Конспект уроку "Розв’язування систем рівнянь другого степеня з двома змінними і задач."

Про матеріал

Конспект уроку "Розв'язування систем рівнянь другого степеня з двома змінними і задач " призначений для застосування на уроках алгебри в 9 класі при вивченні загальної теми "Системи рівнянь і нерівностей".Також додається презентація до уроку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розв’язування систем рівнянь другого степеня з двома змінними і задач

Номер слайду 2

 Визначити, який спосіб раціонально застосувати під час розв'язування систем рівнянь

Номер слайду 3

1.

Номер слайду 4

2.

Номер слайду 5

3.

Номер слайду 6

4.

Номер слайду 7

5.

Номер слайду 8

6.

Номер слайду 9

7.

Номер слайду 10

8.

Номер слайду 11

Задача Діофанта: «Площі двох своїх квадратів я додав: . Сторона другого квадрата дорівнює сторони першого и ще 5. Відповідна система рівнянь сьогодні:

Номер слайду 12

    Діофант Александрійський - видатний давньогрецький математик, який жив в Александрії. «Арифметика» Діофанта складалася з 13 книг, але збереглися тільки 6 перших. Велика частина праці - це збірник задач з розв'язками (збереглися 189 задач). На прикладах розв'язування задач автор демонстрував загальні методи. Діофант досліджував системи рівнянь другого степеня і розглядав різні варіанти розв'язування таких систем. Розглянуті їм методи можна використовувати для розв'язування рівнянь вищих ступенів.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Діофант був настільки відомим математиком, що навіть епітафія на його могильному камені була написана у вигляді задачі. Там було зазначено: «Подорожній! Під цим каменем покоїться прах Діофанта, який помер в глибокій старості. Шосту частину довгого життя він був дитиною, дванадцяту - юнаком, сьому - провів неодруженим. Через п'ять років після одруження у нього народився син, який прожив удвічі менше батька. Через чотири роки після смерті сина заснув вічним сном і сам Діофант. Скажи, якщо вмієш рахувати, скільки років прожив Діофант? »

Номер слайду 15

Дякую за урок!

ppt
Пов’язані теми
Математика, Розробки уроків
Додано
7 січня 2019
Переглядів
1390
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку