Краєзнавчі читання ім. М.Я Григоровича «Край, в якому я живу»

Про матеріал
В даному матеріалі вміщено Положення про міські краєзнавчі читання ім. М.Я Григоровича «Край, в якому я живу».Паспорт проекту «Непізнана історія мого краю» Пояснювальна записка. Обґрунтування вибору теми проекту.
Перегляд файлу

ПОЛОЖЕННЯ

Про міські краєзнавчі читання  ім. М.Я Григоровича

«Край, в якому я живу»

І. Загальні положення

1. Це Положення визначає порядок організації та проведення міських краєзнавчих читаннь  ім. М.Я Григоровича   «Край, в якому я живу»

2.Краєзнавчі читання  проводиться з метою:

  • вивчення та популяризації рідного краю, його історії, народних традицій, фольклору, культурної спадщини, природи та мистецтва.
  • виховання в учнів любові до рідного краю, бережливого ставлення до історії, духовної спадщини українського народу, природного довкілля.

3. Основними завданнями краєзнавчих читань  ім. М.Я Григоровича   «Край, в якому я живу»  є:

  • виявлення і розповсюдження цінного місцевого досвіду в різних областях виробничо-практичної і суспільної діяльності, краєзнавчому руху в краю;
  • залучення учнівської молоді до, пошуково- дослідницької  роботи;
  • поглиблення знань учнів про історико-культурну спадщину народу, про події та історичні постаті, що мали вплив на суспільні, політичні процеси та економічний розвиток краю чи України;
  • формування наукових основ і практичних навичок дослідження та збереження історико-культурної спадщини, вивчення стану природних об’єктів рідного краю, природоохоронної діяльності тощо;
  • підвищення загальноосвітнього рівня учнів, оволодіння вміннями працювати з першоджерелами, іншими історичними документами, обробляти, аналізувати та представляти інформацію;
  • використання краєзнавчого матеріалу  в навчально-виховному процесі ; матеріалу популяризація краєзнавчих знань;
  • підтримка обдарованої молоді та створення умов для її розвитку.

4. Краєзнавчі читаннь  ім. М.Я Григоровича   «Край, в якому я живу»  проводиться на добровільних засадах і є відкритим для учнів навчальних закладів міста та району.

 

II. Учасники  краєзнавчих  читаннь  ім. М.Я Григоровича   «Край, в якому я живу»

1.У конкурсі беруть участь учні (вихованці) загальноосвітніх навчальних закладів, вихованці (учні, слухачі) позашкільних навчальних закладів, учні, слухачі професійно-технічних навчальних закладів.

 

ІІІ. Організатори краєзнавчих читаннь  ім. М.Я Григоровича   «Край, в якому я живу»

1. Педагогічний та учнівський колектив ЗОШ І-ІІІст. № 3 м. Фастова.

2. Співорганізаторами краєзнавчих читаннь  ім. М.Я Григоровича   «Край, в якому я живу»  можуть всі бажаючі (за згодою).

3. Інформація про проведення краєзнавчих читаннь  ім. М.Я Григоровича   «Край, в якому я живу»  розміщується на веб-сайті, у засобах масової інформації не пізніше ніж за один місяць до його початку.

 

ІV. Порядок і строки проведення  краєзнавчих читань  ім. М.Я Григоровича   «Край, в якому я живу»

  1. Краєзнавчі читання  проводиться 2 рази на рік в перший день осінніх та весняних канікул

         2. Напрямки  краєзнавчих читань  ім. М.Я Григоровича   «Край, в якому я живу»

  • Хранителі пам’яті ( передбачає розповідь про історію краєзнавства в місті і  районі)
  • Краєзнавчий портрет міста (району) передбачає розповідь про  знатних людей краю; історію мікрорайону та вулиці)
  • Стара фотографія розповідає(передбачає розповідь про події,людей зображених на фото)
  • Реліквії моєї  родини( де пропонуємо представити розповідь про  дарунки визначних людей, видання з автографами тощо).
  • Мистецтво домашніх чарівників( перебачаємо  розповідь про народних умільців з використаннями  уроків народних ремесел,  домашнього майстра,  домашнього умільця.
  • Кожне сільце має своє слівце!  Передбачено зібрання місцевих говірок, прислів’їв, місцевих пісень, колядок, щедрівок, гаївок тощо.  Зібрані розповіді  будуть використані для створення унікальної абетки.

3. Для участі в краєзнавчих  читаннях  ім. М.Я Григоровича   «Край, в якому я живу» слід направити на адресу організаторів  інформацію (додаток 1)    до 20 вересня 2017 року.  Вимоги до оформлення та змісту матеріалів розміщуються на веб-сайті

V. Визначення переможців та призерів, їх нагородження

1. Учасники краєзнавчих читаннь  ім. М.Я Григоровича   «Край, в якому я живу» за рішенням організаторів можуть бути відзначені дипломами.

 Додоаток 1. Оргкомітет приймає матеріали обсягом до 8 сторінок, набраних у редакторі Microsoft Word у вигляді комп’ютерного файлу. Шрифт Times New Roman, розмір – 14, інтервал – 1,5. Посилання на джерела та літературу в тексті у квадратних дужках, наприклад  [1], [1, с. 12]. Список літератури в кінці тексту згідно бібліографічних вимог під назвою – «Література». Ілюстрації подаються в електронному варіанті у форматі TIFF або JPEG  окремими файлами з обов’язковими підписами до них.

 

На окремому аркуші подати інформацію про автора: прізвище, ім’я та по батькові, навчальний заклад, клас, вчитель – керівник.

docx
Додано
31 січня 2019
Переглядів
610
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку