів, при цьому будемо обережними на дорогах. Адже модна людина за кермом, а не під колесами. Відвідаємо свято “Сто модних днів у школі”, створимо Книгу Добра та нарешті побачимо модну Україну на подіумі краси. Гарної подорожі по країні Мода.

 

doc
Додав(-ла)
Куцик Наталія
Додано
20 лютого 2021
Переглядів
673
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку