Комбіновані рухливі естафети

Про матеріал
Комбіновані рухливі естафети для вихованців гуртків ЗПО. Використання естафет у освітньому процесі учнів сприяє прагненню дитини вдосконалювати свої фізичні якості, рухові вміння, а також впливає на підвищення їх рухової активності, стан здоров'я та гармонійний розвиток особистості.
Перегляд файлу

Комбіновані рухливі естафети

Керівник гуртків: Горбатенко Юлія Василівна

1 естафета. Стрибки з обруча в обруч з м’ячем між колінами.

Перед кожною командою лежать на певній відстані по 4 обручі. З кожної команди стрибають усі вихованці по одному, затискають між колінами м’яч і стрибками з обруча в обруч вперед обходять фішку, повертаються назад, передаючи м´яч наступному гравцеві.

Переможе та команда, яка швидше закінчить стрибки з мячем  і повернеться на своє місце.

 

2 естафета. Біг із скакалкою набиваючи  м’яч .

По команді СТАРТ пробігти набиваючи м’яч до обруча який лежить на відміченій відстані у якому скакалка, м’яч кладеться у обруч, повертається бігом на скакалці, наступний учасник навпаки перестрибуючи через скакалку, кладе скакалку у обруч, повертається набиваючи м’яча. Перемагає команда, яка швидше виконає завдання.

3 естафета. М´яч над головою.

Учасники стають щільно в колону один за одним. Ноги широко. М´ячі передаються над головою від першого до останнього. Останній гравець швидко пропускає м´яч між ногами вперед. Переможе та команда, учасник якої швидше отримає м´яч і стане рівно.

4 естафета. М´яч по землі.

За сигналом перші гравці котять м´яч по землі до фішки яка стоїть на відміченій відстані та 5 раз присідають з мячем, обходять фішку та повертаються підкидая мяч над головою і передають наступним учасникам. Перемагає та команда у якій учасники впоралися скоріше.

5 естафета. Переправа.

За сигналом перший гравець команди надягає обруч на другого і переправляє його на протилежний бік, тоді перший залишається, другий біжить і «переправляє» третього і т.д. Перемагає команда, яка швидше «переправиться» на другий берег.

6 естафета. Два мячі через обруч.

Перший учасник, притиснувши два волейбольних мячі до грудей, біжить до обруча пролізає крізь нього, потім біжить до фішки, оббігає її та повертається назад, передаючи мячі наступному. Перемагає команда яка фінішує першою.

7 естафета. Гімнастична.

Кожний учасник команди повинен узяти гімнастичну палку за спиною горизонтально у області шиї  і з нею лівим боком перехресним бігом оббігти фішку яка стоїть на відміченій відстані та повернутися правим боком перехресним бігом. Перемагає команда яка фінішує першою.

8 естафета. Стрибунці.

Кожний учасник команди стрибає на одній лівій нозі з м’ячем у руках,кладе м’яч у обруч який лежить на відміченій відстані, кладе у нього м’яч та повертається стрибаючи на правій нозі.Перемагає та команда у якій учасники впоралися скоріше.

9 естафета. Силачі.

На підлозі – гімнастичні палиці на відстані 50-70 см одна від одної. За сигналом учасник добігає до перших палиць, згинає руки в упорі лежачи від підлоги між палицями, встає та повторює вправу між усіма палицями, назад повертається стрибками на обох ногах через палиці. Перемагає команда яка фінішує першою.

10 естафета.

Команди шикуються у колону по одному за лінією старту. Перед ними на відстані 1,5 – 2 м вздовж майданчика – гімнастичні лави, за ними мішки. За сигналом напрямні пробігають по лаві, залізають у мішок, стрибають, обминаючи гімнастичний обруч, кладуть  мішок на місце та бігом повертаються назад, передаючи естафету наступному учасникові. Перемагає та команда у якій учасники впоралися скоріше.

 

 

 

 

 

docx
Додано
31 березня 2020
Переглядів
2631
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку