"Критичне мислення. Як воно нам допомагає."

Про матеріал
Матеріал можна використовувати в виховної роботі, як в межах одного класного колективу, так і в позакласних заходах всього навчального закладу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Засідання творчої групи «ЛАП» Круглий стіл з елементами тренінгу«Критичне мислення- як воно допомагає приймати рішення і самоудосконалюватися».

Номер слайду 2

Номер слайду 3

«Критичне мислення – модель для навчання й виховання громадян майбутнього». Н. Вукіна«Не достатньо мати гарний розум, головне – правильно його використовувати» Р. Декарт«Небагато людей розмірковують більше двох-трьох разів на рік; я створив собі міжнародну репутацію, розмірковуючи один чи два рази в тиждень» Д. Б. Шоу

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Всі перелічені вище пункти можуть збагатити життя як вчителя, так і учня. Звісно, для їхнього досягнення потрібна щоденна практика для нашого мислення. При цьому для учнів потрібні свої інструменти для розвитку критичного мислення, а для вчителя – свої. Нижче ми наведемо приклади таких практичних завдань. Слово нашому психологу Ірині Юріївні:

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Що дає людині критичне мислення?! Робимо висновки:1. Відчуття свободи власної волі.2. Розширення горизонтів (бачення світу стає ширшим, глибшим, цікавішим).3. Можливість знаходити та приймати певні важливі істини для себе.4. Глибоке розуміння себе, своїх цінностей та потреб.5. Сміливість приймати рішення.6. Гнучкість та краща адаптація до змін.7. Врівноваженість та спокій (людина, яка мислить критично, має більше шансів зрозуміти свої потреби та робити те, що не суперечать її внутрішнім переконанням, а відповідно – менше жаліти та розчаровуватися у зробленому).8. Здатність протистояти інформаційному тиску – не брати на віру все, що читаєш, а перевіряти, аналізувати й приймати зважені рішення.9. Вміння знаходити та знешкоджувати маніпуляції.10. Толерантність до думок іншого.11. Екологічне ставлення до членів колективу/групи, але водночас вміння орієнтуватися впершу чергу на свої власні цінності і не піддаватися тиску певних групових норм.

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
28 жовтня 2023
Переглядів
163
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку