Контрольна робота "Депозитна математика"

Про матеріал
Контрольна робота з фінансової математики (фінансової грамотності) на тему "Депозитна математика"
Перегляд файлу

Задача 1

 Марія вирішила покласти 150 000 гривень на депозит під 12% річних. Проценти нараховуються раз на квартал, але виплачуються наприкінці строку (тобто це – депозит із капіталізацією процентів). Яку суму вона отримає через три роки?

 

Задача 2

 Якою була річна ставка простих відсотків, якщо сума 40000 грн., розміщена на депозит, збільшилася за 3 роки на 24000 грн?

 

Задача 3

 Упродовж року Данило заощадив 28 000 грн і вирішив розмістити їх на депозиті в банку строком на один рік. Процентні ставки за депозитами в різних валютах строком на один рік істотно різняться: • депозит у гривнях – 15% річних; • депозит у доларах США – 2,25% річних; • депозит у євро – 1,25% річних, тип відсотків за всіма вкладами - прості. Курс гривні до іноземних валют станом на дату відкриття депозиту становив: • за один долар США – 28 грн; • за один євро – 32 грн. Прогнозується, що впродовж року курс гривні до долара США знизиться до 30 грн за долар, до євро – до 35 грн за євро.

 Яка валюта (гривня, долар США, євро) має бути обрана для відкриття депозиту, щоб він був найвигіднішим?

 

Задача 4

Вкладник вирішує дилему розміщення коштів на вклад у національній чи іноземній валют на строк 12 місяців. Ставка відсотка по вкладах в національній валюті становить 12 % річних, період нарахування – щомісячно. Ставка відсотка по вкладах в іноземній валюті – 6 % річних, період нарахування – щомісячно. Тип відсотків по обох видах вкладів – складні.

 Визначити за якого річного рівня девальвації національної валюти по відношенню до іноземної вклади є однаково ефективними (вигідними).

doc
Додано
18 квітня 2020
Переглядів
2681
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку