Контрольна робота "Фінансова арифметика"

Про матеріал
Контрольна робота з фінансової математики (фінансової грамотності) на тему "Фінансова арифметика"
Перегляд файлу

Задача 1

 Ви хочете придбати три футболки. У магазині А всі футболки коштують по 99,99 грн. У магазині Б акція: купи дві футболки та отримай третю із 40% знижкою (знижка надається на товар з найменшою ціною). У магазині Б ті 3 футболки, які ви хочете купити, коштують 94,99 грн, 99,99 грн, 104,5 грн. Скільки грошей ви зекономите, якщо оберете вигідніший варіант?

 

Задача 2

 Студентка Аліна має поточний рахунок у банку. Залишок на поточному рахунку становить 7 500 грн. Аліна має здійснити платіж за гуртожиток в розмірі 650 грн. Комісія банку за здійснення такого платежу становить 0,5%. Яким буде залишок на поточному рахунку Аліни після здійснення платежу?

 

Задача 3

У будинку 10 дерев’яних вікон. Заміна 1 вікна збереже 2% тепла, а в разі заміни всіх вікон місячна плата за теплопостачання скоротиться на 500 грн. Скільки родина буде сплачувти за теплопостачання в місяць в разі заміни всіх вікон?

Задача 4

Ви маєте картку банку, за зняття готівки з якої в банкоматі стягується комісія в розмірі 0,5%. Вам необхідно зняти з цієї карти 10000 грн. Яку суму з округленням до цілого числа слід перерахувати на цю карту, якщо з відправника коштів стягується комісія в розмірі 1%+5 грн.?

doc
Додано
18 квітня 2020
Переглядів
844
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку