Конкурсно-розважальна програма: " Майбутній захисник України"

Про матеріал
Конкурсно-розважальна програма: "Майбутній захисник України" приурочений до Дня Захисника України. Сценарій носить патріотичний характер. Незважаючи на досить невелику офіційну історію українського війська, справжній вік Української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції, як ви пересвідчились, формувалися у важких кривавих війнах і конфліктах від Київської Русі до недавніх подій в гарячих точках світу. І сьогодні солдати і офіцери Збройних Сил України гідно продовжують традиції своїх дідів і батьків.
Перегляд файлу

Назарчук.О.В.- викладач Кельменецького професійного ліцею

 

Конкурсно-розважальна програма

Майбутній захисник України

 

Вступне слово

 

В1   Доброго дня шановні гості нашого свята.

В2 Щиро вітаю всіх із справжнім чоловічим святом, історія якого сягає початку минулого століття, – Днем захисника України!

В1   Ми виросли з цим святом, дорослішали й мужніли, беручи за приклад історію свого народу та його найкращих представників.

Попри зміну часів і політичних систем, це свято, асоціюється насамперед з мужністю та стійкістю людського характеру, силою духу та відданістю Батьківщині, святом, яке увібрало в себе багаті і славні ратні традиції, яке уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії.

В2 Цього дня ми знову повертаємося пам’яттю і серцем до грізних і незабутніх сторінок минулого, щоб ще раз осягнути, кому зобов’язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків. Тому сьогодні ми зібрались з Вами аби пригадати історію становлення Української армії. Тож давайте оголосимо наш захід присвячений  до дня українській армії відкритим.(звучить гімн України)

В1 У кож­ної епохи своя історія , свої герої, свої пам'ятники. Кожна нація має свою багатовікову історію, пересипану героїчними та трагічними сторінками, які залишаються в пам'яті поколінь і які не вдається знищити ні політичним режимам, ні викорінити ніякими тоталітарними методами.

В2  Байдужий може за перечити: «Навіщо перегортати сторінки трагічного минулого, адже сучасне життя і так маловтішне?» Однак, історія - це не лише минуле, а і наш, теперішній день.

 В1 І щоб не стати байдужими спостерігачами, давайте повернемося на  сотні  років назад, в ті буремні трагічні часи, коли  починались та закінчувались  війни, руйнувались імперії, а на карті Європи виникали нові держави.

 В2  Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може. Тому це святий обов’язок тих, хто живе, хто користується всіма її благами і дарами. Виконуючи цей почесний обов’язок, ідуть юнаки служити в армію, щоб берегти мир і спокій своєї Батьківщини, стояти на сторожі її інтересів.

В1 Ось і сьогодні ми зібралися для того, щоб привітати з святом юнаків та провести конкурсно-розважальну програму для майбутніх захисників України

Боротьба буде нелегкою. Адже за правилами гри в переможці вийде той учасник, який отримає найбільшу кількість балів. Тож побажаємо успіху і перемоги усім учасникам гри.

   Давайте запросимо майбутніх захисників України на сцену.(Виходять на сцену)

В2 Ми раді вітати вас . Бачу, що ви маєте гарний настрій, а добрий настрій, притягує вдачу. Дуже хочеться, щоб кожен з вас показав себе через знання і дії на нашому святі. А добрі оцінки, які, я сподіваюсь, ви отримаєте,від нашого шанованого журі  забезпечать вам задоволення від власної виконаної роботи . Отже, запрошую до праці!

В1 Але перед тим як ми перейдемо до І конкурсу давайте ознайомимось зі складом журі. (оголошується склад журі)

 Тож переходимо до першого конкурсу « Візитна картка», де учасники представлять себе

   Максимальна оцінка за конкурс 10 балів

В2 Дякую команди, тепер ми знаємо з ким будемо працювати

 Шановне журі просимо оцінити конкурс

 А ми тим часом розпочинаємо знайомство з військом Київської русі (показ слайдів)

У прадавні часи, коли перші слов'яни поселилися на землях України, вони були змушені захищатися від загарбницьких нападів кочівників. Потім, коли була створена держава Київська Русь, для її зміцнення треба було сильне військо. Це допомогло першій державі на нинішній території України стати однією з наймогутніших в Європі. Монголо-татарську орду зміг зупинити лише король Галицько-Волинського королівства Данило Галицький. У часи Київської держави військо складалося з дружини князя та народного ополчення. Члени дружини мали вірно служити князеві, бути готовими з ним йти на війну. Князі утримували дружинників, платили грішми, давали землі.

В1 Другою частиною війська було народне ополчення – воїни. До ополчення приймали міський люд, селян – хліборобів. При цьому до боротьби з ворогом залучали всіх, незважаючи на вік, озброєність, досвід.

За княжої доби були два основні роди війська: оружники і стрільці. Оружники мали на озброєнні панцир, шолом, щит, меч, спис. Стрільці - лук і стріли.

Головною ударною силою виступала важкоозброєна піхота. Кінноту вперше використали князі Олег та Ігор у Х столітті в походах на Візантію, на греків.

Бій з ворогом починав князь, першим кидали спис. Коли списи ламалися, бій продовжували мечами. Лучники із-за мурів міста обстрілювали ворога. З часом піхота поступилася місцем кінноті. Після того, як кіннота здобувала перемогу, піхота закінчувала битву: розбивала залишки ворога, захоплювала бранців у полон, забирала здобич, зброю.

 

В2  Збиралося військо за наказом князя, оскільки не було на той час постійним. Спеціальні військові навчання у війську не проводились.

6 грудня 1240 року закінчилась історія княжого Києва, поховавши під руїнами Десятинної церкви останніх захисників свого міста. Могутня Київська Русь перестала існувати, а для її народу почалася епоха двохсотлітнього татарського рабства.

   За річкою вогні горять:

 

Там татари полон ділять.

 

Село наше запалили

 

І багатства розграбили,

 

Стару неньку зарубали,

 

А миленьку в полон взяли.

 

У долині бубни гудуть,

 

Бо на заріз людей ведуть;

 

Коло шиї аркан в'ється,

 

А по ногах ланцюг б'ється...

                                                                                                                                                                      Втративши можливість себе захищати, Київська Русь втратила свою державність.

 

Оголошуються результати

Сценка

Дівчинка. Ой це раніше були часи, раніше були лицарі. Вони все вміли.

 

Хлопчик. А хіба ми не лицарі?

 

Дівчинка. Та де вам? У них було стільки честі, шляхетності, вони захищали даму свого серця…

 Послухай ось я тобі розповім. Коли їх посвячували у лицарі, вони повинні були пройти ніби іспити.

 

Хлопчик. І тут іспити? Невже тобі віриться, що тоді були екзамени? Адже це було так давно!

 

Дівчинка. Безперечно так. А ти вдумайся? Отже, вони повинні були пройти декілька випробувань; перевірити їхні вміння фехтування, їздити верхи, стріляти, плавати та складати пісні, пісні – серенади дамі свого серця.

 

Хлопчик. Ну давай по черзі.  Що там було перше?

 

Дівчинка. Так, пісня дамі серця.

 

Хлопчик. Вийди на вулицю, там сидять хлопці з гітарами та співають пісні.. Там не тільки про даму почуєш , а й таке…

 

Дівчинка. Ну, добре, далі – фехтування.

 

Хлопчик. Ти що забула, як  вправно фехтують наші хлопці під час прибирання пришкільної ділянки.

 

Дівчинка. Далі йде – їзда верхи

 

Хлопчик. Хлопці непогано катаються верхи … на перилах!

 

Дівчинка. Далі гра у шахи.

 

Хлопчик. Та наші  вміють не тільки у шахи, а й «морський бій» та в « хрестики нулики» … навіть на уроках під пильним оком учителя.

 

Дівчинка. А ще плавання.

 

Хлопчик. А хіба ви ніколи не спостерігали, як біля дошки «плавають» ті, хто не вивчив урок?!

 

Дівчинка. Ще можна наводити багато прикладів. Та не будемо заходити дуже далеко. Я вважаю, що таких не можна назвати лицарями!

 

В1. Невже серед наших лицарів не знайдеться чесних, благородних справжніх лицарів, які заради дами серця підуть на все? Зараз ми з вами в цьому пересвідчимось. Отже, переходимо до другого конкурсу  під назвою «Букет із лагідних слів»

 

В2 Поки наше журі рахує  бали за попередні 2 конкурси, ми з вами послухаємо пісню у виконанні …                                               

 

В1 Згадаємо ще одну військову давньоруську традицію. Кожен русич перед боєм мав розім’ятися і потренуватись.  Справжні лицарі повинні бути сильними, бо ж їм доводилося носити лицарські облаштунки та меч, який важив щонайменше 25 кг. Отож, прийшов час і наших лицарів силу перевірити.

 За давньою традицією бій розпочинали богатирі,

 який переміг за тим військом і перемога,  тому наш наступний конкурс Битва богатирів

  (Боротьба на руку) Виноситься спец столик,  проводиться конкурс.

Розказати правила конкурсу.(проводить вч.фізкультури)

Оголошуються результати.

В2 Ось ми і дізнались хто є сильним воїном,але  ви не розчаровуйтесь, в наступних конкурсах у вас є можливість поквитатись. А ми з вами дізнавшись багато цікавого про древньоруське військо, переходимо до наступного етапу

ІІ етап. Українське військо періоду козаччини  Хv ХvІІІ ст.(слайд)

В1 А коли в Україну прийшли польські порядки, багато сміливців почали тікати на вільні землі Дикого поля. Молоді українці вирушали ватагами зі зброєю, обирали отамана, будували курені та січі від можливих набігів татар.

Життя на "вольниці" без пана  дедалі більше вабило молодих людей. А коли їм вдавалося відбити бранців і награбований товар - щастю не було меж. З ХІІІ століття на Лівому березі Дніпра почали накопичуватися сили супротиву наступаючій навалі кріпацтва і католицтва. За порогами поступово складався військовий орден. Зароджувалась могутня сила ,якої потім боялась вся Європа – це козацтво!   Отож поступово самоорганізовані козаки ставали захисниками рідного краю. І в 16 столітті Дмитро Вишневецький своїм коштом разом з козаками будує на Хортиці фортецю - перший козацький бастіон захисту від завойовників. Для змученого віками народу України Хортиця стала символом боротьби за незалежність. Козацьке військо впродовж віків було армією, яка протистояла чужинцям, яка боронила свою землю і український народ від загарбників.                                                                                                        В2 Козаків на службі у себе хотіли бачити усі Європейські володарі. Козацька піхота була найкращою на той час. Саме Козаки придумали багато тактичних прийомів і новинок наприклад окопи та підводний човен. Лише козакам піддавались могутні фортеці і палали неприступні турецькі міста. Запорізькі і реєстрові козаки були одними з найпотужніших у Європі. Із-за цього козаки і змогли відділити частину від Речі Посполитої для створення власної держави. Головою держави був гетьман, який також керував армією.

 Запорізька Січ уславилась іменами Байди Вишневецького, Сагайдачного, Хмельницького, Дорошенка, Сірка, Виговського...

Найбільшу славу здобув Богдан Хмельницький. Ціла доба в історії України називається Хмельниччиною.

В1 Імена козацьких Гетьманів знала вся Європа (слайди гетьманів)

 В козаків  у відносинах панувала свобода та демократія ще в ті часи коли це поняття   нікому і відоме не було. Однак, поряд з цим, у лавах козаків існувала сувора дисципліна та злагодже-ність військ. Мабуть, тому їхня  піхота була найкращою на той час.

В2 А що із дисципліною та злагодженістю в наших козаків?

Ми переходимо до наступного  4 конкурсу "Хто швидше!!!"

 Хлопці мають вишикуватись у шеренгу. По команді ведучого, вони мають різко (рівнятися) повертатися у той бік, у який накаже ведучий. Ця гра на координацію і реакцію.

 Хто повернувся останнім, чи не в той бік - виходить з гри. І так поки не залишиться один хлопець з шеренги. Він переможець. Йому зірка

Просимо журі підготувати результати команд по 4 конкурсах окремо і загальний бал.

А на даний момент давайте послухаємо пісню.

 В1 Козацтво бере свій початок в сивій давнині, коли навколо Дніпра-Славутича мешкали вільні вояки-орачи. Вони захищали себе і свою Волю від князів, бояр і прибульців. Із покоління в покоління виховували вони у нащадків почуття власної гідності та потяг до незалежності.

Всі ми добре знаємо що козаки були  вправними воїнами і їхній силі міг позаздрити кожен воїн. Цікаво, яка фізична підготовка в наших хлопців? Тож давайте це перевіримо! Отже, наступний конкурс називається «Козацька сила». (піднімання гирі)

В2 Так не перевелись ще богатирі на землях українських, ви є вправними козаками.

Та чи зникли добрі козацькі звичаї з останньою козацькою січчю ми дізнаємось з наступного етапу(журі підбиває підсумки)

ІІІ етап. Пластунський та січовий  стрілецький рух  кінець ХІХ початок ХХ ст..(слайди)

 Нелегке життя українського народу було у складі ворожих імперій,коли навіть за слово про власну державу ,жорстоко каралось. Після приєднання України до Московщини права і "вольності" війська запорізького урізались і урізались. А за часів Катерини ІІ взагалі була скасована Запорозька Січ. Останнього гетьмана Петра Калнишевського було заслано у Соловецький монастир. Це сталося 1775 року.

 

  Та все ж  кінець XIX — початок XX ст. ознаменовано новим піднесенням національно-визвольної боротьби українсько­го народу. Центром її стала Західна Україна (Галичина). Там зародився січовий стрілецький рух.

В1. Ця назва свідчила про його зв'язок з традиціями січового козацтва. Січовий стрілецький рух об'єднував у свої товариства радикально настроєних селян, інтелігенцію, пізніше — студентську й учнівську молодь.

 Стрілецькі товариства («Січ», «Сокіл» та ін.), до яких увіходили й дорослі, і юнаки, поповнювалися за рахунок пластунів — членів дитячих таємних гуртків «Пласт». Перший такий гурток створив Іван Чмола (1892—1939) –(слайд) з учнів шкіл і гімназій Львова у 1911

 

В2  Члени «Пласту» і «Січі» об'єднувались у куренії сотні, чоти, гурти. Керівництво ними здійснювали виборна старшина: курінний, суддя, писар, скарбник.

 Ці товариства навчали своїх членів військового ремесла, теоретичних військових положень, організовували, тренувальну стрільбу

 Розроблялася українська військова термінологія, створювалася література, випускалися підручники з військової справи.  Реєстрові козаки у складі Речі Посполитої допомагали у над важливих битвах, у складі Російської Імперії допомогли вистояти найсильнішу на той час армію Наполеона, мужньо захищали Севастополь у Кримській війні, як у складі Австрії, так і Росії сумлінно відстоювали їх інтереси у I Світовій Війні.

В1. З початком першої світової війни Головна Українська Рада Стрілецтва проголосила «Звернення до українського народу», в якому закликала молодь, громадськість об'єднатися під жовто-блакитним прапором Українського Січового Стрілецтва (УСС), незалежно від політичних поглядів, для збройної боротьби з царською Росією, за визволення України.

 У вересні 1914 р. з дозволу австрійського уряду Легіон з 2500 добровольців прийняв присягу на вірність Україні. Як справжні патріоти захищали Українську народну Республіку від нападів російського уряду. Не останню роль відіграли у Громадянській війні

 Високий героїзм показали стрільці в боях за Маківку, Галич, Бережани . У важких боях Легіон УСС зазнавав втрат, поповнювався новобранцями, а тому його чисельність коливалася — від кількох сотень до 7 тисяч чоловік.

В2. Всі ви знаєте хороший стрілець легко збиває яблуко з голови супротивника пострілом

Та ми пожаліємо  голови наших учасників і пропонуємо їм з’їсти яблуко на швидкість. Отже, наступний конкурс - « В яблочко»

Винесіть яблука…

В1.  Так ми бачимо, що наші учасники мають непоганий апетит,а поки наше шановне журі підраховує бали, дівчата хочуть привітати наших хлопців.

 

Привітання дівчат.

  1. Бий, барабан! Грайте, сурми веселі! Свято стрічайте в містах і селах! Радісну вість чує весь світ: Українській армії привіт!

2. Сьогодні ми святкуємо День української армії. Дозвольте нам від імені усіх дівчат привітати Вас, хлопці, зі святом.

1. Ми бажаємо вам, хлопці,

 Друзі наші щирі ,

 Гарно всім навчатись

 І жити у мирі !

  Щоб зростали і мужніли

 Ви кожну годину ,

 Щоб батьки пишались вами

 У будь – яку днину !

1.  Наші хлопці - майбутні захисники Вітчизни. Ми впевнені, що вони з гідністю нестимуть це звання, адже їм довірять оберігати спокій багатьох мільйонів мешканців України. До того, щоб стати справжнім захисником, треба вже зараз готуватися: загартовуватися, займатися спортом.

2. Треба бути мужнім, винахідливим і кмітливим. Сьогодні ми вже переконалися, що сильна половина людства дійсно наділена такими якостями.

Наші учасники – теж майбутні солдати.

 - Як ти думаєш, куди підуть служити наші хлопці?!

 - Я думаю, що Антон і Тарас підуть служити в сапери

 - Чому?

 - Тому, що на уроках вони вміють зривати сміх.

 - А куди піде Богдан?

 - Він стане генералом

 - Чому ти так вважаєш?

 - Ну як чому, він же президент класу !

 - А куди підуть Діма і Назар служити?

 - Я думаю вони підуть на танкістів, бо дуже люблять наїжджати

 - Ну а Віталік і Женя?

 - Я думаю, вони будуть прикордонниками

 - Я не розумію, який зв’язок між ними і кордоном?

 - Хлопці вони дружелюбні і зможуть відрізнити, де свій, а де чужий

 - Ну а Денис та Даниїл?

 - А вони стануть бійцями будбату, будуть нам армію будувати

 - А наші Влад та Женя лінується трішки

 - І до армії підуть вони пішки!

 

1. . Отож разом усі вітаємо ,

 Удачі , щастя , перемог бажаємо.

 Нехай же радість з вами поруч

 Іде завжди праворуч і ліворуч.

 5. Нехай завжди здійсняються всі мрії ,

 Вершин блискучих досягайте ,

 І нам також допомагайте .

 2. А в подарунок звучить ця пісня.

В1. Наступним етапом нашої подорожі буде

ІV етап. Збройні сили України в період національно –визвольної

                    війни 1917-1920

Період 1917-1920 був один із найскладніших в історії Нашої країни. Йшла війна розвалювались імперії

 Українці не могли не скористатись можливістю вибороти свободу

Керівництво української центральної ради намагалось творити державу

.Та не було зроблено головного в той тяжкий час ,невчасно почали створювати армію

Україну активно рвали на шматки вороги а сама країна спливала кров’ю громадянської війни.   1 листопада 1918р. силами та розумом українських стрільців на чолі з отаманом Дмитром Вітовським,(слайд) була створена Західно–Українська Народна республіка. Галицька армія, створена на боці січового стрілецтва боронила молоду ЗУНР від захвату поляків, а армія української народної республіки вела кровопролитні бої за утворення незалежної України з військами радянської Росії..

У 1918 році війська Української Центральної Ради були знищені разом зі спробою побудувати Українську державу. І знову, не зумівши себе захистити, Україна втратила незалежність

7 конкурс "Принеси води"

 Хто більше наносить ложкою води. Переможець отримує зірку.

 

В2 Наступний етап

V етап. Українські військові формування в роки

Великої вітчизняної  війни(слайд)

22 червня настало велике горе яке не оминуло жодну українську родину. Розпочалась Війна

Німецькі війська вторглись на нашу землю маючи чітку директиву як діяти (слайд Гітлер)

В ході важких боїв Україна  була окупована. Ворожа окупація дорого коштувала нашій країні

      Пізніше були битви під Сталінградом , Курськом -  Почалось визволення України

Країну визволяли 4 фронти які несли горду назву Українські. Під тією назвою вони визволили потім всю Європу  (Слайд)

Навіть сталінське керівництво визнало величезний вклад Українців у перемогу і запровадило Український орден Богдана Хмельницького, єдиний з усіх радянських нагород не на російській мові ( Слайд)

В1 Під час другої світової війни українці прославили себе і як оборонці рідного краю, і як патріоти, що боролися за незалежність України. І які б зараз не були суперечки, і збройні формування (УПА-ОУН), і бійці Радянської Армії та партизанських загонів робили все можливе, а інколи і неможливе, для того щоб ми могли жити з вами на своїй землі в мирі. Кожне серце і сьогодні повинно берегти пам'ять про тих, кого немає більше з нами, хто поліг на полі бою.

Український хлопче майбутній солдат

Очима історії ти поглянь назад

Бо багато крові пролилося колись

Щоб твої мрії сьогодні збулись

Щоб світило мирне сонце над землею

Щоб Україна йшла у майбуття

Молоді вкраїнці долею своєю

На вівтар свободи поклали життя

 

Оголошення результатів

В1 Перед тим як ми перейдемо до останнього 6  етапу, потрібно вказати що для Українців нажаль велика вітчизняна не стала останньою війною 25 грудня 1979 року почалась Афганська війна яка тривала3340 днів щодня забираючи життя Українця .(слайди)

       Нажаль не повернувсь з тієї війни і наш земляк Сергій Нікула, він загинув 18 квітня 1986 року виконуючи бойове завдання.

 15 лютого 2012 року виповнилось 23 роки відтоді, як вивели з Афганістану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Матері не можуть забути загиблих синів, а дружини і діти - чоловіків та батьків.

В2  Сьогодні ми не можемо не  вшанувати пам'ять тих, хто поліг у афганських ущелинах. Молоді люди йшли туди не за орденами і медалями - вони свято вірили, що виконують інтернаціональний обов'язок. Афганська війна тривала майже 10 років. Генерал-полковник Борис Громов, який командував в Афганістані 40-ю армією, стверджує: "Афганська війна - це страхітливий військово-політичний прорахунок колишніх господарів "Кремля". Проте, ніщо не применшує героїзму наших воїнів там, в афганському пеклі".

 Ця війна триває і сьогодні, але вже без участі наших вояків. А тоді ж, ідучи у те пекло, вони вірили, що несуть визволення приниженим, поневоленим, що йдуть не вбивати, а захищати.

Учень.                                                                                                                                                                   Уже струмки течуть,

Уже весна така глибока, рання.

Учора вже летіли журавлі.

Таке врочисте вийшло поховання:

Школярики стоять, учителі.

А голосок дівочий квилить, квилить,

Соромиться кричати на весь світ ...

Кого клясти, кого назвати винним?

І що той світ? Хіба він дасть одвіт?

На хрест сусідній похилився тато,

Похнюпилися братики малі -

В селі ховали воїна-солдата,

У мирному вкраїнському селі.

Слово вчителя.

Звучить пісня.(Не плач-Бумер)

В1 Ми переходимо до завершального 6 етапу (слайд)

VІ етап. Збройні сили України на сучасному етапі

Україна сьогодні – незалежна держава. Українські Збройні Сили покликані охороняти незалежність рідної землі. І служать наші хлопці сьогодні на Батьківщині. Ми любимо свою армію. Служити в ній - справа честі та обов'язку...

 

У традиціях українського народу проводи в армію - велике свято... особливо в селі. Люди всім селом проводжають юнака до війська. Односельці бажають юнакові щасливо відслужити, повернутись і відгуляти весілля. Кожна жінка по-материнськи поплаче, ніби розділить долю матері юнака.

В2 Україна, проголосивши 24 серпня 1991 року свою незалежність, прагне жити в мирі та дружбі з усіма державами світу. На території України на той час дислокувалися: ракетна армія, три загальновійськові та дві танкові армії, один армійський корпус, чотири повітряні армії, окрема армія Протиповітряної оборони (ППО), Чорноморський флот.

Однак, нині не виключена можливість виникнення воєнних конфліктів, тому 6 грудня 1991 р. верховна Рада прийняла постанову про створення Збройних Сил. А з 1993 року цей день офіційно вважають Днем Збройних Сил України.

Сьогодні призовники попадають в армію : хто за бажанням , а хто по необхідності виконати свій обов’язок . А що важливо в армії ? Навчання ось що !

В1:  Але яке навчання і служба, коли солдат голодний? Український солдат має бути ситим. І нагодованим добре! Пропонуємо перевірити кухарські здібності наших конкурсантів.

Отже, останній міні-конкурс - «Черговий на кухні».( хто швидше та якісніше почистить 3 картоплі)

 

 

В2 Поки рада обміркує,

 Хто набрав і скільки балів.

 Ми поставимо питання до залу

(Конкурс з уболівальниками)

1.  Бережи одяг , доки новий, а здоров'я, поки… (молодий)

2.  Як немає сили, той світ… (немилий)

3.  Хто день починає з зарядки, у того все буде…(в порядку)

4.  Без уроків фізкультури не зміцнить … (мускулатури)

5.  Козак – це людина чесна і смілива. Найдорожче йому …(Батьківщина)

6.  Козак українську любить мову, додержить завжди свого… (слова)

Трохи математики

• Горіли три лампочки, одну із них погасили. Скільки залишилось? (три)

•Летіло три страуса, одного мисливець убив. Скільки страусів залишилось? (страуси не літають).

• Півтора судака коштують півтора гривня. Скільки коштують 13 судаків? (13 гривнів)

• Дві дочки, дві матері і бабуся із внучкою. Скільки всього? (троє)

 

Оголошення результатів. Визначення переможця. отримання призів.

Звучить фінальна пісня.

Ведучі (заключне слово)

В1. Ось і підішло наше свято. Незважаючи на досить невелику офіційну історію українського війська, справжній вік Української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції, як ви пересвідчились, формувалися у важких кривавих війнах і конфліктах від Київської Русі до недавніх подій в гарячих точках світу. І сьогодні солдати і офіцери Збройних Сил України гідно продовжують традиції своїх дідів і батьків.                                                                                             В2 Хай щастя і радість

Всім Бог вам дарує

У долі хай ніжність й

Кохання панує

В житті нехай здійсняться

Всі ваші мрії

Реальністю стануть задуми й надії.

 А ми ще раз вітаємо вас з святом – з Днем захисника України. Бажаємо вам здоров’я, і нехай небо над Україною і над усім світом буде блакитним і чистим.

 

 

 

doc
Додано
29 березня 2021
Переглядів
497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку