Компетентісно-орієнтовний підхід у викладанні математики як шлях підвищення ефективності підготовки до ЗНО

Про матеріал
В презентації висвітлено сутність компетентнісного підходу до викладання математики. Звертається увага на складові математичної компетентності, міжпредметня зв'язки та пдготовка до ЗНО з математики
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Компетентісно-орієнтовний підхід у викладанні математики як шлях підвищення ефективності підготовки до ЗНО

Номер слайду 2

Навчити жити разом Навчити вчитися Навчити діяти Навчити жити (відповідати за власні вчинки та своє життя) Стратегічні завдання сучасної Європейської освіти:

Номер слайду 3

Компетенції – еталон досвіду дій, знань, умінь, навичок, творчості, який установлює суспільство; Компетентність – рівень досягнення компетенції; Компетентісний підхід – це спрямованість освітнього процесу на формування та розвиток життєвих (ключових) і предметних компетентностей особистості, результатом якого повинна бути сформована загальна компетентність людини, що є сукупністю життєвих компетентностей, інтегрованою характеристикою особистості.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Під поняттям «математична компетентність» розуміють спроможність особистості бачити та застосовувати математику в реальному житті, розуміти зміст і метод математичного моделювання, будувати математичну модель, досліджувати її методами математики, інтерпретувати отримані результати, оцінювати похибку обчислень.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Формування ключових компетентностей

Номер слайду 8

Методологічна Складові математичної компетентності Технологічна Дослідницька Процедурна Логічна

Номер слайду 9

Дослідницька складова Задача У кінотеатрі кількість рядів на 7 більша за кількість місць у ряді. Скільки рядів у кінотеатрі, якщо всього в ньому 408 місць?

Номер слайду 10

Дослідницька складова Знайдіть нулі функції Скільки питань «ховається» в задачі?

Номер слайду 11

Методологічна складова

Номер слайду 12

Логічна складова Задача Водій автомобіля зупинився для заміни колеса на 12 хв. Після цього збільшивши швидкість на 15 км/год, він надолужив витрачений час на відстані 60 км. З якою швидкістю ( в км/год) він рухався після зупинки?

Номер слайду 13

Логічна складова

Номер слайду 14

Процедурна складова Задача Банк через рік нарахувскладоваав у вигляді відсотків 60 грн., а вкладних поклав у банк ще 240 грн. Через рік вкладник отримав 2369 грн. Скільки грошей спочатку було покладено в банк?

Номер слайду 15

Технологічна складова

Номер слайду 16

Міжпредметні зв’язки

Номер слайду 17

МАТЕМАТИКА Біологія Хімія Економіка Історія Географія Екологія

Номер слайду 18

Математика і географія Вкажіть, за який час (в годинах) літак облетить земну кулю, якщо буде рухатись вздовж 60 паралелі на мінімальні висоті зі швидкістю 800 км/год. Щоб розв'язати цю географічну задачу, давайте переведемо її на мову математики : Земля – це куля. Як можна знайти час? Що таке паралелі? (це довжина кола) Як знайти шлях? (потрібно знайти довжину кола, яке описує літак, рухаючись навколо Землі – 6378 км). Отже, визначимо час.

Номер слайду 19

Математика і біологія Із 264 г листя сухої кропиви можна виготовити 8 порцій ліків для зупинки кровотечі. Скільком хворим може допомогти хлопчик, що заготовив 1485 г листя?

Номер слайду 20

Задача економічного змісту Шкільна форма коштувала 1600 грн. Перед початком навчального року ціна підвищилась на 7%. Скільки стала коштувати шкільна форма?

Номер слайду 21

Математична задача з інформаційним матеріалом екологічного змісту Щотижня кожна родина викидає не менше двох відер сміття. Скільки сміття назбирає родина за рік, якщо в році 52 тижня? Скільки це у кілограмах, якщо у відрі 10 кг?

Номер слайду 22

Інформаційна задача краєзнавчого та історичного змісту Кажуть, що гетьман Полуботок у 1723 році поклав до англійського банку 200000 золотих монет під 7,5 %. За заповітом гетьмана, забрати вклад міг або він сам, або його спадкоємці лише тоді, коли Україна стане незалежною державою. У скільки разів збільшився б той капітал до 1991 року?

Номер слайду 23

Математика і хімія

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Безкоштовні сервіси для підготовки до ЗНО з математики Akademia

Номер слайду 26

Дякуємо за увагу !

ppt
Пов’язані теми
Математика, Інші матеріали
Додано
24 жовтня 2019
Переглядів
922
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку