Клоуз-тест «Українська література в умовах «розвинутого соціалістичного реалізму»

Про матеріал
Клоуз-тести на уроках української літератури передбачають запитання за змістом твору, біографією письменника,знання термінів з теорії літератури, відповідь на які дається одним або кількома словами. Завдання підбираються таким чином, щоб можна було перевірити уважність прочитання твору, теоретичного матеріалу. Оцінюється відповідь на кожне запитання в 1 бал. Можна використовувати після вивчення теми з метою якісної підготовки до контрольної роботи. Перевірка та оцінювання опитування не займає багато часу (можливий варіант – взаємоперевірка та самоперевірка під час уроку).
Перегляд файлу

Клоуз-тест «Українська література в умовах «розвинутого соціалістичного реалізму»

1.Величезною заслугою письменників епохи «соціалістичного реалізму» була їхня увага до …. (української історії).

2. «Юність опалила війна. Зголосившись добровольцем на фронт, студент-третьокурсник разом з усіма документами й університетською відстрочкою від армії віддав і весь свій творчий доробок комендантові на зберігання, та у війну архів згорів» . Хто цей доброволець, студент? (Олесь Гончар)

3.  З якими словами асоціюється слово «собор»? (Соборність, незалежність)

4. Єлька, Лобода й Микола Баглай, дядько Ягор, воєнком, Вірунька, баба Шпачиха  -  образи …. Якого твору і хто автор? ( роману «Собор» Олеся Гончара)

5. Назвіть псевдонім письменника Вацлава Вацека ( Василь Земляк)

6.  Два твори цього письменника становлять дилогію, адже події в обох творах відбуваються на тому самому місці з тими самими людьми або їхніми нащадками.  Назвіть ці твори і автора. ( «Лебедина зграя» і «Зелені млини» Василя Земляка)

7. Яка повість стала одним із перших явищ  української химерної прози («Лебедина зграя»).

8. За романи «Смерть у Києві» і «Первоміст» 1974 року письменник отримав Державну премію УРСР ім. Тараса Шевченка. Хто цей письменник? (Павло Загребельний)

9. Задум написати твір про малознану тоді дружину Сулеймана Пишного виник, коли 1974 року він лікувався в Івано-Франківську. Про який твір йдеться і хто автор? («Роксолана» Павла Загребельного)

10.  Відомий український письменник, громадський діяч, один із активних організаторів Товариства української мови імені Тараса Шевченка, Народного руху України, член Спілки письменників України (з 1960 р.). Хто це? (Роман Іваничук)

11. Цей твір має два видання і дві назви. У ньому немає українських історичних героїв як дійових осіб. ( «Мальви» («Яничари»))

12. Як називає українка Марія, поневіряючись на чужині, свою доньку Соломію і чому ? ( Мальвою – на згадку про квіти під вікнами рідної хати)

docx
Додано
7 квітня 2023
Переглядів
242
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку