Конспект "Корисний відпочинок"

Про матеріал
Мета години спілкування вчити дітей висловлювати свою думку; ознайомити дітей із значеннями «активний» та «пасивний» відпочинок; підвести до думки, як краще відпочити; розвивати пам’ять, мислення, зв’язне мовлення, емоційну сферу: виховувати пізнавальний інтерес; закріпити словник.
Перегляд файлу

 

«Корисний відпочинок»

(година спілкування)

Мета: вчити дітей висловлювати свою думку; ознайомити дітей із значеннями «активний» та «пасивний» відпочинок; підвести до думки, як краще відпочити; розвивати пам’ять, мислення, зв’язне мовлення, емоційну сферу: виховувати пізнавальний інтерес; закріпити словник.

Обладнання: сюжетні картинки за темою, картки, завдання групам. 

Хід

-         Сьогодні тема заняття «Корисний відпочинок». Та спочатку ми розберемо, що ж таке «відпочинок».

 «Мозковий штурм»  «Що таке відпочинок?» 

Відпочинок - це проведення часу, мета якого є відновлення сил. 

-         Коли люди відчувають втому, то вони відпочивають.

Відпочинок має бути цікавим і корисним. 

-         Отже, сьогодні ми поговоримо про те, як правильно організувати свій відпочинок та дозвілля, ознайомимося з різними видами відпочинку.

Відпочивати можна як активно, так і пасивно. Щоб не втомлюватися, необхідно чергувати розумову та фізичну працю. Людям, які займаються розумовою працею, необхідний активний відпочинок. 

    Людина не може постійно працювати. Вона повинна відпочивати. Якщо ти вчасно не потурбуєшся про свій організм, він сам про себе «нагадає». Так, коли ти тривалий час фізично працюєш, з’являється слабкість. Після довгої розумової діяльності ти стаєш неуважним, погано засвоюєш матеріал — не сприймаєш і не запам’ятовуєш його. Отже, це «сигнали» для відпочинку. 

-         Відпочинок може бути різним — пасивним (сон, слухання музики тощо) та активним (ігри на свіжому повітрі, заняття спортом тощо). Для відпочинку головне — чергувати різні види діяльності, розумову та фізичну працю. Тоді ти відпочинеш і відновиш свої сили.

 

 

Завдання групам (визначити де активний, а де пасивний відпочинок та пояснити чому) Запитання:

-         Що роблять люди, коли втомилися?

-         Що таке відпочинок?

-         Які види відпочинку ви знаєте?

-         Як ти відпочиваєш?

Завдання «Незакінчене речення»

1.Відпочинок - це проведення часу, мета якого є відновлення … .

2.   Людина не може постійно … .

3.   Вона повинна … .

4.   Відпочивати можна як активно, так і … .

Висновок 

-   Яке було заняття?

-   Яка тема заняття? 

Словник:

Активний відпочинок – це відпочинок, який поєднують із рухом або діяльністю. Наприклад: гра у футбол, волейбол, їзда на велосипеді, прогулянка на свіжому повітрі, біг і т.д.

Пасивний відпочинок – це відпочинок, який не потребує руху або діяльності. Наприклад: читання книги, перегляд фільму, гра у шахи, шашки, комп’ютерні ігри, малювання, ліплення, вишивання і т.д.  

Розумова праця - праця, яка пов’язана з мисленням людини. Наприклад: навчання, математичні обчислення і т. д. Фізична праця - праця, яка пов’язана з фізичною силою людини. Наприклад: замітання підлоги, миття посуду, будування будинку, виготовлення меблів і т. д. 

 

             

 

 

«Активний чи пасивний»

(Визначте та помітьте в кружечках  який відпочинок «А» (активний)чи «П» (пасивний).  Поясніть чому)

image

pdf
Додано
24 березня
Переглядів
88
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку