Коронавірус вбиває малий бізнес

Про матеріал
Коротке ессе, де описується взаємозв'язок та взаємовплив різних можливих факторів на найбільш динамічну економіку малого бізнесу на прикладі введення карантину через пандемію коронавірусу. Вданому ессе описано карантин як негативний зовнішній фактор впливу та наслідки цього впливу. Ессе носить демонстративний характер взаємозв'язків економіки та незалежних факторів впливу на неї. Може використовуватись під час викладання економіки в закладах освіти як текст до аналізу, розвитку логічного та критичного мислення.
Перегляд файлу

Коронавірус вбиває малий бізнес

Із появою цього вірусу ще в Китаї мало хто впадав у паніку: більшість була впевнена в локальності розповсюдження недугу. Однак: глобалізація сучасного світу інтенсивно посприяла розповсюдженню і вже за раховані місяці вірус почав розповсюджуватись і територією України.

Увесь світ почав приймати певні міри: введення карантину із різним ступенем радикальності. В певних областях України з часом було введено надзвичайну ситуацію, що створювало ще більші обмеження громадянам. Однак: хто в цій ситуації з економічної точки зору постраждав найбільше? Насправді, постраждали абсолютно всі: від малого бізнесу до ТНК. Однак: найбільших збитків відчув саме малий бізнес орієнтований на третинний сектор економіки. Заклади харчування, будь-яких туристичних та, навіть, транспортних (особливо міжміських та міжрегіональних) послуг – усі вони не мали права проводити свою економічну діяльність. Однак, згідно Закону України про підприємництво, зобов’язані виплачувати податки.

Для більшості підприємців (в першу чергу ФОПів) їх малий бізнес є основною статтею прибутку. В умовах карантину вони були відрізані від основного джерела забезпечення, що негативно відобразилось не тільки на самому підприємцеві, а й на розвиток бізнесу надалі.

Ще однією важливою особливістю слід відмітити й те, що тривалість карантину та обмежувальних умов не була чітко визначеною, оскільки дата виведення з карантину переносилась тричі. Саме тому жоден із підприємців не міг пропланувати максимально достовірно розподіл бюджету.

Приблизно із середини травня було певне пом’якшення карантину: певним групам ФОПів дозволено продовжити свою економічну діяльність.

Загалом введення карантину дещо дестабілізувало економіку України, а особливо помітно – малий бізнес, який за своїм характером є значно динамічнішим за інші види. Тепер перед підприємцями постає важливе завдання: плавно стабілізувати економіку свого бізнесу та виведення зі стану тимчасової стагнації.

docx
Додано
26 травня 2020
Переглядів
384
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку